İşte Gebze Bölgesi’nin yoğunluk haritası

Sağlık 01.10.2021 - 14:35, Güncelleme: 01.10.2021 - 14:35
 

İşte Gebze Bölgesi’nin yoğunluk haritası

İşte Gebze Bölgesi’nin yoğunluk haritası

Kocaeli’de son haftalarda artan vaka sayısı, HES uygulamasında yansımış durumda. Kocaeli’nin tüm ilçeleri kıpkırmızı. Aşılamanın etkisi ile koronavirüs ile mücadele de yeni bir dönem başlamıştı. Vaka sayıları yetkililerin istediği düzeye gelmişti. Fakat Kurban Bayramı’ndaki hareketlilikten sonra vaka sayıları yükselmeye başladı. O zamandan itibaren de vaka sayıları ve günlük can kaybı oldukça yüksek durumda. Kocaeli’de 100 bin kişide görülen vaka sayısı 181.10’dan 260.91’e yükseldi.  Bu denli fazla artış görülmesi yetkililerde tedirginlik yarattı. Tekrar önlemler alınabilir mi? sorusunu da gündeme getirdi. Sağlık Bakanlığına ait Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında yer alan verilere göre Kocaeli’nin 12 ilçesinde kırmızı renk ağırlıkta. İzmit, Derince, Başiskele, Gölcük, Karamürsel, Kartepe, Dilovası, Körfez, Darıca, Gebze, Çayırova ve Kandıra’da HES uygulamasında kırmızıya bürünmüş ve yüksek riskli bölgeler arasında. İzmit merkezde kırmızı yoğunluğun fazla olduğu gözlenirken, Kuruçeşme ve Alikahya’da yoğunluk açısından oldukça fazla duruma geldi. Derince haritası ise oldukça tedirgin edici. Her bölge kırmızıya bürünmüş durumda. Körfez ilçesinde merkez riskli grupta yer alırken Hereke’de kırmızı renk oldukça fazla durumda. Kandıra ilçesinde deniz sezonunun bitmesiyle birlikte sahil kısımlarında vaka sayılarında ki azalma dikkat çekiyor. Dilovası, Gebze, Çayırova ve Darıca vakaların en yoğun olduğu ilçeler arasında. Gölcük merkezde vakalar yoğunlukta olsa da Gölcük’ün üst kısımlarında vaka sayılarında düşüş var. Köylerde ise artan vaka sayıları gözden kaçmıyor. İşte Kocaeli’de ilçe ilçe koronavirüs yoğunluğu;
İşte Gebze Bölgesi’nin yoğunluk haritası

Kocaeli’de son haftalarda artan vaka sayısı, HES uygulamasında yansımış durumda. Kocaeli’nin tüm ilçeleri kıpkırmızı.

Aşılamanın etkisi ile koronavirüs ile mücadele de yeni bir dönem başlamıştı. Vaka sayıları yetkililerin istediği düzeye gelmişti. Fakat Kurban Bayramı’ndaki hareketlilikten sonra vaka sayıları yükselmeye başladı. O zamandan itibaren de vaka sayıları ve günlük can kaybı oldukça yüksek durumda.

Kocaeli’de 100 bin kişide görülen vaka sayısı 181.10’dan 260.91’e yükseldi.  Bu denli fazla artış görülmesi yetkililerde tedirginlik yarattı. Tekrar önlemler alınabilir mi? sorusunu da gündeme getirdi. Sağlık Bakanlığına ait Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında yer alan verilere göre Kocaeli’nin 12 ilçesinde kırmızı renk ağırlıkta. İzmit, Derince, Başiskele, Gölcük, Karamürsel, Kartepe, Dilovası, Körfez, Darıca, Gebze, Çayırova ve Kandıra’da HES uygulamasında kırmızıya bürünmüş ve yüksek riskli bölgeler arasında. İzmit merkezde kırmızı yoğunluğun fazla olduğu gözlenirken, Kuruçeşme ve Alikahya’da yoğunluk açısından oldukça fazla duruma geldi. Derince haritası ise oldukça tedirgin edici. Her bölge kırmızıya bürünmüş durumda. Körfez ilçesinde merkez riskli grupta yer alırken Hereke’de kırmızı renk oldukça fazla durumda. Kandıra ilçesinde deniz sezonunun bitmesiyle birlikte sahil kısımlarında vaka sayılarında ki azalma dikkat çekiyor. Dilovası, Gebze, Çayırova ve Darıca vakaların en yoğun olduğu ilçeler arasında. Gölcük merkezde vakalar yoğunlukta olsa da Gölcük’ün üst kısımlarında vaka sayılarında düşüş var. Köylerde ise artan vaka sayıları gözden kaçmıyor.

İşte Kocaeli’de ilçe ilçe koronavirüs yoğunluğu;

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.