19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Altın Fiyatları Yükselişte

Gündem 08.11.2021 - 16:10, Güncelleme: 08.11.2021 - 16:10
 

Altın Fiyatları Yükselişte

Altın Fiyatları Yükselişte

Faizlerin yakın zamanda yükselmeyeceği beklentisinin artması ve ABD istihdam verilerinin beklenenden pozitif gelmesi, altına olan ilgiyi artırdı. Ons altındaki artışa paralel olarak Kapalıçarşı'da gram altın fiyatları da arttı. Geçen haftanın son işlem gününde altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 1,4 üzerinde 566,6 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından, saat 10.20 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,3 altında 565,1 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 925 lira, Cumhuriyet altını da 3.773 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı, cuma günü yüzde 1,5 değer kazanmasının ardından şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 1.816 dolardan alıcı buluyor. ALTIN NEDEN ARTTI? Altın piyasasındaki yükselişte Fed’in varlık alımlarını azaltmaya başlaması ve ABD istihdam verilerinin pozitif gelmesi rol oynadı. Ons altının yükselmesi nedeniyle gram altında yükseliş sürdü. Yüksek enflasyona rağmen merkez bankalarının yakın zamanda faiz artırmayacağına dair beklentiler nedeniyle 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizinin yüzde 1,5'in aşağısına inmesi de altına olan ilgiyi artırdı.  
Altın Fiyatları Yükselişte

Faizlerin yakın zamanda yükselmeyeceği beklentisinin artması ve ABD istihdam verilerinin beklenenden pozitif gelmesi, altına olan ilgiyi artırdı. Ons altındaki artışa paralel olarak Kapalıçarşı'da gram altın fiyatları da arttı.

Geçen haftanın son işlem gününde altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 1,4 üzerinde 566,6 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından, saat 10.20 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,3 altında 565,1 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 925 lira, Cumhuriyet altını da 3.773 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, cuma günü yüzde 1,5 değer kazanmasının ardından şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 1.816 dolardan alıcı buluyor.

ALTIN NEDEN ARTTI?

Altın piyasasındaki yükselişte Fed’in varlık alımlarını azaltmaya başlaması ve ABD istihdam verilerinin pozitif gelmesi rol oynadı. Ons altının yükselmesi nedeniyle gram altında yükseliş sürdü.

Yüksek enflasyona rağmen merkez bankalarının yakın zamanda faiz artırmayacağına dair beklentiler nedeniyle 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizinin yüzde 1,5'in aşağısına inmesi de altına olan ilgiyi artırdı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.