Büyükşehirden yeni meclis binası hazırlığı!

Kocaeli 08.10.2021 - 10:16, Güncelleme: 08.10.2021 - 10:16
 

Büyükşehirden yeni meclis binası hazırlığı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, mevcut belediye binası ve Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde bulunan meclis salonlarının yetersizliği nedeniyle yeni meclis binası yapmak için çalışmalarına start verdi. Sekapark alanında yeni meclis binasının uygulama planlarının yapılması amacı ile yapılan ihaleyi alan Özer ve Ürger Mimarlık çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediyesi, belediye binasında meclis salonun küçük olması nedeniyle yeni meclis binası için çalışma başlattı. Sekapark içinde mevcut yapılardan birinin dönüştürülmesi ya da yeni bir binanın yapılması ile ilgili çalışma yapılması için uygulama projesini ihalesine çıkıldı. 8 Eylül’de yapılan ihaleyi alan Özer ve Ürger Mimarlık tarafından yapılacak fizibilite çalışmasının ardından meclis binası için karar verilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 17 Ocak 2020 tarihli meclis toplantısında CHP’lilerin meclis salonu ile ilgili Leyla Atakan Kültür Merkezindeki salonun yetersizliği ile ilgili eleştirisinin ardından yeni bir meclis salonu yapacaklarını açıkladı. Bu süreçte çalışma yapıldı. Meclis salonunu Sekapark alanında yapılması amacı ile fizibilite çalışması için 8 Eylül’de ihale yapıldı. 3 firmanın katıldığı ihalede ihaleyi alan firma ile 21 Eylül’de sözleşme imzalandı. 75 GÜNDE TAMAMLANACAK Muhammen bedeli 380 bin lira olan ihaleyi Özer ve Ürger Mimarlık 370 bin lira teklif vererek aldı. Yer teslimi yapılan ihalede firma 75 gün içinde çalışmayı tamamlaması bekleniyor. 30 Aralık’ta çalışmanın Büyükşehir Belediyesine teslim edilmesi ile birlikte yeni meclis binası için uygulama projesi kapsamında karar verilecek. Firma mevcut Sekapark içindeki binaların dönüştürülmesi ya da yeni bir bina yapılması ile ilgili çalışma yapacağı öğrenildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, mevcut belediye binası ve Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde bulunan meclis salonlarının yetersizliği nedeniyle yeni meclis binası yapmak için çalışmalarına start verdi. Sekapark alanında yeni meclis binasının uygulama planlarının yapılması amacı ile yapılan ihaleyi alan Özer ve Ürger Mimarlık çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediyesi, belediye binasında meclis salonun küçük olması nedeniyle yeni meclis binası için çalışma başlattı. Sekapark içinde mevcut yapılardan birinin dönüştürülmesi ya da yeni bir binanın yapılması ile ilgili çalışma yapılması için uygulama projesini ihalesine çıkıldı. 8 Eylül’de yapılan ihaleyi alan Özer ve Ürger Mimarlık tarafından yapılacak fizibilite çalışmasının ardından meclis binası için karar verilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 17 Ocak 2020 tarihli meclis toplantısında CHP’lilerin meclis salonu ile ilgili Leyla Atakan Kültür Merkezindeki salonun yetersizliği ile ilgili eleştirisinin ardından yeni bir meclis salonu yapacaklarını açıkladı. Bu süreçte çalışma yapıldı. Meclis salonunu Sekapark alanında yapılması amacı ile fizibilite çalışması için 8 Eylül’de ihale yapıldı. 3 firmanın katıldığı ihalede ihaleyi alan firma ile 21 Eylül’de sözleşme imzalandı.

75 GÜNDE TAMAMLANACAK

Muhammen bedeli 380 bin lira olan ihaleyi Özer ve Ürger Mimarlık 370 bin lira teklif vererek aldı. Yer teslimi yapılan ihalede firma 75 gün içinde çalışmayı tamamlaması bekleniyor. 30 Aralık’ta çalışmanın Büyükşehir Belediyesine teslim edilmesi ile birlikte yeni meclis binası için uygulama projesi kapsamında karar verilecek. Firma mevcut Sekapark içindeki binaların dönüştürülmesi ya da yeni bir bina yapılması ile ilgili çalışma yapacağı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.