İş Cinayetlerinin Acı Bilançosu: Kocaeli’de 8 İşçi Yaşamını Yitirdi!

Gündem 15.11.2021 - 16:09, Güncelleme: 15.11.2021 - 16:09
 

İş Cinayetlerinin Acı Bilançosu: Kocaeli’de 8 İşçi Yaşamını Yitirdi!

İş Cinayetlerinin Acı Bilançosu: Kocaeli’de 8 İşçi Yaşamını Yitirdi!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi Ekim ayı iş cinayetleri raporunu açıkladı. Rapora göre, Ekim ayında Kocaeli’de 8 işçi yaşamını yitirdi. Patronların servetine servet katma hırsına devletin ihmalkârlığının da eklenmesiyle işçilerin canı hiçe sayılıyor. İşçi Sağlığı İş Güvenliği (İSİG) Meclisi verilerine göre, Ekim ayında en az 165 işçi iş cinayetlerine kurban gitti. Ölümler en çok inşaat/ yol, ticaret/büro/ eğitim/sinema, tarım/orman, sağlık, taşımacılık, madencilik, konaklama, belediye/ genel işler, kimya, metal, gıda, gemi/tersane, güvenlik ve enerji işkollarında meydana geldi. En fazla ölüm nedenleri Covid-19, ezilme/göçük, trafik/servis kazası, yüksekten düşme, zehirlenme/boğulma, kalp krizi, şiddet, patlama/yanma, intihar, elektrik çarpması ve kesilme/kopma. olarak sıralandı. Ekim ayında en fazla ölüm  İstanbul’da yaşandı. İstanbul’da 15 işçi iş cinayetleri sebebiyle yaşamını yitirdi.  Kocaeli’de ise Ekim ayında hayatını kaybeden işçi sayısının 8 olduğu açıklandı.    
İş Cinayetlerinin Acı Bilançosu: Kocaeli’de 8 İşçi Yaşamını Yitirdi!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi Ekim ayı iş cinayetleri raporunu açıkladı. Rapora göre, Ekim ayında Kocaeli’de 8 işçi yaşamını yitirdi.

Patronların servetine servet katma hırsına devletin ihmalkârlığının da eklenmesiyle işçilerin canı hiçe sayılıyor. İşçi Sağlığı İş Güvenliği (İSİG) Meclisi verilerine göre, Ekim ayında en az 165 işçi iş cinayetlerine kurban gitti.

Ölümler en çok inşaat/ yol, ticaret/büro/ eğitim/sinema, tarım/orman, sağlık, taşımacılık, madencilik, konaklama, belediye/ genel işler, kimya, metal, gıda, gemi/tersane, güvenlik ve enerji işkollarında meydana geldi. En fazla ölüm nedenleri Covid-19, ezilme/göçük, trafik/servis kazası, yüksekten düşme, zehirlenme/boğulma, kalp krizi, şiddet, patlama/yanma, intihar, elektrik çarpması ve kesilme/kopma. olarak sıralandı.

Ekim ayında en fazla ölüm  İstanbul’da yaşandı. İstanbul’da 15 işçi iş cinayetleri sebebiyle yaşamını yitirdi.  Kocaeli’de ise Ekim ayında hayatını kaybeden işçi sayısının 8 olduğu açıklandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.