TÜBİTAK ve Tez-Koop-İş anlaştı!

Gebze 04.10.2021 - 09:33, Güncelleme: 04.10.2021 - 09:33
 

TÜBİTAK ve Tez-Koop-İş anlaştı!

5 BİN 500 İŞÇİYİ İLGİLENDİRİYOR;

Tez-Koop-İş Sendikası ile TÜBİTAK arasında yapılan toplu iş sözleşmesi ile araştırma görevlilerinin ücretleri ortalama 10 bin ile 12 bin lira arasına, taşerondan gelen işçilerin ise ortalama 5 bin liraya yükseldi. Tez-Koop-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu TÜBİTAK’ta toplu iş sözleşmesi imzalandı. 5 bin 500 işçi ve araştırma görevlisinin çalıştığı TÜBİTAK’ta yapılan sözleşme ile yüzde 12 artı yüzde 5 oranında zam yapıldı. Taşerondan gelen 350 işçinin ise ücretleri 4 bin 100 liraya çıkartılarak üzerine yüzde 12 artı yüzde 5 oranında zam yapıldı. Taşeron işçilere yapılan iyileştirme ile zam oranları yüzde 35 civarına çıktı. Türkiye’de bilimsel araştırmaların yapıldığı en önemli kuruluşlardan biri olan TÜBİTAK’ta örgütlü olan Tez-Koop-İş Gebze Şubesi, TÜBİTAK ile yaptığı toplu iş sözleşmesinde kamu çerçeve anlaşmasının üzerinde zammı taşerondan gelen işçiler için aldı. TÜBİTAK’ta çalışan 5 bin 150 araştırma personeli çerçeve anlaşma kapsamında yüzde 12 artı yüzde 5 oranında zam alırken, 350 taşeron işçiye ise önce iyileştirme yaptı.
5 BİN 500 İŞÇİYİ İLGİLENDİRİYOR;

Tez-Koop-İş Sendikası ile TÜBİTAK arasında yapılan toplu iş sözleşmesi ile araştırma görevlilerinin ücretleri ortalama 10 bin ile 12 bin lira arasına, taşerondan gelen işçilerin ise ortalama 5 bin liraya yükseldi.

Tez-Koop-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu TÜBİTAK’ta toplu iş sözleşmesi imzalandı. 5 bin 500 işçi ve araştırma görevlisinin çalıştığı TÜBİTAK’ta yapılan sözleşme ile yüzde 12 artı yüzde 5 oranında zam yapıldı. Taşerondan gelen 350 işçinin ise ücretleri 4 bin 100 liraya çıkartılarak üzerine yüzde 12 artı yüzde 5 oranında zam yapıldı. Taşeron işçilere yapılan iyileştirme ile zam oranları yüzde 35 civarına çıktı. Türkiye’de bilimsel araştırmaların yapıldığı en önemli kuruluşlardan biri olan TÜBİTAK’ta örgütlü olan Tez-Koop-İş Gebze Şubesi, TÜBİTAK ile yaptığı toplu iş sözleşmesinde kamu çerçeve anlaşmasının üzerinde zammı taşerondan gelen işçiler için aldı. TÜBİTAK’ta çalışan 5 bin 150 araştırma personeli çerçeve anlaşma kapsamında yüzde 12 artı yüzde 5 oranında zam alırken, 350 taşeron işçiye ise önce iyileştirme yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.