TKP Gebze, işçi evi açılıyor!

Siyaset 18.09.2021 - 11:39, Güncelleme: 18.09.2021 - 11:42
 

TKP Gebze, işçi evi açılıyor!

TKP Gebze, işçi evi açılıyor!

Türkiye Komünist Partisi ülkenin dört bir bölgesinde kurulan ve mahallelerde, işyerlerinde dayanışmayı, birlikte mücadeleyi esas alan semt ve işçi evlerine bir yenisi de Gebze Bölgesi’ne ekleniyor. Bu kapsamda 19 Eylül 2021 pazar günü saat 18:00'de Gebze Hacıhalil Mahallesi'nde Gebze İşçi Evi'nin açılışı gerçekleştirilecek. TARİH SANKİ BİR YERDE TIKANMIŞ GİBİ TKP Merkez Komite üyesi Ozan Yılmaz ve Yapıcılar müzik grubunun katılımıyla gerçekleştirilecek olan açılışla ilgili açıklama yapan Türkiye Komünist Partisi Gebze İşçi Evi Komitesi, “Biliyoruz çok uzun sürdü bu dönem. Tarih sanki bir yerde tıkanmış gibi. Her gün daha ne kötüsü olabilir ki diye düşünürken daha kötüsünü yaşadık, yaşıyoruz. Ormanlarımız bir bir yanarken seyredenleri, kırk takla atanları da gördük. Özelleştirmelere bir tek laf edemeyenleri de. Siyasi iktidar ve patronlar için her şey basitti oysa ; " beyaz etse beyaz et"! Biz aynısını iki yıldır halkımızın hayatlarını kaybettikleri koronavirüs salgınında da gördük, görüyoruz. Doğru ya bunlar fıtratçıydı ne de olsa” HER GÜN DAHA ÇOK İNSANIMIZ İŞSİZ KALIYOR “Her gün daha fazla yoksullaşıyoruz, daha çok insanımız işsiz kalıyor. İnsani ihtiyaçlar için bile borçlanmak zorunda kalıyoruz. Sendikalaştığımızda işten atılıyor, haklarımızı istediğimizde suçlanıyoruz. Kimimiz sigortasız, kayıtsız çalışıyoruz. Geleceğimizi hayal edemediğimiz artık bir gerçek. Her yarın bir belirsizlik ve kaygılarla dolu. Doğrudur böyle bir zor ve karanlık bir dönemden geçiyoruz. Uzun sürdü bu dönem. Fakat neresine yama yaparlarsa yapsınlar tutmuyor! Tutmuyor çünkü karşılarında aydınlık geleceğe inanan, yangınları izlemeyen müdahale eden halk, sendika hakkı için direnen işçiler, geleceği kurgulayan gençler, başı dik kadınlar var. Dostlar Nazım Hikmet'in de dediği gibi; "Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın, yok edin insanın insana kulluğunu, bu dâvet bizim.... Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim..." ifadeleri kullanıldı.
TKP Gebze, işçi evi açılıyor!

Türkiye Komünist Partisi ülkenin dört bir bölgesinde kurulan ve mahallelerde, işyerlerinde dayanışmayı, birlikte mücadeleyi esas alan semt ve işçi evlerine bir yenisi de Gebze Bölgesi’ne ekleniyor. Bu kapsamda 19 Eylül 2021 pazar günü saat 18:00'de Gebze Hacıhalil Mahallesi'nde Gebze İşçi Evi'nin açılışı gerçekleştirilecek.

TARİH SANKİ BİR YERDE TIKANMIŞ GİBİ

TKP Merkez Komite üyesi Ozan Yılmaz ve Yapıcılar müzik grubunun katılımıyla gerçekleştirilecek olan açılışla ilgili açıklama yapan Türkiye Komünist Partisi Gebze İşçi Evi Komitesi, “Biliyoruz çok uzun sürdü bu dönem. Tarih sanki bir yerde tıkanmış gibi. Her gün daha ne kötüsü olabilir ki diye düşünürken daha kötüsünü yaşadık, yaşıyoruz. Ormanlarımız bir bir yanarken seyredenleri, kırk takla atanları da gördük. Özelleştirmelere bir tek laf edemeyenleri de. Siyasi iktidar ve patronlar için her şey basitti oysa ; " beyaz etse beyaz et"! Biz aynısını iki yıldır halkımızın hayatlarını kaybettikleri koronavirüs salgınında da gördük, görüyoruz. Doğru ya bunlar fıtratçıydı ne de olsa”

HER GÜN DAHA ÇOK İNSANIMIZ İŞSİZ KALIYOR

“Her gün daha fazla yoksullaşıyoruz, daha çok insanımız işsiz kalıyor. İnsani ihtiyaçlar için bile borçlanmak zorunda kalıyoruz. Sendikalaştığımızda işten atılıyor, haklarımızı istediğimizde suçlanıyoruz. Kimimiz sigortasız, kayıtsız çalışıyoruz. Geleceğimizi hayal edemediğimiz artık bir gerçek. Her yarın bir belirsizlik ve kaygılarla dolu. Doğrudur böyle bir zor ve karanlık bir dönemden geçiyoruz. Uzun sürdü bu dönem. Fakat neresine yama yaparlarsa yapsınlar tutmuyor! Tutmuyor çünkü karşılarında aydınlık geleceğe inanan, yangınları izlemeyen müdahale eden halk, sendika hakkı için direnen işçiler, geleceği kurgulayan gençler, başı dik kadınlar var. Dostlar Nazım Hikmet'in de dediği gibi; "Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın, yok edin insanın insana kulluğunu, bu dâvet bizim.... Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim..." ifadeleri kullanıldı.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.