Herekeli Tarihçi Atilla Oral Hayatını Kaybetti

Kocaeli 15.11.2021 - 12:10, Güncelleme: 15.11.2021 - 14:50
 

Herekeli Tarihçi Atilla Oral Hayatını Kaybetti

Herekeli Tarihçi Atilla Oral Hayatını Kaybetti

Herekeli Tarihçi-Yazar Atilla Oral 59 yaşında vefat etti. Cenazesi bugün Yukarı Hereke Mezarlığı’nda defnedilecek. Hereke eşrafından Hamit-Fatma Oral’ın oğlu olan Atilla Oral için Hereke Merkez Sümer Camii’nden öğlen namazına müteakip cenaze namazı kılınacak. Ardından Yukarı Hereke Mezarlığı’nda aile kabristanında toprağa verilecek. ATİLLA ORAL KİMDİR? 1962 yılında Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde doğdu. 93 Harbi sonrasında Karamürsel’de iskan edilen Saraybosna göçmeni aileye mensuptur. İlk ve orta öğrenimini Kocaeli ili Hereke beldesinde, lise öğrenimini ise İzmit’te tamamladı. İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun oldu. Askerlik görevini Ankara’da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda asteğmen olarak yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır. Serbest araştırmacı ve yazardır. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eski fotoğraf koleksiyonu yapmaktadır. Kurucusu ve yöneticisi olduğu Demkar Yayınevi’nde yayıncılık faaliyetlerini sürdürmekteydi. Osmanlı Devleti’nin son yılları, Türk Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet Dönemi, Atatürk Devrimleri ile ilgili çeşitli konular üzerinde belgelere dayanan araştırmaları mevcuttur. Türk ticaret ve sanayi tarihi ile ilgili araştırmaları çeşitli gazete ve dergilerde makale olarak yayınladı. Özgür Kocaeli Gazetesi’nde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Herekeli Tarihçi Atilla Oral Toprağa Verildi Herekeli Tarihçi-Yazar Atilla Oral 59 yaşında vefat etti. Cenazesi bugün Yukarı Hereke Mezarlığı’nda defnedildi. Hereke eşrafından Hamit-Fatma Oral’ın oğlu olan Atilla Oral için Hereke Merkez Sümer Camii’nden öğlen namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Ardından Yukarı Hereke Mezarlığı’nda aile kabristanında toprağa verildi.    
Herekeli Tarihçi Atilla Oral Hayatını Kaybetti

Herekeli Tarihçi-Yazar Atilla Oral 59 yaşında vefat etti. Cenazesi bugün Yukarı Hereke Mezarlığı’nda defnedilecek.

Hereke eşrafından Hamit-Fatma Oral’ın oğlu olan Atilla Oral için Hereke Merkez Sümer Camii’nden öğlen namazına müteakip cenaze namazı kılınacak. Ardından Yukarı Hereke Mezarlığı’nda aile kabristanında toprağa verilecek.

ATİLLA ORAL KİMDİR?

1962 yılında Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde doğdu. 93 Harbi sonrasında Karamürsel’de iskan edilen Saraybosna göçmeni aileye mensuptur. İlk ve orta öğrenimini Kocaeli ili Hereke beldesinde, lise öğrenimini ise İzmit’te tamamladı. İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun oldu. Askerlik görevini Ankara’da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda asteğmen olarak yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır. Serbest araştırmacı ve yazardır. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eski fotoğraf koleksiyonu yapmaktadır. Kurucusu ve yöneticisi olduğu Demkar Yayınevi’nde yayıncılık faaliyetlerini sürdürmekteydi.

Osmanlı Devleti’nin son yılları, Türk Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet Dönemi, Atatürk Devrimleri ile ilgili çeşitli konular üzerinde belgelere dayanan araştırmaları mevcuttur. Türk ticaret ve sanayi tarihi ile ilgili araştırmaları çeşitli gazete ve dergilerde makale olarak yayınladı. Özgür Kocaeli Gazetesi’nde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Herekeli Tarihçi Atilla Oral Toprağa Verildi

Herekeli Tarihçi-Yazar Atilla Oral 59 yaşında vefat etti. Cenazesi bugün Yukarı Hereke Mezarlığı’nda defnedildi.

Hereke eşrafından Hamit-Fatma Oral’ın oğlu olan Atilla Oral için Hereke Merkez Sümer Camii’nden öğlen namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Ardından Yukarı Hereke Mezarlığı’nda aile kabristanında toprağa verildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.