Şerife Bacı Kız Yurdu, yeni döneme başladı!

Gebze 06.10.2021 - 15:26, Güncelleme: 06.10.2021 - 15:26
 

Şerife Bacı Kız Yurdu, yeni döneme başladı!

Şerife Bacı Kız Yurdu, yeni döneme başladı!

İnsan ve Medeniyet Hareketi Gebze Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren İnsan Vakfı Gebze Şerife Bacı Ortaöğretim Kız Yurdu, Gebze protokolü ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı kahvaltı programı ile yeni döneme başlangıç yaptı. İnsan Vakfı Gebze Şerife Bacı Ortaöğretim Kız Yurdu, yeni döneme başlangıcını yaptı. Gebze Adliyesi’nin arkasında yer alan yurt binasının hemen yanında Gebze Kız İmam Hatip Lisesi bulunuyor. Bu yönüyle adeta bir kampüs ortamı izlenimi veren yurt, pandemi döneminde yarı kapasite ile hizmet vermeye devam etti. 3 Ekim Pazar günü Gebze protokolünden, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden ve iş adamlarından oluşan bir heyet, kahvaltı programında bir araya geldi. Gebze Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın ettiği duanın ardından İnsan Vakfı Genel Başkan Vekili Münir Binici’nin selamlama konuşmasının akabinde söz alan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, belediye olarak Gebze Şerife Bacı Ortaöğretim Kız Yurdu’na gerekli destekleri sağladıklarını ve imkanlar el verdikçe destek olacaklarını, kız yurdunun büyük ve önemli bir ihtiyacı giderdiğini, maddi manevi her türlü desteğin kız öğrencilerin başarısı için önemli olduğunu belirtti. PROTOKOL YURDU GEZDİ Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak ise, yurdun açılış sürecini takip ettiğini ve bir yurt idare etmenin büyük maddi ve manevi baskı oluşturduğunu, bu yükü Gebze’de bürokrasiden sivil toplum kuruluşlarına ve iş adamlarına kadar herkesin hafifletmesi gerektiğini belirterek destek çağrısında bulundu. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler Gebze’de bu şartlarda bir yurdun bulunmasının ortaöğretim kız öğrencileri için büyük bir imkân olduğunu ve mutlaka desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Daha sonra protokol hep birlikte yurdu gezdi. 10 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNE KURULU 10 bin metrekare alan üzerine kurulu yurt 5 bin metrekare kapalı alana sahip, kapalı spor salonu, basketbol sahası gibi imkanları ile tam teşekküllü bir kompleks olarak hizmet verilen yurt 260 öğrenci kapasitesine sahip.  Aynı isimde bir de anaokulunun bulunduğu komplekste anaokulu öğrencileri için bir oyun parkı bulunuyor. Anaokulu da yurt gibi eğitim şartları için oldukça elverişli imkanlar sunuyor. 4-6 yaş grubu çocukların değerler eğitimi, mental ve motor becerilerinin gelişimini profesyonel olarak destekliyor. Şerife Bacı Anaokulu Gebze Müftülüğü ile işbirliği halinde çalışmalarını sürdürüyor.
Şerife Bacı Kız Yurdu, yeni döneme başladı!

İnsan ve Medeniyet Hareketi Gebze Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren İnsan Vakfı Gebze Şerife Bacı Ortaöğretim Kız Yurdu, Gebze protokolü ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı kahvaltı programı ile yeni döneme başlangıç yaptı.

İnsan Vakfı Gebze Şerife Bacı Ortaöğretim Kız Yurdu, yeni döneme başlangıcını yaptı. Gebze Adliyesi’nin arkasında yer alan yurt binasının hemen yanında Gebze Kız İmam Hatip Lisesi bulunuyor. Bu yönüyle adeta bir kampüs ortamı izlenimi veren yurt, pandemi döneminde yarı kapasite ile hizmet vermeye devam etti. 3 Ekim Pazar günü Gebze protokolünden, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden ve iş adamlarından oluşan bir heyet, kahvaltı programında bir araya geldi. Gebze Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın ettiği duanın ardından İnsan Vakfı Genel Başkan Vekili Münir Binici’nin selamlama konuşmasının akabinde söz alan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, belediye olarak Gebze Şerife Bacı Ortaöğretim Kız Yurdu’na gerekli destekleri sağladıklarını ve imkanlar el verdikçe destek olacaklarını, kız yurdunun büyük ve önemli bir ihtiyacı giderdiğini, maddi manevi her türlü desteğin kız öğrencilerin başarısı için önemli olduğunu belirtti.

PROTOKOL YURDU GEZDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak ise, yurdun açılış sürecini takip ettiğini ve bir yurt idare etmenin büyük maddi ve manevi baskı oluşturduğunu, bu yükü Gebze’de bürokrasiden sivil toplum kuruluşlarına ve iş adamlarına kadar herkesin hafifletmesi gerektiğini belirterek destek çağrısında bulundu. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler Gebze’de bu şartlarda bir yurdun bulunmasının ortaöğretim kız öğrencileri için büyük bir imkân olduğunu ve mutlaka desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Daha sonra protokol hep birlikte yurdu gezdi.

10 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNE KURULU

10 bin metrekare alan üzerine kurulu yurt 5 bin metrekare kapalı alana sahip, kapalı spor salonu, basketbol sahası gibi imkanları ile tam teşekküllü bir kompleks olarak hizmet verilen yurt 260 öğrenci kapasitesine sahip.  Aynı isimde bir de anaokulunun bulunduğu komplekste anaokulu öğrencileri için bir oyun parkı bulunuyor. Anaokulu da yurt gibi eğitim şartları için oldukça elverişli imkanlar sunuyor. 4-6 yaş grubu çocukların değerler eğitimi, mental ve motor becerilerinin gelişimini profesyonel olarak destekliyor. Şerife Bacı Anaokulu Gebze Müftülüğü ile işbirliği halinde çalışmalarını sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.