İşçilerin Fabrika Önündeki Nöbeti Sürüyor

Gebze 22.11.2021 - 11:37, Güncelleme: 22.11.2021 - 11:39
 

İşçilerin Fabrika Önündeki Nöbeti Sürüyor

İşçiler Fabrika Önündeki Nöbeti Sürüyor

Grev kararı asılan Gebze'deki Enka Sac fabrikasında patronun kâr marjı yüksek kalıpları fabrikadan çıkarmaya çalışması üzerine nöbete başlayan işçilerin mücadelesi kararlılıkla sürüyor. Gebze Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan Enka Sac fabrikasında grevde olan işçiler, patronun fabrikadan malzeme çıkarmasına engel olmak ve haklarını korumak için başlattıkları nöbeti kararlılıkla sürdürüyor. Birleşik Metal-İş sendikasının fabrikada örgütlenmesinin ardından sendikayla fabrika yönetimi arasındaki görüşmelerden sonuç alınamayınca Enka Sac işçileri fabrikaya grev kararı astı. Ancak fabrikada grev sürecine gidilirken patron, uyanıklık yapmaya çalışarak kâr marjı yüksek kalıpları fabrikadan çıkarmaya çalıştı. Bunun üzerine fabrika önünde toplanan işçiler, kalıplara yüklü dorselerin çıkışını engelledi. İşçiler, kalıpların fabrikadan çıkarılmasına engel olmak için yarına kadar fabrika önünde nöbetlerini sürdüreceklerini ve haklı mücadelelerinin sonunda kazanacaklarını belirtiyor.
İşçiler Fabrika Önündeki Nöbeti Sürüyor

Grev kararı asılan Gebze'deki Enka Sac fabrikasında patronun kâr marjı yüksek kalıpları fabrikadan çıkarmaya çalışması üzerine nöbete başlayan işçilerin mücadelesi kararlılıkla sürüyor.

Gebze Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan Enka Sac fabrikasında grevde olan işçiler, patronun fabrikadan malzeme çıkarmasına engel olmak ve haklarını korumak için başlattıkları nöbeti kararlılıkla sürdürüyor.

Birleşik Metal-İş sendikasının fabrikada örgütlenmesinin ardından sendikayla fabrika yönetimi arasındaki görüşmelerden sonuç alınamayınca Enka Sac işçileri fabrikaya grev kararı astı. Ancak fabrikada grev sürecine gidilirken patron, uyanıklık yapmaya çalışarak kâr marjı yüksek kalıpları fabrikadan çıkarmaya çalıştı. Bunun üzerine fabrika önünde toplanan işçiler, kalıplara yüklü dorselerin çıkışını engelledi.

İşçiler, kalıpların fabrikadan çıkarılmasına engel olmak için yarına kadar fabrika önünde nöbetlerini sürdüreceklerini ve haklı mücadelelerinin sonunda kazanacaklarını belirtiyor.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.