Çiler, Gebze’nin 99’ncu yıldönümü kutladı!

Gebze 11.10.2021 - 11:27, Güncelleme: 11.10.2021 - 11:27
 

Çiler, Gebze’nin 99’ncu yıldönümü kutladı!

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’ncu yıl dönümünü kutladı.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’ncu yıl dönümünü bir mesaj yayımlayarak kutladı. Başkan Çiler mesajında Gebze’nin tarihteki önemine vurgu yaparak, “Tarihin hemen her döneminde bir cazibe merkezi olan Gebze’miz, 12 Ekim 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgalden kurtulmuş ve bizlerin olmuştur. Önemli yolların kesişme noktasında bulunan, stratejik açıdan büyük öneme sahip Gebze’miz, kayıtlara göre Britanya Kralı Nicomed döneminde ve M.Ö. IV. yüzyılda kurulmuştur. M.Ö. 73 yılında Romalıların eline geçen şehrimiz; kısa bir süre İstanbul'u fethetmek için bölgeye gelen Arapların egemenliğine girmiş, Osmanlı hakimiyetine kadar bir Bizans şehri olarak kalmıştır. GEBZE, TARİH SAYFALARINA KONU “Gebze'nin kurucusu ilk Türk Büyüğü Orhan Gazi, bölgenin imarı için büyük çabalar göstermiş ve bu amaçla işletmeler kurarak vakıflar tesis etmiştir. Gebze’mizin tarih sayfalarına konu olmasının en önemli nedenlerinden biri, Kartacalı Komutan Hannibal Barca’nın krallık döneminde bölgemize yerleşmiş olmasıdır. O dönemde hem denize, hem de karaya hakim bir tepe üzerine kurulu olan şehrimizin Eskihisar olduğu eski kaynaklar arasında yer almış, 1330 yılında Osmanlılarla Bizans arasında yapılan savaştan sonra Gebze'nin de içinde bulunduğu bölge, Osmanlı idaresine dahil edilmiştir. Birinci Dünya Savaşı sonrası imzalanan Mondros Mütarekesi ile de İngilizlerin işgaline maruz kalan Gebze (1918), İngilizlerin 1920'de bölgeyi Yunanlılara terk etmesi üzerine, bir süre Yunanlıların kontrolünde kalmış, 12 Ekim 1922 tarihinde de düşman işgalinden kurtarılmıştır” dedi. “GURURLA KUTLUYORUZ” Sözlerini sürdüren Başkan Çiler, “Bugün; Kartacalı Komutan Hannibal’dan Fatih Sultan Mehmet Han’a ve Osman Hamdi Bey’e bir çok tarihi dehayı bünyesinde yetiştiren Gebze’miz; farklı kültürlerin birleştiği, sanayinin devleştiği, teknolojinin ve bilimin üssü olarak, ülke ekonomisine yön veren, tarihi dokusuyla da sosyal yaşamın merkezi niteliğini koruyan Türkiye’nin lokomotif şehridir.  Bizlere bu güzel şehri emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızı rahmet ve saygıyla anıyor; Gebze Ticaret Odası olarak bu güzel bölge için üretmeye ve kazanımlarımıza her geçen zamanda bir yenisini daha eklemeye gayret göstererek çalışacağımızı belirtiyor, Gebze’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü gurur ve mutlulukla kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’ncu yıl dönümünü kutladı.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’ncu yıl dönümünü bir mesaj yayımlayarak kutladı. Başkan Çiler mesajında Gebze’nin tarihteki önemine vurgu yaparak, “Tarihin hemen her döneminde bir cazibe merkezi olan Gebze’miz, 12 Ekim 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgalden kurtulmuş ve bizlerin olmuştur. Önemli yolların kesişme noktasında bulunan, stratejik açıdan büyük öneme sahip Gebze’miz, kayıtlara göre Britanya Kralı Nicomed döneminde ve M.Ö. IV. yüzyılda kurulmuştur. M.Ö. 73 yılında Romalıların eline geçen şehrimiz; kısa bir süre İstanbul'u fethetmek için bölgeye gelen Arapların egemenliğine girmiş, Osmanlı hakimiyetine kadar bir Bizans şehri olarak kalmıştır.

GEBZE, TARİH SAYFALARINA KONU

“Gebze'nin kurucusu ilk Türk Büyüğü Orhan Gazi, bölgenin imarı için büyük çabalar göstermiş ve bu amaçla işletmeler kurarak vakıflar tesis etmiştir. Gebze’mizin tarih sayfalarına konu olmasının en önemli nedenlerinden biri, Kartacalı Komutan Hannibal Barca’nın krallık döneminde bölgemize yerleşmiş olmasıdır. O dönemde hem denize, hem de karaya hakim bir tepe üzerine kurulu olan şehrimizin Eskihisar olduğu eski kaynaklar arasında yer almış, 1330 yılında Osmanlılarla Bizans arasında yapılan savaştan sonra Gebze'nin de içinde bulunduğu bölge, Osmanlı idaresine dahil edilmiştir. Birinci Dünya Savaşı sonrası imzalanan Mondros Mütarekesi ile de İngilizlerin işgaline maruz kalan Gebze (1918), İngilizlerin 1920'de bölgeyi Yunanlılara terk etmesi üzerine, bir süre Yunanlıların kontrolünde kalmış, 12 Ekim 1922 tarihinde de düşman işgalinden kurtarılmıştır” dedi.

“GURURLA KUTLUYORUZ”

Sözlerini sürdüren Başkan Çiler, “Bugün; Kartacalı Komutan Hannibal’dan Fatih Sultan Mehmet Han’a ve Osman Hamdi Bey’e bir çok tarihi dehayı bünyesinde yetiştiren Gebze’miz; farklı kültürlerin birleştiği, sanayinin devleştiği, teknolojinin ve bilimin üssü olarak, ülke ekonomisine yön veren, tarihi dokusuyla da sosyal yaşamın merkezi niteliğini koruyan Türkiye’nin lokomotif şehridir.  Bizlere bu güzel şehri emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızı rahmet ve saygıyla anıyor; Gebze Ticaret Odası olarak bu güzel bölge için üretmeye ve kazanımlarımıza her geçen zamanda bir yenisini daha eklemeye gayret göstererek çalışacağımızı belirtiyor, Gebze’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü gurur ve mutlulukla kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.