19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Sendikalı Diye İşten Çıkartıyorlar!

Kocaeli 18.11.2021 - 15:25, Güncelleme: 18.11.2021 - 15:25
 

Sendikalı Diye İşten Çıkartıyorlar!

Sendikalı Diye İşten Çıkartıyorlar!

Yılport Limanı, sendikalı olan işçileri işten çıkartmaya başladı. Liman İş Sendikası, yaşanan işçi kıyımına sert tepki gösterdi. Dilovası’nda faaliyetini yürüten Yılport Limanı, sendikalı olan işçileri işten çıkartmaya başladı. Sendikal faaliyetlerin karşısında bir tutum alan liman işletmesi geçtiğimiz hafta 2 kişiyi daha tazminatsız olarak işten çıkarttı. İşletme, azami hızın 20 kilometre olduğu liman içerisinde şoförlük yapan işçileri emniyet kemeri takmadıkları gerekçesiyle kapının önüne koydu. Konuyla ilgili açıklama yaparak tepkisini dile getiren Liman İş Sendikası şunları belirtti; “Liman-İş Sendikası olarak 1963'ten beri yürütmekte olduğumuz sendikal mücadelemiz bütün zorluklara ve engellemelere rağmen devam etmektedir. Sendikamızın örgütlenme haliyalcri yürüttüğü, İzmir Aliağa'da bulunan TCE Ege Konteyner Liman İşletmelerinde çalışanlar 2019 yılında sendikamıza üye olmuştur. 05/08/2019 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sendikanın, çoğunluğu sağladığımıza dair olumlu yetki tespiti gelmiştir. Ancak işveren sendikalaşmayı engellemek için yetki itirazında bulunarak hem süreci uzatmış hem de işçilerin sendikal hakların kullanmasına engel olmuştur.”  
Sendikalı Diye İşten Çıkartıyorlar!

Yılport Limanı, sendikalı olan işçileri işten çıkartmaya başladı. Liman İş Sendikası, yaşanan işçi kıyımına sert tepki gösterdi.

Dilovası’nda faaliyetini yürüten Yılport Limanı, sendikalı olan işçileri işten çıkartmaya başladı. Sendikal faaliyetlerin karşısında bir tutum alan liman işletmesi geçtiğimiz hafta 2 kişiyi daha tazminatsız olarak işten çıkarttı. İşletme, azami hızın 20 kilometre olduğu liman içerisinde şoförlük yapan işçileri emniyet kemeri takmadıkları gerekçesiyle kapının önüne koydu. Konuyla ilgili açıklama yaparak tepkisini dile getiren Liman İş Sendikası şunları belirtti;

“Liman-İş Sendikası olarak 1963'ten beri yürütmekte olduğumuz sendikal mücadelemiz bütün zorluklara ve engellemelere rağmen devam etmektedir. Sendikamızın örgütlenme haliyalcri yürüttüğü, İzmir Aliağa'da bulunan TCE Ege Konteyner Liman İşletmelerinde çalışanlar 2019 yılında sendikamıza üye olmuştur. 05/08/2019 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sendikanın, çoğunluğu sağladığımıza dair olumlu yetki tespiti gelmiştir. Ancak işveren sendikalaşmayı engellemek için yetki itirazında bulunarak hem süreci uzatmış hem de işçilerin sendikal hakların kullanmasına engel olmuştur.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.