19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kadıoğlu stajyer hemşireleri ağırladı

Gebze 20.10.2021 - 10:17, Güncelleme: 20.10.2021 - 10:17
 

Kadıoğlu stajyer hemşireleri ağırladı

Kadıoğlu stajyer hemşireleri ağırladı

Dr. İlhan Kadıoğlu, Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde lise stajını yapmaya başlayan Sağlık Bakım Teknisyenliği, Ebe Yardımcılığı ve Hemşire Yardımcılığı gibi bölümlerde eğitim gören öğrencilerle sohbet ederek onlara çeşitli tavsiyelerde bulundu. Stajın önemine değinen Kadıoğlu , “Hepiniz pandemi döneminde stajınıza başladınız. Staj, okulda edinilen teorik bilgilerin pratiğe döküldüğü dönem olduğundan ve yeteneklerinizi keşfetme şansı sunduğundan çok önemli. Bunun farkında olan kurumlar, staja artık farklı bir gözle bakıyor. Staja aldıklarını gerçek birer çalışan gibi oryantasyona tabi tutup, onları gerçek projelerde çalıştırıyorlar. Böylece iki taraf da stajdan memnun kalıyor. dedi. MESLEK HAYATI İLE İLGİLİ BİLGİLER VERİP TAVSİYELERDE BULUNDU Kadıoğlu konuşmasının devamında ise: “ Bütün sağlık sektörleri fedakârlık gerektiren mesleklerin başında gelir. Bu mesleğin belli ilkeleri belli kurulları vardır. Bu kuralların başında eğitimli olmak gelir. Hemşirelik andında hemşirenin sır saklayacağına dair söz verdiğini görüyoruz.  Sizlerde hemşire adayısınız. Hemşire sır saklar hemşire aynı zamanda hiçbir şekilde din, dil, ırk gibi ayrımlar yapmadan hizmet eder ve hemşire devamlı kendini geliştirir. Yani anlaşıldığı gibi sağlık sektörü sabır gerektiren bir meslektir. Sizler bu mesleği icra edeceksiniz. Bundan dolayı staj süreciniz boyunca devlet memuru gibi bu kurumun kurallarına uyarak kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeye gayret edeceğinizden şüphem yok. Meraklı olun, yaptığınız işi en işi şekilde öğrenmeye çalışın. Kurumumuzdaki tüm sağlık çalışanları tecrübeli ve kendini mesleki yönden iyi yetiştirmiş, eğitim almış durumdalar. Onları kendinize rol model alın. Sizlerin staj dönemiz boyunca en iyi ve en dolu şekilde geçirmeniz için sağlık çalışanlarımız çalışmaya başladı. İnşallah dönem sonunda başarılı bir şekilde mezun olacaksınız. Şimdiden başarılar dilerim” dedi.
Kadıoğlu stajyer hemşireleri ağırladı

Dr. İlhan Kadıoğlu, Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde lise stajını yapmaya başlayan Sağlık Bakım Teknisyenliği, Ebe Yardımcılığı ve Hemşire Yardımcılığı gibi bölümlerde eğitim gören öğrencilerle sohbet ederek onlara çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Stajın önemine değinen Kadıoğlu , “Hepiniz pandemi döneminde stajınıza başladınız. Staj, okulda edinilen teorik bilgilerin pratiğe döküldüğü dönem olduğundan ve yeteneklerinizi keşfetme şansı sunduğundan çok önemli. Bunun farkında olan kurumlar, staja artık farklı bir gözle bakıyor. Staja aldıklarını gerçek birer çalışan gibi oryantasyona tabi tutup, onları gerçek projelerde çalıştırıyorlar. Böylece iki taraf da stajdan memnun kalıyor. dedi.

MESLEK HAYATI İLE İLGİLİ BİLGİLER VERİP TAVSİYELERDE BULUNDU
Kadıoğlu konuşmasının devamında ise: “ Bütün sağlık sektörleri fedakârlık gerektiren mesleklerin başında gelir. Bu mesleğin belli ilkeleri belli kurulları vardır. Bu kuralların başında eğitimli olmak gelir. Hemşirelik andında hemşirenin sır saklayacağına dair söz verdiğini görüyoruz.  Sizlerde hemşire adayısınız. Hemşire sır saklar hemşire aynı zamanda hiçbir şekilde din, dil, ırk gibi ayrımlar yapmadan hizmet eder ve hemşire devamlı kendini geliştirir. Yani anlaşıldığı gibi sağlık sektörü sabır gerektiren bir meslektir. Sizler bu mesleği icra edeceksiniz. Bundan dolayı staj süreciniz boyunca devlet memuru gibi bu kurumun kurallarına uyarak kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeye gayret edeceğinizden şüphem yok. Meraklı olun, yaptığınız işi en işi şekilde öğrenmeye çalışın. Kurumumuzdaki tüm sağlık çalışanları tecrübeli ve kendini mesleki yönden iyi yetiştirmiş, eğitim almış durumdalar. Onları kendinize rol model alın. Sizlerin staj dönemiz boyunca en iyi ve en dolu şekilde geçirmeniz için sağlık çalışanlarımız çalışmaya başladı. İnşallah dönem sonunda başarılı bir şekilde mezun olacaksınız. Şimdiden başarılar dilerim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.