“Kocaeli’de 32 sınıf karantinada”

Kocaeli 25.09.2021 - 15:32, Güncelleme: 25.09.2021 - 15:32
 

“Kocaeli’de 32 sınıf karantinada”

“Kocaeli’de 32 sınıf karantinada”

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz, “Yüz yüze eğitimin 3’üncü haftasında en az 40 bin öğrenci okula devam edemedi” başlıklı yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada Kocaeli’de toplam 32 sınıfın karantinada olduğu, 2 öğretmen ve 9 öğrencinin pozitif olduğu belirtildi. Gölcük 5 sınıf, Derince 4 sınıf 3 öğrenci, Karamürsel 2 sınıf, İzmit 14 sınıf 1’i anasınıfı olmak üzere 7 öğrenci, Kartepe 2 sınıf , Başiskele 5 sınıf karantinaya alındığı belirtildi. “EN AZ 40 BİN ÖĞRENCİ DEVAM EDEMEDİ” Korkmaz tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Ögrenci Veli Derneği olarak okulların açılışından haftalar önce yüz yüze eğitimin şart olduğunu, çocuklarımızın kaybedecek bir günü dahi kalmadığını defalarca vurguladık. Okulların açılmasının tek başına yeterli olmayacağını aslolanın yüz yüze eğitimin sürdürülebilir olmasını sağlamak olduğunu defalarca haykırdık. Yüz yüze eğitimin 3’üncü haftasında yalnızca 26 ilden bize ulaşan bilgi doğrultusunda en az 1019 sınıfın daha karantinaya alınmış olduğunu gördük. Okulların açılışından bugüne en az 1630 sınıf karantinaya alındı. MEB’in yayınladığı son istatistiklerde derslik başına düşen öğrenci sayısı 26 olarak açıklanmıştı. Bu veri üzerinden alınmayan önlemler nedeniyle en az 40 bin öğrenci yüz yüze eğitime devam edemedi.  “RİSKE ATILMASINI KABUL ETMEYECEĞİZ” Her geçen gün kaygılarımız daha da artıyor. Alınmayan önlemler nedeniyle çocuklarımızın sağlığına ilişkin endişelerimiz her geçen gün daha da derinleşiyor. Endişeliyiz. Öfkeliyiz. Salgında 1 buçuk yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen gerekli önlemler alınmadan okulların açılmasını, çocuklarımızın eğitim hakkının, biz velilerin, çocuklarımızın, öğretmenlerin sağlığının riske atılmasını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Yüz yüze eğitimin sürdürülebilir olduğu ülkelerde de görüldüğü üzere alınması gereken önlemler aylar önceden bilinmesine rağmen neden gerekli tedbirler ısrarla alınmamıştır ve hala alınmamaktadır? Çocuklarımıza, biz velilere, öğretmenlere pozitif tanısı konulmasından, yaşamlarımızın riske atılmasından tüm karar alıcılar sorumludur. “ACİLEN AÇIKLAMALIDIR” MEB yüz yüze eğitimin sürdürülebilir olması, sağlıklı, güvenli bir şekilde devam edebilmesi için test sonucu pozitif olan, belirti gösteren veya temaslı olmasından dolayı okula gelemeyen tüm öğrencilerin, öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin sayısını, karantinaya alınan sınıf sayısını il il acilen açıklamalıdır. Fiziki mesafe sağlanmadan yüz yüze eğitimin sürdürülebilmesi mümkün değildir. Sınıf mevcutları bir an önce seyreltilmelidir. Acilen ek derslik sağlanmalıdır. Ders süreleri, okulda bulunan süre azaltılmalıdır. Yeterli öğretmen ataması yapılmalıdır.
“Kocaeli’de 32 sınıf karantinada”

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz, “Yüz yüze eğitimin 3’üncü haftasında en az 40 bin öğrenci okula devam edemedi” başlıklı yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada Kocaeli’de toplam 32 sınıfın karantinada olduğu, 2 öğretmen ve 9 öğrencinin pozitif olduğu belirtildi. Gölcük 5 sınıf, Derince 4 sınıf 3 öğrenci, Karamürsel 2 sınıf, İzmit 14 sınıf 1’i anasınıfı olmak üzere 7 öğrenci, Kartepe 2 sınıf , Başiskele 5 sınıf karantinaya alındığı belirtildi.

“EN AZ 40 BİN ÖĞRENCİ DEVAM EDEMEDİ”

Korkmaz tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Ögrenci Veli Derneği olarak okulların açılışından haftalar önce yüz yüze eğitimin şart olduğunu, çocuklarımızın kaybedecek bir günü dahi kalmadığını defalarca vurguladık. Okulların açılmasının tek başına yeterli olmayacağını aslolanın yüz yüze eğitimin sürdürülebilir olmasını sağlamak olduğunu defalarca haykırdık. Yüz yüze eğitimin 3’üncü haftasında yalnızca 26 ilden bize ulaşan bilgi doğrultusunda en az 1019 sınıfın daha karantinaya alınmış olduğunu gördük. Okulların açılışından bugüne en az 1630 sınıf karantinaya alındı. MEB’in yayınladığı son istatistiklerde derslik başına düşen öğrenci sayısı 26 olarak açıklanmıştı. Bu veri üzerinden alınmayan önlemler nedeniyle en az 40 bin öğrenci yüz yüze eğitime devam edemedi.

 “RİSKE ATILMASINI KABUL ETMEYECEĞİZ”

Her geçen gün kaygılarımız daha da artıyor. Alınmayan önlemler nedeniyle çocuklarımızın sağlığına ilişkin endişelerimiz her geçen gün daha da derinleşiyor. Endişeliyiz. Öfkeliyiz. Salgında 1 buçuk yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen gerekli önlemler alınmadan okulların açılmasını, çocuklarımızın eğitim hakkının, biz velilerin, çocuklarımızın, öğretmenlerin sağlığının riske atılmasını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Yüz yüze eğitimin sürdürülebilir olduğu ülkelerde de görüldüğü üzere alınması gereken önlemler aylar önceden bilinmesine rağmen neden gerekli tedbirler ısrarla alınmamıştır ve hala alınmamaktadır? Çocuklarımıza, biz velilere, öğretmenlere pozitif tanısı konulmasından, yaşamlarımızın riske atılmasından tüm karar alıcılar sorumludur.

“ACİLEN AÇIKLAMALIDIR”

MEB yüz yüze eğitimin sürdürülebilir olması, sağlıklı, güvenli bir şekilde devam edebilmesi için test sonucu pozitif olan, belirti gösteren veya temaslı olmasından dolayı okula gelemeyen tüm öğrencilerin, öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin sayısını, karantinaya alınan sınıf sayısını il il acilen açıklamalıdır. Fiziki mesafe sağlanmadan yüz yüze eğitimin sürdürülebilmesi mümkün değildir. Sınıf mevcutları bir an önce seyreltilmelidir. Acilen ek derslik sağlanmalıdır. Ders süreleri, okulda bulunan süre azaltılmalıdır. Yeterli öğretmen ataması yapılmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.