ÇARESİ ADINDA SAKLI: DARICA GENÇLERBİRLİĞİ

Spor 27.10.2021 - 09:15, Güncelleme: 27.10.2021 - 09:15
 

ÇARESİ ADINDA SAKLI: DARICA GENÇLERBİRLİĞİ

TFF 3. Lig 2. Grupta mücadele eden temsilcimiz, Redoks Darıca Gençlerbirliği dokuzuncu hafta mücadelesinde deplasmanına çıktığı Aksaray ekibi 68 Aksarayspor Belediyespor karşısında var olan potansiyelini sahaya yansıtmazken, özellikle 2. yakaladığı fırsatları geri çevirmedi ve rakibine 3-2 mağlup olsa da mücadelesi ile tam not aldı.

OYUN MU, OYUNCU MU? Takım sporları özelinde performansın verimli olabilmesi için yapılabilecek birçok etken mevcuttur. Fakat hepsinden önce performansın sahibinin oyuncu olduğunu unutmamak gerekir. Çünkü her oyuncu farklı tecrübe, beceri ve yetenek üçgeninde gelişmiştir. Özellikle genç ekiplerde bu aralık daha fazladır. Bunun pozitif veya negatif taraflarını ölçmek için tek soru yeterlidir, aslında oyun mu, oyuncu mu? Şu bir gerçek ki farklı cevaplar verilebilir. Yine de son karar teknik direktöründür, geride kalan 3 müsabakada 1 galibiyet, 1 mağlubiyet, 1 beraberlik alındı. Sayılardan bağımsız olarak ifade etmek istediğim şu oyun oyuncu ile oynanır, peki teknik direktörün aklındaki oyun nedir? Sorusunu doğru okumak ve eleştiriden çok destek verici bir hitap kullanmak gerekir bende bunun çabasındayım ve daima öyle olacağım. OYUNU OKUMA ÇABASI İÇİNDE OLMAK Oyunda sonuç her zaman ilk plandadır, ama sonucu getiren bir sürecin varlığı inkar edilemez. Öyle ise sarı yeşil sevdanın oyununu okuma çabası içinde olacağım müsaadenizle, oyun stoper ikilisi üzerinden kuruluyor. Hemen önlerinde 3. Bir oyuncu mevcut ama ön libero değil daha çok libero gibi tercih ediliyor.(Erdem Dikbasan) oldukça yeteneki bir isim bence aldığı görevden fazlasını yapabilir, yapacakta. Karşılaşma geneli 3 gol yenilmesine rağmen defans güvenliğinin ön planda tutulduğunu söylemek yanlış olmaz ama rakibin ani baskılarında refleks olarak top ileriye taşınmak isteniyor, bu davranıştan uzaklaşılması gerekiyor. Risk almamak adına kısa pas tercihi kabul edilebilir dursa da ileride topu saklayabilecek oyuncu eksiği mevcut. Belki de oyun tercihidir, ilk yarıda oyun hakimiyeti Aksaray Belediyespor’undu ama bu yazdıklarım skor üstünlüğü ile alakalı değil. Redoks Darıca Gençlerbiriği’nin rakibinden bir eksiği yok, sadece onlar daha organize hareket ediyorlar. Temsilcimiz 3. Bölge oyununa geçtiğinde orta sahada bayağı boşluk bırakıyor. Kısaca Set oyununu sabırla denemek lazım ve elbette final vuruşlarını daha çok yapmak gerek. Her şey bir yana Türkiye Kupası bir yana bugün saat 13:30’da Kırşehir Belediye ile oynanacak müsabaka beyaz bir sayfa sonucu ne olursa olsun, hissiyatı başka olacaktır. Son üç cümle kaldı geriye bu ekip her şeyi başarabilir, şampiyonluk uzak değil, çaresi adında saklı…
TFF 3. Lig 2. Grupta mücadele eden temsilcimiz, Redoks Darıca Gençlerbirliği dokuzuncu hafta mücadelesinde deplasmanına çıktığı Aksaray ekibi 68 Aksarayspor Belediyespor karşısında var olan potansiyelini sahaya yansıtmazken, özellikle 2. yakaladığı fırsatları geri çevirmedi ve rakibine 3-2 mağlup olsa da mücadelesi ile tam not aldı.

OYUN MU, OYUNCU MU?

Takım sporları özelinde performansın verimli olabilmesi için yapılabilecek birçok etken mevcuttur. Fakat hepsinden önce performansın sahibinin oyuncu olduğunu unutmamak gerekir. Çünkü her oyuncu farklı tecrübe, beceri ve yetenek üçgeninde gelişmiştir. Özellikle genç ekiplerde bu aralık daha fazladır. Bunun pozitif veya negatif taraflarını ölçmek için tek soru yeterlidir, aslında oyun mu, oyuncu mu? Şu bir gerçek ki farklı cevaplar verilebilir. Yine de son karar teknik direktöründür, geride kalan 3 müsabakada 1 galibiyet, 1 mağlubiyet, 1 beraberlik alındı. Sayılardan bağımsız olarak ifade etmek istediğim şu oyun oyuncu ile oynanır, peki teknik direktörün aklındaki oyun nedir? Sorusunu doğru okumak ve eleştiriden çok destek verici bir hitap kullanmak gerekir bende bunun çabasındayım ve daima öyle olacağım.

OYUNU OKUMA ÇABASI İÇİNDE OLMAK

Oyunda sonuç her zaman ilk plandadır, ama sonucu getiren bir sürecin varlığı inkar edilemez. Öyle ise sarı yeşil sevdanın oyununu okuma çabası içinde olacağım müsaadenizle, oyun stoper ikilisi üzerinden kuruluyor. Hemen önlerinde 3. Bir oyuncu mevcut ama ön libero değil daha çok libero gibi tercih ediliyor.(Erdem Dikbasan) oldukça yeteneki bir isim bence aldığı görevden fazlasını yapabilir, yapacakta. Karşılaşma geneli 3 gol yenilmesine rağmen defans güvenliğinin ön planda tutulduğunu söylemek yanlış olmaz ama rakibin ani baskılarında refleks olarak top ileriye taşınmak isteniyor, bu davranıştan uzaklaşılması gerekiyor. Risk almamak adına kısa pas tercihi kabul edilebilir dursa da ileride topu saklayabilecek oyuncu eksiği mevcut. Belki de oyun tercihidir, ilk yarıda oyun hakimiyeti Aksaray Belediyespor’undu ama bu yazdıklarım skor üstünlüğü ile alakalı değil. Redoks Darıca Gençlerbiriği’nin rakibinden bir eksiği yok, sadece onlar daha organize hareket ediyorlar. Temsilcimiz 3. Bölge oyununa geçtiğinde orta sahada bayağı boşluk bırakıyor. Kısaca Set oyununu sabırla denemek lazım ve elbette final vuruşlarını daha çok yapmak gerek. Her şey bir yana Türkiye Kupası bir yana bugün saat 13:30’da Kırşehir Belediye ile oynanacak müsabaka beyaz bir sayfa sonucu ne olursa olsun, hissiyatı başka olacaktır. Son üç cümle kaldı geriye bu ekip her şeyi başarabilir, şampiyonluk uzak değil, çaresi adında saklı…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.