“5 bin kişiye istihdam sağlarım!”

Gebze 18.09.2021 - 10:36, Güncelleme: 18.09.2021 - 10:36
 

“5 bin kişiye istihdam sağlarım!”

“5 bin kişiye istihdam sağlarım!”

Hedef TV’de Mustafa Arslan’ın sunduğu programa katılan Gebze Kent konseyi eski Başkanı Gültekin Şenel; “Bin 300 benim kalifiye eleman ihtiyacım var ama 5 bin kişiyi istihdam edecek sanayiciye yönlendirebilirim” dedi. Hedef TV’de Mustafa Arslan’ın sunduğu “Dernekler Konuşuyor” programına konuk olan Gültekin Şenel, Gebze ve Türkiye’deki işsizlik sorunlarına dikkat çekerek, kendisinin de İK işi yaptığını, nitelikli eleman sıkıntısı yaşandığını söyledi. Nitelikli eleman sorununa değinen Şenel; “İşverenlerin neden işçi bulamadığı konusuna girmek istiyorum. İşsizlerin yüzde 95’ini üniversiteler oluşturuyor. Neden, biz 81 ilde üniversite kurduk. Bu üniversitelere planlı yerleştirmeler yapılmalı. Sanayicimiz hangi alanda eleman arıyor, ona göre tercih yapmalıyız. Bakıyorsunuz öğrencinin birinci tercih tıp, gittiği yer halkla ilişkiler ve büro yönetimi. Çocuğu doğru yönlendirmiyoruz. Üniversitelerin birçoğuna nitelik kazandıramıyoruz. Üniversitelerin birçoğu niteliksiz mezun veriyor. Etiketleme-paketlemeye müracaat edenlerin % 99’u üniversite mezunu…O zaman bizim neye ihtiyacımız var ona bakmalıyız. Hangi üniversite bitirirse bitirsin herkes masanın öbür tarafını istiyor. Başaramayınca da daha sonra mecburen ara eleman olarak çalışmak zorunda kalıyor. Ama daha iyi bir iş bulduğu zaman gidecek, bunun sıkıntısını da yine sanayi çekecek.” Dedi. “GEBZE 13 OSB’DEN İBARET DEĞİL” Gebze’nin sanayi ve istihdam konusunda önemine de değinen Şenel; “Bu bölgede 13 OSB var, bizdeki küçük sanayi bile Türkiye’nin diğer illerinde olan OSB’lerden daha fazla istihdam ve üretim yapıyor. Gebze’yi sadece 13 OSB’den ibaret olarak görmemek lazım. Sanayinin en fazla ihtiyacı olan ara elemanı meslek liselerinde yetiştirebiliriz. Son yıllarda bağış olarak yapılan okulların büyük çoğunluğunun İHL olduğunu görüyoruz. İHL’lere biz karşı değiliz ama ihtiyaç neyse ona göre yapılmalı. Gebze’de inanılmaz derecede eleman talebi var. Benim şu anda bin 300 elemana ihtiyacım var ama bana beş bin kişi gelsin istihdam edecek sanayici buluyorum. İnanın şu an elaman yokluğundan iş almıyoruz. Bizim bir kalite politikamız var, bu kaliteyi düşürmemek için maalesef iş alamıyoruz. Günlük on sanayici bizi arayarak eleman konusunda destek istiyor. Şirketlerde çok fazla personel değişimi kurum kültürünün de yok olmasına neden oluyor.” dedi. Özgeçmiş hazırlamanın çok önemli olduğunu da söyleyen Şenel, CV’lerin kısa ve öz olması gerektiğine değindi. Şenel ayrıca, Gebze’nin diğer konuları ile ilgili de soruları cevapladı. Programın tamamını www.hedeftv.com.tr adresinden izleyebilirsiniz.  
“5 bin kişiye istihdam sağlarım!”

Hedef TV’de Mustafa Arslan’ın sunduğu programa katılan Gebze Kent konseyi eski Başkanı Gültekin Şenel; “Bin 300 benim kalifiye eleman ihtiyacım var ama 5 bin kişiyi istihdam edecek sanayiciye yönlendirebilirim” dedi.

Hedef TV’de Mustafa Arslan’ın sunduğu “Dernekler Konuşuyor” programına konuk olan Gültekin Şenel, Gebze ve Türkiye’deki işsizlik sorunlarına dikkat çekerek, kendisinin de İK işi yaptığını, nitelikli eleman sıkıntısı yaşandığını söyledi. Nitelikli eleman sorununa değinen Şenel; “İşverenlerin neden işçi bulamadığı konusuna girmek istiyorum. İşsizlerin yüzde 95’ini üniversiteler oluşturuyor. Neden, biz 81 ilde üniversite kurduk. Bu üniversitelere planlı yerleştirmeler yapılmalı. Sanayicimiz hangi alanda eleman arıyor, ona göre tercih yapmalıyız. Bakıyorsunuz öğrencinin birinci tercih tıp, gittiği yer halkla ilişkiler ve büro yönetimi. Çocuğu doğru yönlendirmiyoruz. Üniversitelerin birçoğuna nitelik kazandıramıyoruz. Üniversitelerin birçoğu niteliksiz mezun veriyor. Etiketleme-paketlemeye müracaat edenlerin % 99’u üniversite mezunu…O zaman bizim neye ihtiyacımız var ona bakmalıyız. Hangi üniversite bitirirse bitirsin herkes masanın öbür tarafını istiyor. Başaramayınca da daha sonra mecburen ara eleman olarak çalışmak zorunda kalıyor. Ama daha iyi bir iş bulduğu zaman gidecek, bunun sıkıntısını da yine sanayi çekecek.” Dedi.

“GEBZE 13 OSB’DEN İBARET DEĞİL”

Gebze’nin sanayi ve istihdam konusunda önemine de değinen Şenel; “Bu bölgede 13 OSB var, bizdeki küçük sanayi bile Türkiye’nin diğer illerinde olan OSB’lerden daha fazla istihdam ve üretim yapıyor. Gebze’yi sadece 13 OSB’den ibaret olarak görmemek lazım. Sanayinin en fazla ihtiyacı olan ara elemanı meslek liselerinde yetiştirebiliriz. Son yıllarda bağış olarak yapılan okulların büyük çoğunluğunun İHL olduğunu görüyoruz. İHL’lere biz karşı değiliz ama ihtiyaç neyse ona göre yapılmalı. Gebze’de inanılmaz derecede eleman talebi var. Benim şu anda bin 300 elemana ihtiyacım var ama bana beş bin kişi gelsin istihdam edecek sanayici buluyorum. İnanın şu an elaman yokluğundan iş almıyoruz. Bizim bir kalite politikamız var, bu kaliteyi düşürmemek için maalesef iş alamıyoruz. Günlük on sanayici bizi arayarak eleman konusunda destek istiyor. Şirketlerde çok fazla personel değişimi kurum kültürünün de yok olmasına neden oluyor.” dedi. Özgeçmiş hazırlamanın çok önemli olduğunu da söyleyen Şenel, CV’lerin kısa ve öz olması gerektiğine değindi. Şenel ayrıca, Gebze’nin diğer konuları ile ilgili de soruları cevapladı. Programın tamamını www.hedeftv.com.tr adresinden izleyebilirsiniz.

 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.