19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TOGG’un başvurusu reddedildi

Kocaeli 17.09.2021 - 16:26, Güncelleme: 17.09.2021 - 16:26
 

TOGG’un başvurusu reddedildi

TOGG’un başvurusu reddedildi

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun(TOGG), ‘togg.com’ alan adının devri için Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü(WIPO) nezdinde açtığı dava reddedildi. WIPO, togg.com’un 2003 yılında kaydedildiği, TOGG’un ise 2018 yılında kurulduğuna dikkat çekerek alan adı sahibinin ‘kötü niyetli kayıt’ yapmadığına karar verdi. TOGG’un togg.com alan adının sahipliği için Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü ‘ne (WIPO) yaptığı başvuru reddedildi. Şu anda TOGG, ‘togg.com.tr’ alan adının sahibi olsa da ‘togg.com’ ‘The Office of George Gloud’a ait. WIPO açıklamasına göre togg.com ilk olarak 2003 yılında kaydedilmiş. George Gloud 2001 yılında IT hizmetleri veren TOGG Inc. isimli şirketi kurup 2012 yılına kadar u şirketin CIO’luğunu yürütmüş. Ancak 2010 yılında şirketi CedarPC isimli bir başka şirket satın almış. CedarPC bunun ardından başka bir şirketle birleşmiş ve bu birleşmeden sonra T.C.B. Associates firması ortaya çıkmış. Togg.com’a girildiğinde de o yüzden ‘tcbinc.com’a yönlendiriliyorsunuz. WIPO Türk TOGG’un 2018’de kurulduğunu da göz önünde bulundurarak bu bilgiler ışığında ‘kötü niyetli bir kayıt olmadığı’ kanaatine vardı. TOGG’un başvurusunu reddetti. Şimdi TOGG’un bu karara itraz etme hakkı bulunuyor. Bunun yanında alan adının sahibiyle anlaşma yoluna gitmeyi de seçebilir.
TOGG’un başvurusu reddedildi

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun(TOGG), ‘togg.com’ alan adının devri için Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü(WIPO) nezdinde açtığı dava reddedildi. WIPO, togg.com’un 2003 yılında kaydedildiği, TOGG’un ise 2018 yılında kurulduğuna dikkat çekerek alan adı sahibinin ‘kötü niyetli kayıt’ yapmadığına karar verdi.

TOGG’un togg.com alan adının sahipliği için Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü ‘ne (WIPO) yaptığı başvuru reddedildi. Şu anda TOGG, ‘togg.com.tr’ alan adının sahibi olsa da ‘togg.com’ ‘The Office of George Gloud’a ait. WIPO açıklamasına göre togg.com ilk olarak 2003 yılında kaydedilmiş. George Gloud 2001 yılında IT hizmetleri veren TOGG Inc. isimli şirketi kurup 2012 yılına kadar u şirketin CIO’luğunu yürütmüş. Ancak 2010 yılında şirketi CedarPC isimli bir başka şirket satın almış. CedarPC bunun ardından başka bir şirketle birleşmiş ve bu birleşmeden sonra T.C.B. Associates firması ortaya çıkmış. Togg.com’a girildiğinde de o yüzden ‘tcbinc.com’a yönlendiriliyorsunuz. WIPO Türk TOGG’un 2018’de kurulduğunu da göz önünde bulundurarak bu bilgiler ışığında ‘kötü niyetli bir kayıt olmadığı’ kanaatine vardı. TOGG’un başvurusunu reddetti. Şimdi TOGG’un bu karara itraz etme hakkı bulunuyor. Bunun yanında alan adının sahibiyle anlaşma yoluna gitmeyi de seçebilir.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.