Seçim Var… Kocaeli’de Sandıklar Kurulacak!

Kocaeli 13.11.2021 - 11:16, Güncelleme: 13.11.2021 - 11:16
 

Seçim Var… Kocaeli’de Sandıklar Kurulacak!

Seçim Var… Kocaeli’de Sandıklar Kurulacak!

Türkiye'de çifte vatandaş statüsünde yaşayan Bulgaristan göçmenleri, yarın yapılacak milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde oy kullanacak. Kocaeli’de 8 sandıkta oy kullanılabilecek. Türkiye'deki göçmenler, Bulgaristan'da 1989'da komünist diktatör Todor Jivkov'un devrilmesiyle başlayan demokratikleşme sürecinde 13. kez genel seçimde oy kullanmaya hazırlanıyor. 4 Nisan ve 11 Temmuz'da yapılan iki genel seçimin ardından hükümetin kurulamaması nedeniyle Bulgaristan'da seçmenler, 14 Kasım'da bu sefer hem cumhurbaşkanlığı hem de genel seçimler için 3. kez sandık başına gidecek. Bulgaristan’da yarın gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve Parlamento seçimleri büyük önem arz ediyor. Uzmanlar tarafından ‘ülkenin kaderini değiştirecek bir seçim’ olarak ifade edilen oylama için gerek komşuda ve gerekse 350 binden fazla seçmenin yaşadığı Türkiye’de, hummalı bir seçim çalışması yürütülüyor. Ağırlıklı kısmını 1989 döneminde Bulgaristan’daki Türklere karşı uygulanan zorla isim değiştirme ve asimilasyon politikasından kaçarak Türkiye’ye gelen Türklerin oluşturduğu bu seçmenlerin oy potansiyeli, Bulgaristan seçim sonuçlarının kaderini doğrudan değiştirecek güçte. Bulgaristan seçimlerinde Kocaeli’de yaşayan çifte vatandaş statüsündeki Bulgaristan göçmenleri de sandık başına gidecek. Seçimler için Gebze'de 2, Çayırova, Darıca, Körfez, Derince, İzmit ve Karamürsel'de birer olmak üzere 8 sandıkta oy kullanılabilecek.    
Seçim Var… Kocaeli’de Sandıklar Kurulacak!

Türkiye'de çifte vatandaş statüsünde yaşayan Bulgaristan göçmenleri, yarın yapılacak milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde oy kullanacak. Kocaeli’de 8 sandıkta oy kullanılabilecek.

Türkiye'deki göçmenler, Bulgaristan'da 1989'da komünist diktatör Todor Jivkov'un devrilmesiyle başlayan demokratikleşme sürecinde 13. kez genel seçimde oy kullanmaya hazırlanıyor. 4 Nisan ve 11 Temmuz'da yapılan iki genel seçimin ardından hükümetin kurulamaması nedeniyle Bulgaristan'da seçmenler, 14 Kasım'da bu sefer hem cumhurbaşkanlığı hem de genel seçimler için 3. kez sandık başına gidecek.

Bulgaristan’da yarın gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve Parlamento seçimleri büyük önem arz ediyor. Uzmanlar tarafından ‘ülkenin kaderini değiştirecek bir seçim’ olarak ifade edilen oylama için gerek komşuda ve gerekse 350 binden fazla seçmenin yaşadığı Türkiye’de, hummalı bir seçim çalışması yürütülüyor. Ağırlıklı kısmını 1989 döneminde Bulgaristan’daki Türklere karşı uygulanan zorla isim değiştirme ve asimilasyon politikasından kaçarak Türkiye’ye gelen Türklerin oluşturduğu bu seçmenlerin oy potansiyeli, Bulgaristan seçim sonuçlarının kaderini doğrudan değiştirecek güçte.

Bulgaristan seçimlerinde Kocaeli’de yaşayan çifte vatandaş statüsündeki Bulgaristan göçmenleri de sandık başına gidecek. Seçimler için Gebze'de 2, Çayırova, Darıca, Körfez, Derince, İzmit ve Karamürsel'de birer olmak üzere 8 sandıkta oy kullanılabilecek.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.