19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Kaçak yapılardan haberdar değilsiniz!”

Siyaset 05.10.2021 - 18:23, Güncelleme: 05.10.2021 - 18:23
 

“Kaçak yapılardan haberdar değilsiniz!”

İYİ PARTİLİ KAYHAN ÖZLER’DEN BAŞKAN BÜYÜKGÖZ’E SUÇLAMA;

Gebze Belediyesi meclis oturumu tartışmalı geçti. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz İYİ Partili meclis üyesi Kayhan Özler’i üslup konusunda eleştirirken, Özler de Başkan Büyükgöz’ün şehrin merkezinde yapılan kaçak yapıdan haberdar olmamakla suçladı. İYİ Partili Gebze Belediye Meclis Üyesi Kayhan Özler ise Atatürk Caddesi Muhsin Yazıcıoğlu parkı karşısı 55 numarada bulunan binanın çatı katının kaçak yapıldığını ifade ederek, buranın fotoğraflarını Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ vererek; “Binanın çatı katı 1,5, 2 metre yükseliyor. Vatandaş köylerde en ufak bir yapı yapsa zabıta başına biniyor. Gebze’nin göbeğinde böyle bir şeyi nasıl göremezsiniz. Yaptığınız sesiz devrimler bu mu?” diyerek tepki gösterdi. “GEBZE’NİN TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ KAMULAŞTIRMALAR YAPIYORUZ” Gebze Belediye Başkanı Zinnrur Büyükgöz ise olaydan bir saat önce haberinin olduğuna dikkat çekti ve gerekli girişimin başlatılacağını ifade etti. Özler’in konuşmasının üslup olarak da kendisine yakışmadığını ifade eden Büyükgöz; “Gebze tarihinde görülmemiş kamulaştırmalar yapıyoruz. Bugüne kadar 6 bin 500 hektarda planlama yapılmış, biz ise yeni dönemde 4 bin 500 hektar yaptık. Kuzey Marmara otoyolundan Gebze’ye yapılacak giriş için devlete 800 milyon kazandırdık, sessiz devrim budu. Kaçak olduğunu söylediğiniz yer 24 saat içerisinde yasal sınırına çekilecek, 24 saat bekleyin bakalım” dedi.  Büyükgöz ayrıca CHP’li Meclis Üyesi Halil İbrahim Başçiftçi’nin de önce Hasköy sanayisi için istediği yerin daha sonra başkasına verilmesini eleştirmesine de tepki gösterdi ve “95 hektarlık alanı istemekle haklıydı ama TOKİ Başkasına verdi. Buraya dışarıdan hiçbir şahıs gelmeyecek” dedi. “ESKİ BİNA DEPREME DAYANIKLI DEĞİL!” Öte yandan Gebze Belediyesi’nin Osman Yılmaz eski mezarlığı yanındaki GTÜ’ye ait ÖSYM Merkezinin bulunduğu binayı alarak anne-kadın ve çocuk eğitim merkezi yapacak olmasına da CHP’li meclis üyeleri tepki gösterdi. Halil İbrahim Başçiftçi, binanın otopark ve yeşil alanı olmadığını ifade ederken, CHP’li Saide Arslan ise; “Eski ve deprem öncesi yapılmış bir bina. Eski adliye binası gibi buraya da çok harcama yapılacak. Deprem açısından güvenli bir yer değil. Ayrıca çok ortaklı ve sorun olabilecek bir yer. Belediyenin kendi yerlerine böyle bir merkez yapılırsa daha iyi olur” dedi. Başkan Büyükgöz ayrıca kentsel dönüşümde kullanılmak üzere mülkiyeti bakanlığa ait 580 dairenin de Gebze Belediyesine tahsis edileceğini ve bugün Ankara’ya giderek sözleşme imzalanacağını söyledi.
İYİ PARTİLİ KAYHAN ÖZLER’DEN BAŞKAN BÜYÜKGÖZ’E SUÇLAMA;

Gebze Belediyesi meclis oturumu tartışmalı geçti. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz İYİ Partili meclis üyesi Kayhan Özler’i üslup konusunda eleştirirken, Özler de Başkan Büyükgöz’ün şehrin merkezinde yapılan kaçak yapıdan haberdar olmamakla suçladı.

İYİ Partili Gebze Belediye Meclis Üyesi Kayhan Özler ise Atatürk Caddesi Muhsin Yazıcıoğlu parkı karşısı 55 numarada bulunan binanın çatı katının kaçak yapıldığını ifade ederek, buranın fotoğraflarını Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ vererek; “Binanın çatı katı 1,5, 2 metre yükseliyor. Vatandaş köylerde en ufak bir yapı yapsa zabıta başına biniyor. Gebze’nin göbeğinde böyle bir şeyi nasıl göremezsiniz. Yaptığınız sesiz devrimler bu mu?” diyerek tepki gösterdi.

“GEBZE’NİN TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ KAMULAŞTIRMALAR YAPIYORUZ”

Gebze Belediye Başkanı Zinnrur Büyükgöz ise olaydan bir saat önce haberinin olduğuna dikkat çekti ve gerekli girişimin başlatılacağını ifade etti. Özler’in konuşmasının üslup olarak da kendisine yakışmadığını ifade eden Büyükgöz; “Gebze tarihinde görülmemiş kamulaştırmalar yapıyoruz. Bugüne kadar 6 bin 500 hektarda planlama yapılmış, biz ise yeni dönemde 4 bin 500 hektar yaptık. Kuzey Marmara otoyolundan Gebze’ye yapılacak giriş için devlete 800 milyon kazandırdık, sessiz devrim budu. Kaçak olduğunu söylediğiniz yer 24 saat içerisinde yasal sınırına çekilecek, 24 saat bekleyin bakalım” dedi.  Büyükgöz ayrıca CHP’li Meclis Üyesi Halil İbrahim Başçiftçi’nin de önce Hasköy sanayisi için istediği yerin daha sonra başkasına verilmesini eleştirmesine de tepki gösterdi ve “95 hektarlık alanı istemekle haklıydı ama TOKİ Başkasına verdi. Buraya dışarıdan hiçbir şahıs gelmeyecek” dedi.

“ESKİ BİNA DEPREME DAYANIKLI DEĞİL!”

Öte yandan Gebze Belediyesi’nin Osman Yılmaz eski mezarlığı yanındaki GTÜ’ye ait ÖSYM Merkezinin bulunduğu binayı alarak anne-kadın ve çocuk eğitim merkezi yapacak olmasına da CHP’li meclis üyeleri tepki gösterdi. Halil İbrahim Başçiftçi, binanın otopark ve yeşil alanı olmadığını ifade ederken, CHP’li Saide Arslan ise; “Eski ve deprem öncesi yapılmış bir bina. Eski adliye binası gibi buraya da çok harcama yapılacak. Deprem açısından güvenli bir yer değil. Ayrıca çok ortaklı ve sorun olabilecek bir yer. Belediyenin kendi yerlerine böyle bir merkez yapılırsa daha iyi olur” dedi. Başkan Büyükgöz ayrıca kentsel dönüşümde kullanılmak üzere mülkiyeti bakanlığa ait 580 dairenin de Gebze Belediyesine tahsis edileceğini ve bugün Ankara’ya giderek sözleşme imzalanacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.