19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıca’da Kızıl Panda ailesi büyüyor

Darıca 20.09.2021 - 09:53, Güncelleme: 20.09.2021 - 09:57
 

Darıca’da Kızıl Panda ailesi büyüyor

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda yeni bir Kızıl Panda dünyaya geldi. 18 Eylül Dünya Kızıl Panda Günü’nde dünyaya gelen yavru kızıl panda ile hayvanat bahçesine renk geldi.

18 Eylül Dünya Kızıl Panda Günü’nde, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda yeni bir Kızıl Panda dünyaya geldi. Hayvanat bahçesinden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; “Bugün Dünya Kızıl panda günü. Bu özel günde siz değerli FYZoo ailesine yeni bir Kızıl panda yavrumuzun olduğunu duyurmaktan mutluluk duyarız. Kızıl panda ailemiz büyüyor. Parkımızda koruma altında bulunan tüm Kızıl pandalar EAZA koordinatörlüğünde hayvanat bahçelerinde dünyaya gelmiştir. Geçtiğimiz yıl aramıza katılan ikiz yavrularımız Jian ve Tara’dan sonra ailemizin yeni üyesi henüz annesinin koruması altında kapalı barınağında kalıyor. Dünyada Kızıl panda nüfusu azalıyor. Yaban hayatta 10 binden az kalan nüfusun 2 bin 500’e kadar düşmüş olabileceği tahmin ediliyor. DESTEK OLABİLİRSİNİZ Habitat kaybı, Kızıl pandalar için 1 numaralı tehdittir. Kızıl pandaları kaçak avcılardan korumak ve orman yaşam alanlarını eski haline getirmek için FYZoo’nun destekçisi olduğu Red Panda Network habitat kaybına karşı çözümün koruma ve restorasyon olduğunu vurguluyor. Şimdi, parçalanmış ormanları birbirine bağlamaya ve Kızıl panda nüfusu için bir yaban hayat koridoru oluşturmak için çaba göstermeye devam etmeliyiz. Yapılan yardım ve bağışlarla Red Panda Network bu yıl Nepal’in doğusundaki Kızıl panda habitatına 137 bin 550 ağaç dikmeyi başardı. 2022 yılında 100 bin ağacın daha dikilmesi planlanıyor. Siz de FYZoo’nun Kızıl pandaları korumak için gösterdiği çabaya destek olmak isterseniz parkımızı ziyaret edebilir veya online mağazamızdan kızıl panda tshirt alabilirsiniz.”
Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda yeni bir Kızıl Panda dünyaya geldi. 18 Eylül Dünya Kızıl Panda Günü’nde dünyaya gelen yavru kızıl panda ile hayvanat bahçesine renk geldi.

18 Eylül Dünya Kızıl Panda Günü’nde, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda yeni bir Kızıl Panda dünyaya geldi. Hayvanat bahçesinden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; “Bugün Dünya Kızıl panda günü. Bu özel günde siz değerli FYZoo ailesine yeni bir Kızıl panda yavrumuzun olduğunu duyurmaktan mutluluk duyarız. Kızıl panda ailemiz büyüyor. Parkımızda koruma altında bulunan tüm Kızıl pandalar EAZA koordinatörlüğünde hayvanat bahçelerinde dünyaya gelmiştir. Geçtiğimiz yıl aramıza katılan ikiz yavrularımız Jian ve Tara’dan sonra ailemizin yeni üyesi henüz annesinin koruması altında kapalı barınağında kalıyor. Dünyada Kızıl panda nüfusu azalıyor. Yaban hayatta 10 binden az kalan nüfusun 2 bin 500’e kadar düşmüş olabileceği tahmin ediliyor.

DESTEK OLABİLİRSİNİZ

Habitat kaybı, Kızıl pandalar için 1 numaralı tehdittir. Kızıl pandaları kaçak avcılardan korumak ve orman yaşam alanlarını eski haline getirmek için FYZoo’nun destekçisi olduğu Red Panda Network habitat kaybına karşı çözümün koruma ve restorasyon olduğunu vurguluyor. Şimdi, parçalanmış ormanları birbirine bağlamaya ve Kızıl panda nüfusu için bir yaban hayat koridoru oluşturmak için çaba göstermeye devam etmeliyiz. Yapılan yardım ve bağışlarla Red Panda Network bu yıl Nepal’in doğusundaki Kızıl panda habitatına 137 bin 550 ağaç dikmeyi başardı. 2022 yılında 100 bin ağacın daha dikilmesi planlanıyor. Siz de FYZoo’nun Kızıl pandaları korumak için gösterdiği çabaya destek olmak isterseniz parkımızı ziyaret edebilir veya online mağazamızdan kızıl panda tshirt alabilirsiniz.”

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.