Kocaeli’nde Tüpraş sözleşmesi hazırlığı!

Kocaeli 14.10.2021 - 12:55, Güncelleme: 14.10.2021 - 12:55
 

Kocaeli’nde Tüpraş sözleşmesi hazırlığı!

Petrol-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu İzmit, İzmir Aliağa, Kırıkkale ve Batman rafinerisinde 4 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi taslağının hazırlıkları başladı.

2022 Ocak ayında başlayacak olan görüşmeler için ilk kez Petrol-İş Sendikasının Kocaeli, İzmir Aliağa, Batman ve Kırıkkale şubeleri bir araya gelerek ön taslak hazırlıklarını tamamladı. Ana taslak genel merkez ile hazırlanacak ve kamuoyu ile paylaşılacak. Tüpraş İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde çalışan toplam 4 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ocak ayında başlayacak. Sözleşme görüşmelerinden önce Tüpraş’ta örgütlü olan Petrol-İş Sendikası’nın 4 şubesi iş yerlerinde sözleşmenin ön taslağı ile ilgili çalışma başlattı. İş yerlerinde işçilerin taleplerini alan sendikanın dört şubesi dün Kocaeli’de bir araya geldi. Şube Başkanları, yönetimleri ve iş yeri temsilcilerinin katıldığı toplantıda ön taslak ile ilgili şubelerin görüşleri alındı. Alınan görüşler doğrultusunda genel merkez ile birlikte taslağa son şekil verilecek. İLK KEZ BİRLİKTE ÖN TASLAK HAZIRLANDI Petrol-İş Kocaeli Şubesi’nin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kocaeli Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu, İzmir Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, Kırıkkale Şube Başkanı Murat Kaya katıldı. Tüpraş toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden önce ilk kez bir araya gelerek ön taslak çalışması yapan Petrol-İş sendikasının şubeleri birlik ve beraberlik mesajını çok net verdi. TAM BİR UYUM VAR Toplantıda sendika başkanları iş yerlerinde işçilerden aldıkları talepleri bir araya getirdi. Talepler doğrultusunda bir ön taslak hazırladıklarını belirten sendika başkanları, sahada taslak çalışmasının devam ettiğini belirtti. Bu dönem şubelerin ve genel merkezin tam bir uyum içinde çalıştığını ifade eden sendika başkanları, ön taslağı tamamladıktan sonra genel merkez ile birlikte ana taslağı hazırlayarak kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti.
Petrol-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu İzmit, İzmir Aliağa, Kırıkkale ve Batman rafinerisinde 4 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi taslağının hazırlıkları başladı.

2022 Ocak ayında başlayacak olan görüşmeler için ilk kez Petrol-İş Sendikasının Kocaeli, İzmir Aliağa, Batman ve Kırıkkale şubeleri bir araya gelerek ön taslak hazırlıklarını tamamladı. Ana taslak genel merkez ile hazırlanacak ve kamuoyu ile paylaşılacak. Tüpraş İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde çalışan toplam 4 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ocak ayında başlayacak. Sözleşme görüşmelerinden önce Tüpraş’ta örgütlü olan Petrol-İş Sendikası’nın 4 şubesi iş yerlerinde sözleşmenin ön taslağı ile ilgili çalışma başlattı. İş yerlerinde işçilerin taleplerini alan sendikanın dört şubesi dün Kocaeli’de bir araya geldi. Şube Başkanları, yönetimleri ve iş yeri temsilcilerinin katıldığı toplantıda ön taslak ile ilgili şubelerin görüşleri alındı. Alınan görüşler doğrultusunda genel merkez ile birlikte taslağa son şekil verilecek.

İLK KEZ BİRLİKTE ÖN TASLAK HAZIRLANDI

Petrol-İş Kocaeli Şubesi’nin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kocaeli Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu, İzmir Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, Kırıkkale Şube Başkanı Murat Kaya katıldı. Tüpraş toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden önce ilk kez bir araya gelerek ön taslak çalışması yapan Petrol-İş sendikasının şubeleri birlik ve beraberlik mesajını çok net verdi.

TAM BİR UYUM VAR

Toplantıda sendika başkanları iş yerlerinde işçilerden aldıkları talepleri bir araya getirdi. Talepler doğrultusunda bir ön taslak hazırladıklarını belirten sendika başkanları, sahada taslak çalışmasının devam ettiğini belirtti. Bu dönem şubelerin ve genel merkezin tam bir uyum içinde çalıştığını ifade eden sendika başkanları, ön taslağı tamamladıktan sonra genel merkez ile birlikte ana taslağı hazırlayarak kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.