19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Erbil, “Dolar’ın artış sebebi başkanlık sistemi”

Siyaset 14.10.2021 - 14:36, Güncelleme: 14.10.2021 - 14:36
 

Erbil, “Dolar’ın artış sebebi başkanlık sistemi”

Erbil, “Dolar’ın artış sebebi başkanlık sistemi”

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Cenk Erbil, dolardaki artışın sebeplerini değerlendirdi. Erbil açıklamasında başkanlık sistemine devam edildiği sürece dolardaki artışın süreceğini vurgulayarak artışın halka zam olarak da döneceğini söyledi. Dolardaki artışın sebeplerini değerlendiren İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Cenk Erbil, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Dolardaki artışın sebebinin başkanlık sistemi olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Erbil şu açıklamayı yaptı; “Enerji fiyatlarındaki artış deyip topu dünyaya atıyorsunuz. Fahiş fiyat deyip marketçiyi suçluyorsunuz. Oysaki sorumlu iktidar olarak sizsiniz. Yanlış ekonomi politikalarınız nedeniyle, Merkez Bankası’nı siyasi parti teşkilatına dönüştürmeniz nedeniyle dolar 9.13 lirayı gördü. Dolar arttığı için üreticinin girdi fiyatları arttı. Girdi fiyatları arttığı için yeni zamlar kapıda. Yarın ne olur, kimse bilemiyor. TEK YOLUMUZ PARLAMENTER SİSTEM Soruyorum: Kurdan kaynaklı muhtemel zamların sorumlusu da mı dünya olacak? Topu yine marketçilerin üzerine mi atacaksınız? Türk halkı gördü; siz de görün: Başkanlık sistemi bu ülkeyi her gün daha da fakirleştiriyor. Tek adam sisteminde ekonomi ayakta duramıyor. Merkez Bankası’na her gece operasyon yapsanız da kur normalleşmiyor. Bugün 9.13, yarın 10… Ülkemizin bir an önce parlamenter sisteme dönmesi dışında bir yolu yok. Gelin, hep beraber demokrasiyi, hukuku, kuvvetler ayrılığını getirelim. Göreceksiniz, ekonomi o zaman düzelecek.”
Erbil, “Dolar’ın artış sebebi başkanlık sistemi”

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Cenk Erbil, dolardaki artışın sebeplerini değerlendirdi. Erbil açıklamasında başkanlık sistemine devam edildiği sürece dolardaki artışın süreceğini vurgulayarak artışın halka zam olarak da döneceğini söyledi.

Dolardaki artışın sebeplerini değerlendiren İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Cenk Erbil, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Dolardaki artışın sebebinin başkanlık sistemi olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Erbil şu açıklamayı yaptı; “Enerji fiyatlarındaki artış deyip topu dünyaya atıyorsunuz. Fahiş fiyat deyip marketçiyi suçluyorsunuz. Oysaki sorumlu iktidar olarak sizsiniz. Yanlış ekonomi politikalarınız nedeniyle, Merkez Bankası’nı siyasi parti teşkilatına dönüştürmeniz nedeniyle dolar 9.13 lirayı gördü. Dolar arttığı için üreticinin girdi fiyatları arttı. Girdi fiyatları arttığı için yeni zamlar kapıda. Yarın ne olur, kimse bilemiyor.

TEK YOLUMUZ PARLAMENTER SİSTEM

Soruyorum: Kurdan kaynaklı muhtemel zamların sorumlusu da mı dünya olacak? Topu yine marketçilerin üzerine mi atacaksınız? Türk halkı gördü; siz de görün: Başkanlık sistemi bu ülkeyi her gün daha da fakirleştiriyor. Tek adam sisteminde ekonomi ayakta duramıyor. Merkez Bankası’na her gece operasyon yapsanız da kur normalleşmiyor. Bugün 9.13, yarın 10… Ülkemizin bir an önce parlamenter sisteme dönmesi dışında bir yolu yok. Gelin, hep beraber demokrasiyi, hukuku, kuvvetler ayrılığını getirelim. Göreceksiniz, ekonomi o zaman düzelecek.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.