Kansere sebep olduğu ortaya çıktı

Sağlık 22.09.2021 - 09:17, Güncelleme: 22.09.2021 - 09:17
 

Kansere sebep olduğu ortaya çıktı

ÇAY DEYİP ES GEÇMEYİN;

    Çay, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Çay demlemek, sanıldığı kadar basit bir işlem de değildir. Yapılan araştırmalarda çayın demlenme şeklinin sağlık açısından oldukça önemli biliyor muydunuz? Araştırma sonuçlarına göre, yanlış demlenen bir çay kişilerde çok ciddi sağlık problemlerine neden olabiliyor. Bu nedenle demleme işlemi sırasında bazı püf noktaları göz önünde bulundurmak da büyük bir önem arz ediyor. İşte çay demlerken dikkat edilmesi gereken o püf noktalar Çay, ülkemizde oldukça tüketilen bir lezzettir. Çayın doğru bir şekilde demlenmesi sadece tadı açısından değil, sağlığımız açısından da önem arz etmektedir. Yapılan bazı araştırmalar, çayın demlenmesi konusunda şoke eden sonuçları ortaya koydu. Çoğumuzun yaptığı demleme şeklinin aslında çok ciddi hastalıklara ön ayak olduğunu ifade eden araştırmaya göre; çay aslında sanıldığı kadar hafife alınacak bir içecek değil. Öyle ki yapılan bu hatalar, kanser gibi çok ciddi hastalıklara zemin hazırlayabiliyor. Türk mutfağının geleneksel içecekleri arasında çay çok önemli bir yere sahip. Bitki çayları her ne kadar sağlığımız için çok yararlı olsa da çayın yeri ve önemi her zaman farklıdır. Ancak yanlış şekilde demlediğiniz çayla çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkabilirsiniz. ÇAYIN ACI OLMAMASI VE UZUN SÜRE DAYANMASI Çayın acımaması ve uzun süre dayanması için demlemiş olduğunuz çayı ocak üzerinde bekletmemenizi öneririz. Bu durum çayın acımasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle çay iyice demlendikten sonra muhakkak ocak üzerinden alınmalıdır. Aksi taktirde başta gastrit ve ülser olmak üzere midede meydana gelebilecek hasarlara sebebiyet verebilir. YÜKSEK ISIYA MARUZ BIRAKMAYIN Çayı demlerken veya demledikten sonra yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız. Yüksek ısıda kalan ve demlenen çay insan sağlığı için büyük tehdit oluşturabilir. Sürekli yüksek ısıda ve kaynar bir şekilde içilen çay ilerleyen zamanlarda kanser hastalıklarına sebebiyet verebilir. Dışarı da içtiğimiz çayların yüksek ısıya maruz kaldığı nasıl anlarız diyorsanız, acımaya yüz tutmuş ağzınızda fazla buruk bir tat bırakmasından anlayabilirsiniz. KAYNAMAMIŞ SU İLE DEMLEYİN Çayı muhakkak kaynamamış su ile demlemeniz gerekir. Aşırı bir şekilde kaynamış su çaya döküldüğü zaman çayın içerisinde bakteri oluşmasına sebebiyet verebilir. Çayın tadının acıması da genellikle bu sebeplerden meydana gelmektedir. Çay demlerken yapılan bir diğer hata ise daha henüz çay suyu sıcakken üst demliğe çay koyulmasıdır. Bu yöntemle çay rutubet alır ve henüz demlikteyken bayatlar.
ÇAY DEYİP ES GEÇMEYİN;

 

 

Çay, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Çay demlemek, sanıldığı kadar basit bir işlem de değildir. Yapılan araştırmalarda çayın demlenme şeklinin sağlık açısından oldukça önemli biliyor muydunuz? Araştırma sonuçlarına göre, yanlış demlenen bir çay kişilerde çok ciddi sağlık problemlerine neden olabiliyor. Bu nedenle demleme işlemi sırasında bazı püf noktaları göz önünde bulundurmak da büyük bir önem arz ediyor. İşte çay demlerken dikkat edilmesi gereken o püf noktalar

Çay, ülkemizde oldukça tüketilen bir lezzettir. Çayın doğru bir şekilde demlenmesi sadece tadı açısından değil, sağlığımız açısından da önem arz etmektedir. Yapılan bazı araştırmalar, çayın demlenmesi konusunda şoke eden sonuçları ortaya koydu. Çoğumuzun yaptığı demleme şeklinin aslında çok ciddi hastalıklara ön ayak olduğunu ifade eden araştırmaya göre; çay aslında sanıldığı kadar hafife alınacak bir içecek değil. Öyle ki yapılan bu hatalar, kanser gibi çok ciddi hastalıklara zemin hazırlayabiliyor. Türk mutfağının geleneksel içecekleri arasında çay çok önemli bir yere sahip. Bitki çayları her ne kadar sağlığımız için çok yararlı olsa da çayın yeri ve önemi her zaman farklıdır. Ancak yanlış şekilde demlediğiniz çayla çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkabilirsiniz.

ÇAYIN ACI OLMAMASI VE UZUN SÜRE DAYANMASI

Çayın acımaması ve uzun süre dayanması için demlemiş olduğunuz çayı ocak üzerinde bekletmemenizi öneririz. Bu durum çayın acımasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle çay iyice demlendikten sonra muhakkak ocak üzerinden alınmalıdır. Aksi taktirde başta gastrit ve ülser olmak üzere midede meydana gelebilecek hasarlara sebebiyet verebilir.

YÜKSEK ISIYA MARUZ BIRAKMAYIN

Çayı demlerken veya demledikten sonra yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız. Yüksek ısıda kalan ve demlenen çay insan sağlığı için büyük tehdit oluşturabilir. Sürekli yüksek ısıda ve kaynar bir şekilde içilen çay ilerleyen zamanlarda kanser hastalıklarına sebebiyet verebilir. Dışarı da içtiğimiz çayların yüksek ısıya maruz kaldığı nasıl anlarız diyorsanız, acımaya yüz tutmuş ağzınızda fazla buruk bir tat bırakmasından anlayabilirsiniz.

KAYNAMAMIŞ SU İLE DEMLEYİN

Çayı muhakkak kaynamamış su ile demlemeniz gerekir. Aşırı bir şekilde kaynamış su çaya döküldüğü zaman çayın içerisinde bakteri oluşmasına sebebiyet verebilir. Çayın tadının acıması da genellikle bu sebeplerden meydana gelmektedir. Çay demlerken yapılan bir diğer hata ise daha henüz çay suyu sıcakken üst demliğe çay koyulmasıdır. Bu yöntemle çay rutubet alır ve henüz demlikteyken bayatlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.