19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kocaeli Baro Başkanı istifaya davet etti

Kocaeli 28.09.2021 - 11:54, Güncelleme: 28.09.2021 - 11:54
 

Kocaeli Baro Başkanı istifaya davet etti

46 yıldır Ankara’da avukatlık yapan TBB Saymanı Av. Sabri Erdal Güngör’ün yeni kurulan Bayburt Barosundan delege yapılmasına Kocaeli Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir sert tepki gösterdi. Candemir, Güngör’ü istifaya davet etti.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) seçimleri yaklaşırken yeniden aday olması beklenen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun ekibinden yer alan TBB Saymanı Sabri Erdal Güngör’ün, Ankara Barosu’ndaki kaydını Bayburt Barosu’na naklettiği ve buradan delege seçildiği ortaya çıktı. Kocaeli Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, TBB Saymanı Av. Sabri Erdal Güngör’ü istifaya davet ederek sert tepki gösterdi. İSTİFAYA DAVET Candemir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Barolar Birliği Yöneticisi ve Başkanlık Divanı Üyesi sıfatlarına haiz olan, 46 yıldır Ankara’da avukatlık faaliyetine devam eden Av. Sabri Erdal Güngör 25.09.2021 tarihinde gerçekleştiren Bayburt Barosu Genel Kurulunda TBB. Delegesi olarak seçilmiştir. Avukatlık Kanunun 43. ve 72. Maddelerine açıkça aykırılık teşkil eden bu tasarrufun hangi saikle gerçekleştirildiği aşikar olmakla birlikte ‘mesleğin hukuki statüsünü, düzenini ve geleneğini’ en üst seviyede korumakla yükümlü olan Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu üyesi tarafından bu eylemin gerçekleştirilmesi kabul edilemez bir durumdur. Avukatlık mesleğinin onurunu, itibarını ve kamusal niteliğini ikballerine erişmek amacıyla yok sayan, görev gereklerine aykırı davranan Av. Sabri Erdal Güngör’ü Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğinden ve Delegelik makamından ivedilikle istifa etmeye davet ediyorum.”
46 yıldır Ankara’da avukatlık yapan TBB Saymanı Av. Sabri Erdal Güngör’ün yeni kurulan Bayburt Barosundan delege yapılmasına Kocaeli Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir sert tepki gösterdi. Candemir, Güngör’ü istifaya davet etti.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) seçimleri yaklaşırken yeniden aday olması beklenen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun ekibinden yer alan TBB Saymanı Sabri Erdal Güngör’ün, Ankara Barosu’ndaki kaydını Bayburt Barosu’na naklettiği ve buradan delege seçildiği ortaya çıktı. Kocaeli Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, TBB Saymanı Av. Sabri Erdal Güngör’ü istifaya davet ederek sert tepki gösterdi.

İSTİFAYA DAVET

Candemir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Barolar Birliği Yöneticisi ve Başkanlık Divanı Üyesi sıfatlarına haiz olan, 46 yıldır Ankara’da avukatlık faaliyetine devam eden Av. Sabri Erdal Güngör 25.09.2021 tarihinde gerçekleştiren Bayburt Barosu Genel Kurulunda TBB. Delegesi olarak seçilmiştir. Avukatlık Kanunun 43. ve 72. Maddelerine açıkça aykırılık teşkil eden bu tasarrufun hangi saikle gerçekleştirildiği aşikar olmakla birlikte ‘mesleğin hukuki statüsünü, düzenini ve geleneğini’ en üst seviyede korumakla yükümlü olan Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu üyesi tarafından bu eylemin gerçekleştirilmesi kabul edilemez bir durumdur. Avukatlık mesleğinin onurunu, itibarını ve kamusal niteliğini ikballerine erişmek amacıyla yok sayan, görev gereklerine aykırı davranan Av. Sabri Erdal Güngör’ü Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğinden ve Delegelik makamından ivedilikle istifa etmeye davet ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.