19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Ekmekteki ikinci zam da mahkemelik oldu!

Kocaeli 08.10.2021 - 10:08, Güncelleme: 08.10.2021 - 10:08
 

Ekmekteki ikinci zam da mahkemelik oldu!

Ekmekteki ikinci zam da mahkemelik oldu!

Kocaeli Valiliği 6 Şubat’ta yapılan ilk ekmek zammı davasını kazandıktan sonra Fırıncılar Odası’nın 6 Eylül’de yaptığı ikinci ekmek zammını da mahkemeye taşıdı. İkinci zamla ilgili mahkemeden çıkacak karar merakla bekleniyor. Fırıncılar Odası tarafından 6 Şubat’ta yapılan ekmek zammı Kocaeli Valiliği tarafından açılan davada iptal edildi. Davanın sonuçlanmasına kısa süre kala 6 Eylül’de Fırıncılar Odası'nın yaptığı ikinci zam da geçtiğimiz hafta mahkemeye taşındı. Kocaeli Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada valilik aynı zamanda yürütmeyi durdurma kararı da talep etti. 6 Şubat’ta yapılan zammı geri çeken mahkeme kararının nasıl uygulanacağı ise henüz netlik kazanmadı. DAVA DEVAM EDERKEN İKİNCİ ZAM YAPILDI Fırıncılar Odası 6 Şubat’ta 1 lira 75 kuruştan satılan 230 gram ekmeğe 25 kuruş zam yaparak 2 liraya yükseltti. Valilikte yapılan uzlaşma komisyonu toplantısında oda zamdan geri adım atmadı. Bunun üzerine valilik 18 Şubat’ta ilk ekmek zammını dava etti. Dava devam ederken 6 Eylül’de Fırıncılar Odası ikinci zammı yaptı. 230 gram ekmeğin gramajını düşürerek gizli zam yaptı. 230 gram ekmeği 200 grama indirerek 2 liradan satma kararı alan Fırıncılar Odası bu zam kararından da geri adım atmadı. İkinci zamdan sonra 29 Eylül’de ilk zammın davası sonuçlandı. Mahkeme 230 gram ekmeğin 2 liradan değil, eski fiyatı 1 lira 75 kuruştan satılmasına karar vererek, odanın zammını iptal etti. Oda kararının üzerinden 9 gün geçmesine rağmen mahkeme kararını uygulamayarak ikinci yaptığı zamdan ekmeği satmaya devam etti. Mahkeme kararının uygulanmaması nedeniyle valilik hukuki olarak tüm çalışmaların yapılması için çalışma başlattı. Mahkeme kararının nasıl uygulanacağı önümüzdeki hafta belli olacak. YİNE DAVA AÇILDI İlk ekmek zammı ile ilgili dava sonucunun uygulanması için çalışma devam ederken geçtiğimiz hafta Kocaeli Valiliği ikinci zammı mahkemeye taşıdı. Kocaeli Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada aynı zamanda yürütme durdurma kararı da talep edildi. İlk ekmek zammı mahkemesi 9 ay sonra karara bağlanırken, ikinci ekmek zammı davasının daha erken sonuçlanması bekleniyor.
Ekmekteki ikinci zam da mahkemelik oldu!

Kocaeli Valiliği 6 Şubat’ta yapılan ilk ekmek zammı davasını kazandıktan sonra Fırıncılar Odası’nın 6 Eylül’de yaptığı ikinci ekmek zammını da mahkemeye taşıdı. İkinci zamla ilgili mahkemeden çıkacak karar merakla bekleniyor.

Fırıncılar Odası tarafından 6 Şubat’ta yapılan ekmek zammı Kocaeli Valiliği tarafından açılan davada iptal edildi. Davanın sonuçlanmasına kısa süre kala 6 Eylül’de Fırıncılar Odası'nın yaptığı ikinci zam da geçtiğimiz hafta mahkemeye taşındı. Kocaeli Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada valilik aynı zamanda yürütmeyi durdurma kararı da talep etti. 6 Şubat’ta yapılan zammı geri çeken mahkeme kararının nasıl uygulanacağı ise henüz netlik kazanmadı.

DAVA DEVAM EDERKEN İKİNCİ ZAM YAPILDI

Fırıncılar Odası 6 Şubat’ta 1 lira 75 kuruştan satılan 230 gram ekmeğe 25 kuruş zam yaparak 2 liraya yükseltti. Valilikte yapılan uzlaşma komisyonu toplantısında oda zamdan geri adım atmadı. Bunun üzerine valilik 18 Şubat’ta ilk ekmek zammını dava etti. Dava devam ederken 6 Eylül’de Fırıncılar Odası ikinci zammı yaptı. 230 gram ekmeğin gramajını düşürerek gizli zam yaptı. 230 gram ekmeği 200 grama indirerek 2 liradan satma kararı alan Fırıncılar Odası bu zam kararından da geri adım atmadı. İkinci zamdan sonra 29 Eylül’de ilk zammın davası sonuçlandı. Mahkeme 230 gram ekmeğin 2 liradan değil, eski fiyatı 1 lira 75 kuruştan satılmasına karar vererek, odanın zammını iptal etti. Oda kararının üzerinden 9 gün geçmesine rağmen mahkeme kararını uygulamayarak ikinci yaptığı zamdan ekmeği satmaya devam etti. Mahkeme kararının uygulanmaması nedeniyle valilik hukuki olarak tüm çalışmaların yapılması için çalışma başlattı. Mahkeme kararının nasıl uygulanacağı önümüzdeki hafta belli olacak.

YİNE DAVA AÇILDI

İlk ekmek zammı ile ilgili dava sonucunun uygulanması için çalışma devam ederken geçtiğimiz hafta Kocaeli Valiliği ikinci zammı mahkemeye taşıdı. Kocaeli Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada aynı zamanda yürütme durdurma kararı da talep edildi. İlk ekmek zammı mahkemesi 9 ay sonra karara bağlanırken, ikinci ekmek zammı davasının daha erken sonuçlanması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.