Tarhan, "CHP iktidarında engellilerin de sorunları çözüme kavuşacak"

Siyaset 02.12.2021 - 16:22, Güncelleme: 02.12.2021 - 16:24
 

Tarhan, "CHP iktidarında engellilerin de sorunları çözüme kavuşacak"

Tarhan, "CHP iktidarında engellilerin de sorunları çözüme kavuşacak"

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yayınladığı basın açıklamasında “CHP iktidarında halkımızın sorunlarının çözümü temel odağımız olacaktır. Bu kapsamda engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için de çalışıyoruz. İktidarımızda tüm sorunlar gibi engelli vatandaşlarımızın da sorunları çözüme kavuşacak.” dedi. Tarhan, 2013’ten bu yana 2828 sayılı yasaya göre ödenen bakım ücreti ile 2022 sayılı yasaya göre ödenen muhtaçlık aylığında, engellinin hane içinde fert başına düşen gelirinin kriter olarak kullanılması nedeniyle yaşanan sorunların farkında olduklarını ifade etti. “Engelli vatandaşlarımızın bu konunun çözümü için talepleri daha önce reddedilmişti. Engelli vatandaşlarımız gelir sahibi değilken gelir sahibiymiş gibi bir algı yaratan ve engelli bireyi daha çok ailesine bağımlı hale getiren hatta pek çok muhtaç engellinin bu hakları elde edememesine neden olan bu sorunu da çözmekte kararlıyız.” diyen Tarhan, konunun 2016’da Meclis gündemine getirildiğini ancak Maliye Bakanlığının itirazı nedeniyle anılan kriterin sadece yaşlı eşler için ortadan kaldırıldığını hatırlattı. 2012’de başlayan EKPSS uygulamasından sonra kamu personeli olarak istihdam edilen engelli sayısında, artış yaşanmakla birlikte bunun çok yetersiz olduğuna dikkat çeken Tahsin Tarhan, “2012’den sonraki 6 yıl içerisinde toplam 31 bin 197 engelli kamu personeli istihdamı gerçekleşti. 2016, 2017, 2018 yıllarında toplam 8530 engelli vatandaşımız kamu personeli olarak istihdam edildi. Ama 2019 ve 2020 yılları içerisinde herhangi bir atama yapılmadı, 2021’de ise sadece 1961 kişinin istihdam edildi” dedi. Tarhan engelli vatandaşlara Dünya Engelliler Gününde kadro müjdesi verilmesi çağrısında bulunarak, CHP iktidarından engelli vatandaşların istihdamını artırmak amacıyla kadro çalışması yapılacağının da altını çizdi.
Tarhan, "CHP iktidarında engellilerin de sorunları çözüme kavuşacak"

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yayınladığı basın açıklamasında “CHP iktidarında halkımızın sorunlarının çözümü temel odağımız olacaktır. Bu kapsamda engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için de çalışıyoruz. İktidarımızda tüm sorunlar gibi engelli vatandaşlarımızın da sorunları çözüme kavuşacak.” dedi.

Tarhan, 2013’ten bu yana 2828 sayılı yasaya göre ödenen bakım ücreti ile 2022 sayılı yasaya göre ödenen muhtaçlık aylığında, engellinin hane içinde fert başına düşen gelirinin kriter olarak kullanılması nedeniyle yaşanan sorunların farkında olduklarını ifade etti. “Engelli vatandaşlarımızın bu konunun çözümü için talepleri daha önce reddedilmişti. Engelli vatandaşlarımız gelir sahibi değilken gelir sahibiymiş gibi bir algı yaratan ve engelli bireyi daha çok ailesine bağımlı hale getiren hatta pek çok muhtaç engellinin bu hakları elde edememesine neden olan bu sorunu da çözmekte kararlıyız.” diyen Tarhan, konunun 2016’da Meclis gündemine getirildiğini ancak Maliye Bakanlığının itirazı nedeniyle anılan kriterin sadece yaşlı eşler için ortadan kaldırıldığını hatırlattı.

2012’de başlayan EKPSS uygulamasından sonra kamu personeli olarak istihdam edilen engelli sayısında, artış yaşanmakla birlikte bunun çok yetersiz olduğuna dikkat çeken Tahsin Tarhan, “2012’den sonraki 6 yıl içerisinde toplam 31 bin 197 engelli kamu personeli istihdamı gerçekleşti. 2016, 2017, 2018 yıllarında toplam 8530 engelli vatandaşımız kamu personeli olarak istihdam edildi. Ama 2019 ve 2020 yılları içerisinde herhangi bir atama yapılmadı, 2021’de ise sadece 1961 kişinin istihdam edildi” dedi. Tarhan engelli vatandaşlara Dünya Engelliler Gününde kadro müjdesi verilmesi çağrısında bulunarak, CHP iktidarından engelli vatandaşların istihdamını artırmak amacıyla kadro çalışması yapılacağının da altını çizdi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.