“Bu alanlarda mangal ve piknik serbest”

Kocaeli 21.09.2021 - 10:00, Güncelleme: 21.09.2021 - 10:00
 

“Bu alanlarda mangal ve piknik serbest”

Kocaeli Valiliği, Kocaeli genelinde uygulanan ormanlarda mangal yasağına ilişkin yeni bir duyuru yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada, tescilli mesire alanları ve müstecirler tarafından fiilen işletilen kontrollü alanlarda mangal/ateş yakmanın ve giriş-çıkışların serbest bırakılmasına karar verildiği söylendi.

Kocaeli Valiliği, geçtiğimiz aylarda ülkenin farklı şehirlerinde meydana gelen orman yangınlarının ardından Kocaeli’de ormanlık alanlarda mangal ve ateş yakılması ile havai fişekleri yasaklamıştı. Valilikten yapılan duyuruya göre, ormanlık alanlara getirilen yasaklar 1 Kasım’a kadar belirli bölgeler olmak üzere serbest bırakıldı. Valiliğin konuyla ilgili duyurusunda şu ifadeler kullanıldı: “Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de hava sıcaklıklarının aşırı derecede yükselmesi ve havadaki nem oranının düşmesi nedeniyle orman yangınlarına sebep olacağının Meteoroloji Genel Müdürlüğünce açıklanması ve bazı illerimizde de orman yangınlarının kısmi olarak görülmeye başlanmasıyla Valiliğimizce ön alınarak ormanlık alanlara piknik amacıyla girilmesi, mangal ve ateş yakılması ile havai fişek atılması ikinci bir emre kadar yasaklanmıştı. YENİ DÜZENLEME Mevsim olarak sonbahara girilmesi hava sıcaklıklarının mevsim normalleri veya altında seyretmeye başlaması, yangın riskinin yasaklama getirilen tarihteki sıcaklıkların altına düşmesi, vatandaşlarımızın bu alanda duydukları ihtiyaçta göz önünde bulundurularak yeni bir düzenleme getirilmesi ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu kapsamda; 20.09.2021 tarihinden itibaren; Tescilli Mesire alanları ve müstecirler tarafından fiilen işletilen kontrollü alanlarda mangal ve ateş yakmanın ve giriş çıkışların gerekli tedbirler alınmak ve sorumluluk işletmecilerine ait olmak kaydıyla serbest bırakılması, MANGALIN SERBEST OLDUĞU ALANLAR 1 Kasım 2021 tarihine kadar; Gebze: Balçık, Mudarlı, Ovacık, Mollafenari, Cumaköy, Kadıllı Mahalleleri, Dilovası: Kayapınar, Çerkesli, Mimarsinan Mahallelerinde mangal ve ateş yakmak yasağının devam ettirilmesi Valiliğimizce uygun görülmüştür. Karamürsel: Çamdibi, Kızderbent, Akpınar, Karapınar Mahalleleri, Kandıra: Kefken, Kerpe, Cebeci, Babalı, Çamkonak Mahalleleri, İzmit: Akpınar, Arızalı, Sekbanlı, Üçgaziler Mahalleleri, Derince: Toylar ve Çınarlı Mahalleleri, Körfez: İlimtepe, Kalburcu, Sipahiler, Kirazlıyalı, Hereke Mahalleleri, ORMANLIK ALANLARDA ATEŞ YASAK İlimizde orman yangını yaşanmaması ve milli servetimiz olan ormanlarımızın korunması için: tüm ormanlık alanlarda ormana 4 km mesafede ateş yakılmaması, ormanlık alanlarda havai fişek atılmaması ve İlimiz sınırları içerisinde anız yakılmaması gibi yasaklara mutlak surette riayet edilmesi; Orman varlığımızı korumak ve kollamak, gelecek nesillere bırakmak noktasında büyük önem arz etmektedir.
Kocaeli Valiliği, Kocaeli genelinde uygulanan ormanlarda mangal yasağına ilişkin yeni bir duyuru yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada, tescilli mesire alanları ve müstecirler tarafından fiilen işletilen kontrollü alanlarda mangal/ateş yakmanın ve giriş-çıkışların serbest bırakılmasına karar verildiği söylendi.

Kocaeli Valiliği, geçtiğimiz aylarda ülkenin farklı şehirlerinde meydana gelen orman yangınlarının ardından Kocaeli’de ormanlık alanlarda mangal ve ateş yakılması ile havai fişekleri yasaklamıştı. Valilikten yapılan duyuruya göre, ormanlık alanlara getirilen yasaklar 1 Kasım’a kadar belirli bölgeler olmak üzere serbest bırakıldı. Valiliğin konuyla ilgili duyurusunda şu ifadeler kullanıldı: “Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de hava sıcaklıklarının aşırı derecede yükselmesi ve havadaki nem oranının düşmesi nedeniyle orman yangınlarına sebep olacağının Meteoroloji Genel Müdürlüğünce açıklanması ve bazı illerimizde de orman yangınlarının kısmi olarak görülmeye başlanmasıyla Valiliğimizce ön alınarak ormanlık alanlara piknik amacıyla girilmesi, mangal ve ateş yakılması ile havai fişek atılması ikinci bir emre kadar yasaklanmıştı.

YENİ DÜZENLEME

Mevsim olarak sonbahara girilmesi hava sıcaklıklarının mevsim normalleri veya altında seyretmeye başlaması, yangın riskinin yasaklama getirilen tarihteki sıcaklıkların altına düşmesi, vatandaşlarımızın bu alanda duydukları ihtiyaçta göz önünde bulundurularak yeni bir düzenleme getirilmesi ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu kapsamda; 20.09.2021 tarihinden itibaren; Tescilli Mesire alanları ve müstecirler tarafından fiilen işletilen kontrollü alanlarda mangal ve ateş yakmanın ve giriş çıkışların gerekli tedbirler alınmak ve sorumluluk işletmecilerine ait olmak kaydıyla serbest bırakılması,

MANGALIN SERBEST OLDUĞU ALANLAR

1 Kasım 2021 tarihine kadar;

Gebze: Balçık, Mudarlı, Ovacık, Mollafenari, Cumaköy, Kadıllı Mahalleleri,

Dilovası: Kayapınar, Çerkesli, Mimarsinan Mahallelerinde mangal ve ateş yakmak yasağının devam ettirilmesi Valiliğimizce uygun görülmüştür.

Karamürsel: Çamdibi, Kızderbent, Akpınar, Karapınar Mahalleleri,

Kandıra: Kefken, Kerpe, Cebeci, Babalı, Çamkonak Mahalleleri,

İzmit: Akpınar, Arızalı, Sekbanlı, Üçgaziler Mahalleleri,

Derince: Toylar ve Çınarlı Mahalleleri,

Körfez: İlimtepe, Kalburcu, Sipahiler, Kirazlıyalı, Hereke Mahalleleri,

ORMANLIK ALANLARDA ATEŞ YASAK

İlimizde orman yangını yaşanmaması ve milli servetimiz olan ormanlarımızın korunması için: tüm ormanlık alanlarda ormana 4 km mesafede ateş yakılmaması, ormanlık alanlarda havai fişek atılmaması ve İlimiz sınırları içerisinde anız yakılmaması gibi yasaklara mutlak surette riayet edilmesi; Orman varlığımızı korumak ve kollamak, gelecek nesillere bırakmak noktasında büyük önem arz etmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.