19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı!

Eğitim 16.09.2021 - 09:36, Güncelleme: 16.09.2021 - 09:36
 

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı!

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı!

Büyük bir merakla beklenen 2021-2022 KYK yurt başvurusu sonuçları açıklandı. Bilindiği üzere işlemler e-Devlet aracılığı ile 12 Eylül tarihine kadar alınmış ve sona ermişti. Üniversitelerde eğitimlerine başlayacak olan öğrenciler yurtlarına yerleşmek üzere detayları merak ediyor. Sonuçların kısa süre içerisinde erişime açıldı. Buna göre; KYK yurt başvuru sonuçları son dakika açıklandı! İşte GSB devlet yurdu sonuç sorgulama ekranı ve tüm detaylar... KYK yurt başvuru sonuçları son dakika açıklandı! Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun bünyesindeki yurtlarda ikamet etmek isteyen binlerce üniversite öğrencisi yurtlara yerleşmek için bekleyişini sürdürürken öte yandan "KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" sorularına da yanıt arıyordu. Öte yandan bilindiği üzere YÖK kararına göre üniversitelerde akademik takvim 13 Eylül'de başladı. Buna göre; KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı! İşte tüm detaylar ve sonuç sorgulama ekranı... KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI! Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. BAKANLIK'TAN HEYECANLANDIRAN MESAJ Gönderilen SMS, KYK yurt sonuçları sanılırken gerçeğin böyle olmadığı bilgisine ulaşıldı. Gönderilen mesajda yer alan linkin, yeni eğitim öğretim dönemine yönelik bir kutlama kartı olduğu ifade edildi. YURT BAŞVURULARI TAMAMLANDI KYK yurtları için başvurular 12 Eylül tarihine kadar e-Devlet üzerinden alındı. Üniversite öğrencileri T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı altındaki "Yurt Başvurusu" ekranlarından gerekli bilgileri girerek başvurularını yaptı. 10 Eylül Cuma gününden sonra kayıt yaptıracak ek kontenjan, yatay-dikey geçiş, özel yetenek, lisansüstü, yurtiçi, yurtdışı değişim programı öğrencileri ve kendi imkanları ile eğitim görmek için gelen uluslararası öğrencilere ait yurt başvuruları ise ilerleyen tarihlerde alınacak. KYK SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR? Yapılan başvuru sonuçları, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi internet sitesi ile e-Devlet üzerinden erişime açılacak. KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR? Kurumun resmi internet sitesi içerisinde, 'Bakanlığımıza bağlı yurtlarda ücret ödenerek barınılır. Yurdun fiziki yapısı ve barınma durumuna göre farklı yurt ücretleri uygulanmaktadır.' ifadesi yer almaktadır. 1. TİP KYK YURTLARI KYK YURT ÜCRETİ : 230 DEPOZİTO ÜCRETİ: 314 2. TİP KYK YURTLARI KYK YURT ÜCRETİ: 250 DEPOZİTO ÜCRETİ: 342 3.TİP KYK YURTLARI KYK YURT ÜCRETİ: 290 DEPOZİTO ÜCRETİ: 342 4.TİP KYK YURTLARI KYK YURT ÜCRETİ: 325 DEPOZİTO ÜCRETİ: 444 5.TİP KYK YURTLARI KYK YURT ÜCRETİ: 360 DEPOZİTO ÜCRETİ: 492 6 TİP KYK YURTLARI KYK YURT ÜCRETİ: 390 DEPOZİTO ÜCRETİ: 533
KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı!

Büyük bir merakla beklenen 2021-2022 KYK yurt başvurusu sonuçları açıklandı. Bilindiği üzere işlemler e-Devlet aracılığı ile 12 Eylül tarihine kadar alınmış ve sona ermişti. Üniversitelerde eğitimlerine başlayacak olan öğrenciler yurtlarına yerleşmek üzere detayları merak ediyor. Sonuçların kısa süre içerisinde erişime açıldı. Buna göre; KYK yurt başvuru sonuçları son dakika açıklandı! İşte GSB devlet yurdu sonuç sorgulama ekranı ve tüm detaylar...

KYK yurt başvuru sonuçları son dakika açıklandı! Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun bünyesindeki yurtlarda ikamet etmek isteyen binlerce üniversite öğrencisi yurtlara yerleşmek için bekleyişini sürdürürken öte yandan "KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" sorularına da yanıt arıyordu. Öte yandan bilindiği üzere YÖK kararına göre üniversitelerde akademik takvim 13 Eylül'de başladı. Buna göre; KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı! İşte tüm detaylar ve sonuç sorgulama ekranı...

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

BAKANLIK'TAN HEYECANLANDIRAN MESAJ

Gönderilen SMS, KYK yurt sonuçları sanılırken gerçeğin böyle olmadığı bilgisine ulaşıldı. Gönderilen mesajda yer alan linkin, yeni eğitim öğretim dönemine yönelik bir kutlama kartı olduğu ifade edildi.

YURT BAŞVURULARI TAMAMLANDI

KYK yurtları için başvurular 12 Eylül tarihine kadar e-Devlet üzerinden alındı. Üniversite öğrencileri T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı altındaki "Yurt Başvurusu" ekranlarından gerekli bilgileri girerek başvurularını yaptı. 10 Eylül Cuma gününden sonra kayıt yaptıracak ek kontenjan, yatay-dikey geçiş, özel yetenek, lisansüstü, yurtiçi, yurtdışı değişim programı öğrencileri ve kendi imkanları ile eğitim görmek için gelen uluslararası öğrencilere ait yurt başvuruları ise ilerleyen tarihlerde alınacak.

KYK SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Yapılan başvuru sonuçları, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi internet sitesi ile e-Devlet üzerinden erişime açılacak.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Kurumun resmi internet sitesi içerisinde, 'Bakanlığımıza bağlı yurtlarda ücret ödenerek barınılır. Yurdun fiziki yapısı ve barınma durumuna göre farklı yurt ücretleri uygulanmaktadır.' ifadesi yer almaktadır.

1. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ : 230

DEPOZİTO ÜCRETİ: 314

2. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 250

DEPOZİTO ÜCRETİ: 342

3.TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 290

DEPOZİTO ÜCRETİ: 342

4.TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 325

DEPOZİTO ÜCRETİ: 444

5.TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 360

DEPOZİTO ÜCRETİ: 492

6 TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 390

DEPOZİTO ÜCRETİ: 533

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.