19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Kocaeli’de en az 98 sınıf karantinada”

Kocaeli 09.10.2021 - 13:59, Güncelleme: 09.10.2021 - 13:59
 

“Kocaeli’de en az 98 sınıf karantinada”

“Kocaeli’de en az 98 sınıf karantinada”

Öğrenci ve Veli Derneği (Veli-Der) Şube Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz tarafından Covid-19 salgını ve okullardaki durum hakkında yazılı açıklama yapıldı. Korkmaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Salgında okulların açılmasının 5’inci haftası ile birlikte görüyoruz ki yüz yüze eğitim sürdürülemiyor. Okullarda salgın yayılımı ve salgınla birlikte derinleşen eşitsizlik her hafta artıyor. Kocaeli’de en az 98 sınıf, Mersin’ de en az 80 sınıf, Çanakkale’ de en az 68 sınıf, Bolu’ da en az 32 sınıf karantinada. Büyükşehirlerde yaşanılan tablonun vehameti ise tehlikeli boyutlara ulaşmıştır durumdadır. “ dedi. Korkmaz ayrıca, “Karantinaya alınan sınıfların artışına rağmen sınavlar ve ders içerikleri ile ilgili bir düzenleme yapılmamaktadır. Birinci ara tatil öncesi yapılacak sınavlar yaklaşıyor. Öğrenme kayıpları dikkate alınarak öğretim programları ve ders içeriklerinde düzenlemeye gidilmediği için birinci sınavlar sonucunda ciddi bir “başarısızlık” oluşacaktır. Bu durumun okul terkini tetikleme riski olduğu unutulmamalıdır. Bu konu ile ilgili acil düzenlemeler yapılmalıdır. Karantinaya alınan sınıflarda uzaktan eğitime geçilmektedir.  Havaların soğuması ile birlikte pencereler ve kapılar kapanmaya başladı. Havalandırma sisteminin olmaması salgın açısından riski artırıyor. Tüm okullarda havalandırma sistemin sağlanması için bir an önce önlem alınmalıdır. Günlerin kısalması ve ileri saat uygulamasının olmamasından dolayı öğrenciler ve eğitim emekçileri kısa süre sonra zifiri karanlıkta okula gitmeye başlayacak. İkili eğitimin devam ettiği okullarda ise bu sorun hem çocuklarımızın, öğretmenlerin güvenliği, hem de okullara ulaşım ve dinlenme hakkı açısından ciddi sorunlara neden olacaktır. “ dedi.
“Kocaeli’de en az 98 sınıf karantinada”

Öğrenci ve Veli Derneği (Veli-Der) Şube Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz tarafından Covid-19 salgını ve okullardaki durum hakkında yazılı açıklama yapıldı. Korkmaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Salgında okulların açılmasının 5’inci haftası ile birlikte görüyoruz ki yüz yüze eğitim sürdürülemiyor. Okullarda salgın yayılımı ve salgınla birlikte derinleşen eşitsizlik her hafta artıyor. Kocaeli’de en az 98 sınıf, Mersin’ de en az 80 sınıf, Çanakkale’ de en az 68 sınıf, Bolu’ da en az 32 sınıf karantinada. Büyükşehirlerde yaşanılan tablonun vehameti ise tehlikeli boyutlara ulaşmıştır durumdadır. “ dedi.

Korkmaz ayrıca, “Karantinaya alınan sınıfların artışına rağmen sınavlar ve ders içerikleri ile ilgili bir düzenleme yapılmamaktadır. Birinci ara tatil öncesi yapılacak sınavlar yaklaşıyor. Öğrenme kayıpları dikkate alınarak öğretim programları ve ders içeriklerinde düzenlemeye gidilmediği için birinci sınavlar sonucunda ciddi bir “başarısızlık” oluşacaktır. Bu durumun okul terkini tetikleme riski olduğu unutulmamalıdır. Bu konu ile ilgili acil düzenlemeler yapılmalıdır. Karantinaya alınan sınıflarda uzaktan eğitime geçilmektedir.  Havaların soğuması ile birlikte pencereler ve kapılar kapanmaya başladı. Havalandırma sisteminin olmaması salgın açısından riski artırıyor. Tüm okullarda havalandırma sistemin sağlanması için bir an önce önlem alınmalıdır. Günlerin kısalması ve ileri saat uygulamasının olmamasından dolayı öğrenciler ve eğitim emekçileri kısa süre sonra zifiri karanlıkta okula gitmeye başlayacak. İkili eğitimin devam ettiği okullarda ise bu sorun hem çocuklarımızın, öğretmenlerin güvenliği, hem de okullara ulaşım ve dinlenme hakkı açısından ciddi sorunlara neden olacaktır. “ dedi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.