GTÜ’de “TÜBA-Biyokütle Enerjisi Çalıştayı”

Gebze 08.11.2021 - 16:07, Güncelleme: 08.11.2021 - 16:07
 

GTÜ’de “TÜBA-Biyokütle Enerjisi Çalıştayı”

GTÜ’de “TÜBA-Biyokütle Enerjisi Çalıştayı”

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Melikoğlu, 4-5 Kasım 2021 tarihlerinde düzenlenen TÜBA-Biyokütle Enerjisi Çalıştayı’nda konuştu. Panele davetli konuşmacı olarak katılan Melikoğlu, "Biyokütleden Biyoetanol Üretim Teknikler" konulu sunumunda katılımcıları birinci ve ikinci nesil biyoetanol üretim teknikleri ve sürdürülebilirlik konularında detaylı olarak bilgilendirdi. Prof. Dr. Mehmet Melikoğlu, bu çalışmalarının öngörüsünde, TÜBA çalıştayında biyoyakıtların ülkemizin enerji geleceğindeki rolünü detaylı olarak anlattı. Prof. Dr. Mehmet Melikoğlu, GTÜ'de Türkiye ve Küresel Enerji Vizyonu, Uluslararası Enerji Politikaları ve Biyoproses Mühendisliği konularında çalışmalarını sürdürmektedir. Öğretim üyesi enerji sistemleri ve kimya mühendisliği alanlarında son 15 yılda yüksek etki faktörlerine sahip uluslararası dergilerde yayınlanmış ve bilimsel camiada yoğun atıf alan pek çok çalışması bulunmaktadır.  
GTÜ’de “TÜBA-Biyokütle Enerjisi Çalıştayı”

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Melikoğlu, 4-5 Kasım 2021 tarihlerinde düzenlenen TÜBA-Biyokütle Enerjisi Çalıştayı’nda konuştu.

Panele davetli konuşmacı olarak katılan Melikoğlu, "Biyokütleden Biyoetanol Üretim Teknikler" konulu sunumunda katılımcıları birinci ve ikinci nesil biyoetanol üretim teknikleri ve sürdürülebilirlik konularında detaylı olarak bilgilendirdi. Prof. Dr. Mehmet Melikoğlu, bu çalışmalarının öngörüsünde, TÜBA çalıştayında biyoyakıtların ülkemizin enerji geleceğindeki rolünü detaylı olarak anlattı.

Prof. Dr. Mehmet Melikoğlu, GTÜ'de Türkiye ve Küresel Enerji Vizyonu, Uluslararası Enerji Politikaları ve Biyoproses Mühendisliği konularında çalışmalarını sürdürmektedir. Öğretim üyesi enerji sistemleri ve kimya mühendisliği alanlarında son 15 yılda yüksek etki faktörlerine sahip uluslararası dergilerde yayınlanmış ve bilimsel camiada yoğun atıf alan pek çok çalışması bulunmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.