“Negatif ayrımcılığın en çirkin örneği!”

Siyaset 13.10.2021 - 11:06, Güncelleme: 13.10.2021 - 11:06
 

“Negatif ayrımcılığın en çirkin örneği!”

DEVA Partisi Çayırova İlçe Başkanlığı Engelli Hakları Birim Başkanı Sedat İnançu, Kocaeli Büyükşehir bünyesindeki 550 Nolu hattın şoförünün engelli bir vatandaşı otobüse almayarak alaycı tavır göstermesine tepki gösterdi.

Deva Partisi Çayırova İlçe Başkanlığı Engelli Hakları Birim Başkanı Sedat İnançu, dün ilçe sınırlarındaki bir güzergahta toplu taşıma aracında engelli bir vatandaşa uygulanan kötü davranış ile ilgili basın açıklaması yayınlayarak duruma tepki gösterdi. Başkan İnançu yaptığı açıklamada herkesin engelli adayı olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi; “Dün ilçemiz sınırlarında hizmet veren Kocaeli Büyükşehir bünyesindeki 550 Nolu hatta saat 13:00 sularında İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün arkasında (Çağdaşkent’te giden cadde üzeri)  bulunan durakta çok dramatik bir olaya şahit olmak biz engellileri derinden sarsmıştır. Söz konusu araç (araç no:375) belirttiğimiz saat sularında ilgili durakta durdu. Tekerlekli sandalyesiyle engelli bir vatandaşımız otobüse binmek istedi. Fakat araç sürücüsü; engelli olduğu için vatandaşımızı araca alamayacağını, engelli rampasını açmak için zamanının olmadığını dolayısıyla bu araca binemeyeceğini ifade etti. Araç içindeki duyarlı vatandaşlarımız olaya müdahale etmek istediler. Yolculardan birisi şoför beye yardımcı olabileceğini ifade ederek, mağdur engelliyi araca alması yönünde sözlü telkinde bulundular. Buna rağmen araç sürücüsü yapılan uyarıları ve yardım tekliflerini dikkate almayarak engelli vatandaşımızı otobüse bindirmedi. Otobüse bindirmediği yetmezmiş gibi alaycı bir tavırla “Sen şu köşede bekle belki biri seni alır” gibi insan onuruna yakışmayacak bir davranışta bulunması biz engellileri çok üzmüştür” “ÖNCE PERSONELİNİZİ EĞİTİN” “Bu üzücü olay bütün çıplaklığı ile benim ve yolcuların gözlerinin önünde vuku buldu. Ülkemizdeki bütün kurumların biz engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için çaba sarf ederken; Büyükşehir Belediyesi’nin bir personelinin bu yaklaşımı hiçte kabul edilebilir değildir. Bu kötü örnek biz engellilere karşı yapılmış negatif ayrımcılığın en çirkin örneğidir. Billboardlara her gün “biz engelliler için yaşam merkezi oluşturuyoruz, şu hizmetleri yaptık, hayatlarını şöyle kolaylaştırdık” gibi algı oluşturacak reklamları yaparken; bir personelini dahi eğitemeyip toplum için huzursuzluk ve tehlike meydana getirmesine sebebiyet veren Kocaeli’mizin yerel yöneticilerini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Zira biz engelliler bu toplumun en büyük parçasıyız. Bu konu ile ilgili de hem yerel yöneticilerden hem de Büyükşehir Belediyesi’nden çok acil bir açıklama bekliyoruz ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Unutmayınız ki 375 numaralı otobüsün sürücüsü de dahil olmak üzere herkes bir engelli adayıdır”
DEVA Partisi Çayırova İlçe Başkanlığı Engelli Hakları Birim Başkanı Sedat İnançu, Kocaeli Büyükşehir bünyesindeki 550 Nolu hattın şoförünün engelli bir vatandaşı otobüse almayarak alaycı tavır göstermesine tepki gösterdi.

Deva Partisi Çayırova İlçe Başkanlığı Engelli Hakları Birim Başkanı Sedat İnançu, dün ilçe sınırlarındaki bir güzergahta toplu taşıma aracında engelli bir vatandaşa uygulanan kötü davranış ile ilgili basın açıklaması yayınlayarak duruma tepki gösterdi. Başkan İnançu yaptığı açıklamada herkesin engelli adayı olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi; “Dün ilçemiz sınırlarında hizmet veren Kocaeli Büyükşehir bünyesindeki 550 Nolu hatta saat 13:00 sularında İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün arkasında (Çağdaşkent’te giden cadde üzeri)  bulunan durakta çok dramatik bir olaya şahit olmak biz engellileri derinden sarsmıştır. Söz konusu araç (araç no:375) belirttiğimiz saat sularında ilgili durakta durdu. Tekerlekli sandalyesiyle engelli bir vatandaşımız otobüse binmek istedi. Fakat araç sürücüsü; engelli olduğu için vatandaşımızı araca alamayacağını, engelli rampasını açmak için zamanının olmadığını dolayısıyla bu araca binemeyeceğini ifade etti. Araç içindeki duyarlı vatandaşlarımız olaya müdahale etmek istediler. Yolculardan birisi şoför beye yardımcı olabileceğini ifade ederek, mağdur engelliyi araca alması yönünde sözlü telkinde bulundular. Buna rağmen araç sürücüsü yapılan uyarıları ve yardım tekliflerini dikkate almayarak engelli vatandaşımızı otobüse bindirmedi. Otobüse bindirmediği yetmezmiş gibi alaycı bir tavırla “Sen şu köşede bekle belki biri seni alır” gibi insan onuruna yakışmayacak bir davranışta bulunması biz engellileri çok üzmüştür”

“ÖNCE PERSONELİNİZİ EĞİTİN”

“Bu üzücü olay bütün çıplaklığı ile benim ve yolcuların gözlerinin önünde vuku buldu. Ülkemizdeki bütün kurumların biz engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için çaba sarf ederken; Büyükşehir Belediyesi’nin bir personelinin bu yaklaşımı hiçte kabul edilebilir değildir. Bu kötü örnek biz engellilere karşı yapılmış negatif ayrımcılığın en çirkin örneğidir. Billboardlara her gün “biz engelliler için yaşam merkezi oluşturuyoruz, şu hizmetleri yaptık, hayatlarını şöyle kolaylaştırdık” gibi algı oluşturacak reklamları yaparken; bir personelini dahi eğitemeyip toplum için huzursuzluk ve tehlike meydana getirmesine sebebiyet veren Kocaeli’mizin yerel yöneticilerini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Zira biz engelliler bu toplumun en büyük parçasıyız. Bu konu ile ilgili de hem yerel yöneticilerden hem de Büyükşehir Belediyesi’nden çok acil bir açıklama bekliyoruz ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Unutmayınız ki 375 numaralı otobüsün sürücüsü de dahil olmak üzere herkes bir engelli adayıdır”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.