Kavala Darıcalı Çıktı

Darıca 02.11.2021 - 10:20, Güncelleme: 02.11.2021 - 10:24
 

Kavala Darıcalı Çıktı

Kavala Darıcalı Çıktı

Bir süre önce yabancı Büyükelçilerin bile serbest kalması yönünde açıklama yaptığı bin 464 gündür çeşitli suçlamalarla ceza evinde tutuklu bulunan Osman Kavala’nın nüfus kayıtlarının Darıca’da olduğu ortaya çıktı. Bir süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve Türkiye-ABD arasında bile sorun olan tutuklu Osman Kavala’nın Darıca nüfusuna Bağlarbaşı Mahallesinde kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Darıca’da bulunan “Kavaala” camiinin de Osman Kavala’nın dedesi tarafından yaptırıldığı iddia edildi. Alınan bilgiye göre Kavala Ailesinin Selanik’ten göç ederek Darıca’ya yerleştiği öğrenildi. Doğu Makedonya ve Trakya Kavala iline bağlı bir belediye iken Darıca’ya göç eden Hacı Tahir ve kardeşi Hacı Hüseyin Kavala’da olduğu gibi Darıca’da da tütün ticareti yapmaya başladı. Soyadı kanunun çıkması ile “Kavala” soyadını aldı. Darıca’da geniş bir çevre eden Hacı Tahir Kavala, mübadele sonrası yerleştikleri Darıca’da bir de cami yaptırdı. “Kavala Camii” olarak bilinen camini halen daha ibadete açık olduğu gözlendi. Caminin kitabesine de caminin bakım onarım masraflarının Kavala ailesi tarafından karşılanacağını söyleyen Tahir Kavala, okul için de arsa bağışladı. GEBZE’DE GELENLER ÇOK VAR! MHP Gebze eski ilçe başkanı Abdurrahman Dede, Osman Kavala’nın Darıcalı olduğunu sosyal medya hesabından duyurarak; “ Sorosçuymuş ama ataları cami yaptırmış. Tüm masraflarının karşılanmasını da taahhüt etmiş. Birde okul yeri bağışlamış. Aslen Kavalalı ( drama) mübadili. Darıca ve Gebze’de Dramalı hayli fazla, bir çoğunu tanırım. Osman Kavala solcu, iyi tahsilli. Tütün tüccarı zengin bir babanın Kızıl milyarder lakaplı oğlu” dedi. Kavala’yı tanımadığını da ifade eden Dede; “Ancak mübadele döneminde gelen Gebze ve Darıca’da çok insan var. İyi bir araştırma yapılsın Osman Kavala’nın Darıca’da akrabaları da vardır. Cami yaptırmışlar, okul yeri bağışlamışlar. Hatta Darıca mezarlığının yerinin kendilerine ait olduğunu iddia ederek yakın zamanda haciz işlemi de yapmak istemişler.” Dedi.          
Kavala Darıcalı Çıktı

Bir süre önce yabancı Büyükelçilerin bile serbest kalması yönünde açıklama yaptığı bin 464 gündür çeşitli suçlamalarla ceza evinde tutuklu bulunan Osman Kavala’nın nüfus kayıtlarının Darıca’da olduğu ortaya çıktı.

Bir süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve Türkiye-ABD arasında bile sorun olan tutuklu Osman Kavala’nın Darıca nüfusuna Bağlarbaşı Mahallesinde kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Darıca’da bulunan “Kavaala” camiinin de Osman Kavala’nın dedesi tarafından yaptırıldığı iddia edildi. Alınan bilgiye göre Kavala Ailesinin Selanik’ten göç ederek Darıca’ya yerleştiği öğrenildi. Doğu Makedonya ve Trakya Kavala iline bağlı bir belediye iken Darıca’ya göç eden Hacı Tahir ve kardeşi Hacı Hüseyin Kavala’da olduğu gibi Darıca’da da tütün ticareti yapmaya başladı. Soyadı kanunun çıkması ile “Kavala” soyadını aldı. Darıca’da geniş bir çevre eden Hacı Tahir Kavala, mübadele sonrası yerleştikleri Darıca’da bir de cami yaptırdı. “Kavala Camii” olarak bilinen camini halen daha ibadete açık olduğu gözlendi. Caminin kitabesine de caminin bakım onarım masraflarının Kavala ailesi tarafından karşılanacağını söyleyen Tahir Kavala, okul için de arsa bağışladı.

GEBZE’DE GELENLER ÇOK VAR!

MHP Gebze eski ilçe başkanı Abdurrahman Dede, Osman Kavala’nın Darıcalı olduğunu sosyal medya hesabından duyurarak; “ Sorosçuymuş ama ataları cami yaptırmış. Tüm masraflarının karşılanmasını da taahhüt etmiş. Birde okul yeri bağışlamış. Aslen Kavalalı ( drama) mübadili. Darıca ve Gebze’de Dramalı hayli fazla, bir çoğunu tanırım. Osman Kavala solcu, iyi tahsilli. Tütün tüccarı zengin bir babanın Kızıl milyarder lakaplı oğlu” dedi. Kavala’yı tanımadığını da ifade eden Dede; “Ancak mübadele döneminde gelen Gebze ve Darıca’da çok insan var. İyi bir araştırma yapılsın Osman Kavala’nın Darıca’da akrabaları da vardır. Cami yaptırmışlar, okul yeri bağışlamışlar. Hatta Darıca mezarlığının yerinin kendilerine ait olduğunu iddia ederek yakın zamanda haciz işlemi de yapmak istemişler.” Dedi.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.