Dolar Kaç TL, Ne Kadar?

Ekonomi 16.11.2021 - 12:13, Güncelleme: 16.11.2021 - 12:13
 

Dolar Kaç TL, Ne Kadar?

Dolar Kaç TL, Ne Kadar?

Dolar kuru, TCMB'nin faiz indirim döngüsüne girmesi ve ABD'den gelen yüksek enflasyon verileriyle başladığı yükselişini sürdürüyor. Eylül ayının ilk haftasından itibaren yükseliş trendinde olan ve son 6 işlem gününde de üst üste yükselen dolar/TL, bugün tarihi zirvesini 10,17'ye kadar taşıdı. Euro/TL ise 11,57'lerde alıcı buluyor. Yurt içinde Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın konuşması ve dönemsel işgücü istatistikleri takip edilecek. Yurt dışında ise ABD'den gelecek perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri beklenecek. GÖZLER MERKEZ BANKASI'NDA Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) 18 Kasım Perşembe günü toplanacak. Doların 10 lirayı geçmesi öncesi ve sonrasında indirimin süreceğini bekleyen uzmanlar çoğunlukta olsa da pas geçme ihtimalinin de gündeme geldiği belirtiliyor Tamamlanan piyasa anketleri PPK’da 100-150 baz puanlık indirimin olacağı beklentilerinin ağır bastığını gösteriyor.   
Dolar Kaç TL, Ne Kadar?

Dolar kuru, TCMB'nin faiz indirim döngüsüne girmesi ve ABD'den gelen yüksek enflasyon verileriyle başladığı yükselişini sürdürüyor.

Eylül ayının ilk haftasından itibaren yükseliş trendinde olan ve son 6 işlem gününde de üst üste yükselen dolar/TL, bugün tarihi zirvesini 10,17'ye kadar taşıdı.

Euro/TL ise 11,57'lerde alıcı buluyor.

Yurt içinde Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın konuşması ve dönemsel işgücü istatistikleri takip edilecek. Yurt dışında ise ABD'den gelecek perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri beklenecek.

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NDA


Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) 18 Kasım Perşembe günü toplanacak. Doların 10 lirayı geçmesi öncesi ve sonrasında indirimin süreceğini bekleyen uzmanlar çoğunlukta olsa da pas geçme ihtimalinin de gündeme geldiği belirtiliyor

Tamamlanan piyasa anketleri PPK’da 100-150 baz puanlık indirimin olacağı beklentilerinin ağır bastığını gösteriyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.