Dilderesi’nde temizlik çalışmaları

Kocaeli 19.09.2021 - 10:09, Güncelleme: 19.09.2021 - 10:09
 

Dilderesi’nde temizlik çalışmaları

Dilderesi’nde temizlik çalışmaları

Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile birlikte İlimizde yer yer etkisini gösteren sağanak yağışlara karşı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, derelerde temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor. 2021 yılında onlarca derede toplam 158 km uzunluğunda dere temizliği yaparak düzenli akışını sağlayan KBB İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası’ndan geçen Dilderesi’nde temizlik çalışmaları yapıyor. DÜZENLİ TEMİZLİK ÇALIŞMALARI Kocaeli’nin topoğrafik yapısının dağ ve vadilerden oluşması nedeniyle şehrin birçok farklı noktasında dereler yoğun olarak bulunuyor. Yürüttüğü altyapı ve teknolojik projeler ile şehre hayat veren KBB İSU Genel Müdürlüğü, 2004 yılından bu yana il genelindeki birçok derede ıslah çalışmaları yaptı ve düzenli akışlarını sağlayarak çevre ve insan sağlığı için tehdit oluşturmasının önüne geçti. Küresel ısınma ile birlikte son yıllarda ani ve etkili olan sağanak yağışlar ülkemiz ile birlikte bölgemizi de ciddi bir şekilde etkiliyor. İSU Genel Müdürlüğü de, İl genelinde bir yandan dere ıslah çalışmalarını sürdürürken bir yandan da ıslah edilen dereler ile birlikte yerleşim alanlarının içinden ve dışından geçen derelerin düzenli akışlarını sağlamak ve insan ile çevre sağlığını tehdit oluşturmaması için temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. DİLDERESİNDE TEMİZLİK Kocaeli genelindeki onlarca derede 2019 yılında 238 km, 2020 yılında 337 km uzunluğunda temizleme çalışmaları yapan İSU Genel Müdürlüğü, 2021 yılının ilk 8,5 ayında toplam 158 km uzunluğunda dere temizlik çalışmaları yaptı. Elektrik Makine Malzeme İkmal Dairesi ile İşletmeler Dairesi Başkanlıkları tarafında ilçelerde dere temizlik çalışmalarını sürdüren İSU, Dilovası yerleşim alanı içerisinde geçen ve bölgenin yüzey sularını toplayan Dilderesi’nde temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıllarda Dilderesinin bir kısmının ıslahını yapan İSU Genel Müdürlüğü; 20 ile 25 metre genişliğinde bulunan Dilderesinde toplam 1000 metre uzunluğundaki kısmının temizliğini yapıyor. Yağışların getirdiği alüvyon, çakıl ve kum gibi malzemeler ile birlikte ot ve ağaç parçaları ile yer yer dolan derenin temizliği, iş makinaları ile yapılıyor. Temizlik çalışmaları süren derede çıkan onlarca kamyon malzeme, depolama alanlarına aktarılıyor. ÇEVRE KORUNUYOR Yapılan çalışmalar ile birlikte dereler yağmur ile taşınan alüvyonlardan ve malzemelerden temizlenerek düzenli akışları sağlanıyor. Böylelikle yerleşim alanlarında insan sağlığı için tehdit oluşturmayacak hale getiriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yıl boyunca derelerin düzenli akışlarını sağlayarak doğayı koruyor ve Kocaeliler için yaşanabilir bir çevre için aralıksız çalışmalarına devam ediyor.
Dilderesi’nde temizlik çalışmaları

Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile birlikte İlimizde yer yer etkisini gösteren sağanak yağışlara karşı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, derelerde temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor. 2021 yılında onlarca derede toplam 158 km uzunluğunda dere temizliği yaparak düzenli akışını sağlayan KBB İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası’ndan geçen Dilderesi’nde temizlik çalışmaları yapıyor.

DÜZENLİ TEMİZLİK ÇALIŞMALARI

Kocaeli’nin topoğrafik yapısının dağ ve vadilerden oluşması nedeniyle şehrin birçok farklı noktasında dereler yoğun olarak bulunuyor. Yürüttüğü altyapı ve teknolojik projeler ile şehre hayat veren KBB İSU Genel Müdürlüğü, 2004 yılından bu yana il genelindeki birçok derede ıslah çalışmaları yaptı ve düzenli akışlarını sağlayarak çevre ve insan sağlığı için tehdit oluşturmasının önüne geçti. Küresel ısınma ile birlikte son yıllarda ani ve etkili olan sağanak yağışlar ülkemiz ile birlikte bölgemizi de ciddi bir şekilde etkiliyor. İSU Genel Müdürlüğü de, İl genelinde bir yandan dere ıslah çalışmalarını sürdürürken bir yandan da ıslah edilen dereler ile birlikte yerleşim alanlarının içinden ve dışından geçen derelerin düzenli akışlarını sağlamak ve insan ile çevre sağlığını tehdit oluşturmaması için temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor.

DİLDERESİNDE TEMİZLİK

Kocaeli genelindeki onlarca derede 2019 yılında 238 km, 2020 yılında 337 km uzunluğunda temizleme çalışmaları yapan İSU Genel Müdürlüğü, 2021 yılının ilk 8,5 ayında toplam 158 km uzunluğunda dere temizlik çalışmaları yaptı. Elektrik Makine Malzeme İkmal Dairesi ile İşletmeler Dairesi Başkanlıkları tarafında ilçelerde dere temizlik çalışmalarını sürdüren İSU, Dilovası yerleşim alanı içerisinde geçen ve bölgenin yüzey sularını toplayan Dilderesi’nde temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıllarda Dilderesinin bir kısmının ıslahını yapan İSU Genel Müdürlüğü; 20 ile 25 metre genişliğinde bulunan Dilderesinde toplam 1000 metre uzunluğundaki kısmının temizliğini yapıyor. Yağışların getirdiği alüvyon, çakıl ve kum gibi malzemeler ile birlikte ot ve ağaç parçaları ile yer yer dolan derenin temizliği, iş makinaları ile yapılıyor. Temizlik çalışmaları süren derede çıkan onlarca kamyon malzeme, depolama alanlarına aktarılıyor.

ÇEVRE KORUNUYOR

Yapılan çalışmalar ile birlikte dereler yağmur ile taşınan alüvyonlardan ve malzemelerden temizlenerek düzenli akışları sağlanıyor. Böylelikle yerleşim alanlarında insan sağlığı için tehdit oluşturmayacak hale getiriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yıl boyunca derelerin düzenli akışlarını sağlayarak doğayı koruyor ve Kocaeliler için yaşanabilir bir çevre için aralıksız çalışmalarına devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.