DOKTORLAR GEBZE'DEN SES YÜKSELTTİ

Gebze 01.04.2022 - 14:09, Güncelleme: 01.04.2022 - 14:09
 

DOKTORLAR GEBZE'DEN SES YÜKSELTTİ

Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman, hekimler ve sağlık çalışanlarının katılımıyla Gebze Özel Yüzyıl Hastanesi önünde ‘COVİD-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü’ düzenlendi.

COVİD-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü kapsamında Türk Tabipleri Birliği Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman beraberinde Gebze Özel Yüzyıl Hastanesinde görev yapan hekim ve sağlık çalışanlarıyla anma töreni ve basın açıklaması gerçekleştirdi. DOĞRULARI SÖYLEMEKTEN VAZ GEÇMEYECEĞİZ! Başkan Ardaman sözlerine COVID-19 nedeniyle 27 Aralık 2020 tarihinde hayatını kaybeden Gebze Özel Yüzyıl Hastanesi Başhekimi Dr. Lütfi Çetinkaya’yı anarak başladığı basın açıklamasında salgınla mücadele politikasını eleştirdi. Başkan Ardaman açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sağlık çalışanlarını, hekimleri koruyamayan bir “Salgınla Mücadele Politikası” toplumu da koruyamaz. Nitekim koruyamamıştır. Bu salgını bilimsel ilkelerle yönetemeyenlere rağmen yaşamlarını yitirme pahasına mücadele eden tüm meslektaşlarımıza verebileceğimiz en güçlü söz: Toplum sağlığını bırakmayacağımız, bilimin gereklerini yapacağımız, doğruları söylemekten asla vazgeçmeyeceğimizdir.” GİTMİYORUZ, KALIYORUZ! Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Varsın giderlerse gitsinler” açıklamalarına atıfta bulunan Başkan Ardaman, “’Giderlerse gitsinler, gidişleri olsun da dönüşleri olmasın’ diyebilecek kadar minnetsiz olanlar bilsinler ki: Kaybettiklerimizin haklarını sormak; emek verenlerimizin haklarını korumak için gitmiyoruz, kalıyoruz! Sağlık mücadelesi size bırakılamayacak kadar değerlidir; yaşamın özüdür; topluma karşı sorumluluğumuzdur. Topluma sözümüz var, hekimlere sözümüz var: Gitmeyeceğiz. Sizin, bizim, hepimizin sağlığı için; emeğimiz için söyleyecek sözümüz var…” açıklamalarında bulundu. KİMSENİN KAHRAMANI OLMAK İSTEMİYORUZ Pandemi sürecinin hekimler ve sağlık çalışanları için son derece zorlu bir süreç olduğunu sözlerine ekleyen Ardaman, “Tükeniyoruz çığlıklarımıza kulak tıkayanlar bilmelidir ki, bu toplumun parçası olan bizler kimsenin kahramanı olmak istemiyoruz: Yalnızca haklarımızı istiyoruz, haklarımızı korumak istiyoruz, toplum sağlık hakkını korumak istiyoruz! COVID-19 ‘un illiyet bağı aranmaksızın meslek hastalığı sayılması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Hakkımız olan yıpranma payının uygulanmasını istiyoruz. Hayatımızı korumamıza yardım edecek çalışma koşulları istiyoruz. İsteklerimiz o kadar zor mu ki bizleri hedef göstermeye, itibarsızlaştırmaya, toplumla karşı karşıya getirmeye çalışmayı; haklarımızı vermeye tercih ediyorsunuz?” diye konuştu. 2020’de COVİD-19 nedeniyle görevi başında hayatını kaybeden Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun ölüm günü olan 1 Nisan tarihi, Türk Tabipleri Birliği 72. Büyük Kongresi’nde, ‘COVİD-19 nedeniyle hayatını Kaybedene Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü’ olarak belirlenmişti. 
Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman, hekimler ve sağlık çalışanlarının katılımıyla Gebze Özel Yüzyıl Hastanesi önünde ‘COVİD-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü’ düzenlendi.

COVİD-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü kapsamında Türk Tabipleri Birliği Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman beraberinde Gebze Özel Yüzyıl Hastanesinde görev yapan hekim ve sağlık çalışanlarıyla anma töreni ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

DOĞRULARI SÖYLEMEKTEN VAZ GEÇMEYECEĞİZ!

Başkan Ardaman sözlerine COVID-19 nedeniyle 27 Aralık 2020 tarihinde hayatını kaybeden Gebze Özel Yüzyıl Hastanesi Başhekimi Dr. Lütfi Çetinkaya’yı anarak başladığı basın açıklamasında salgınla mücadele politikasını eleştirdi. Başkan Ardaman açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sağlık çalışanlarını, hekimleri koruyamayan bir “Salgınla Mücadele Politikası” toplumu da koruyamaz. Nitekim koruyamamıştır. Bu salgını bilimsel ilkelerle yönetemeyenlere rağmen yaşamlarını yitirme pahasına mücadele eden tüm meslektaşlarımıza verebileceğimiz en güçlü söz: Toplum sağlığını bırakmayacağımız, bilimin gereklerini yapacağımız, doğruları söylemekten asla vazgeçmeyeceğimizdir.”

GİTMİYORUZ, KALIYORUZ!

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Varsın giderlerse gitsinler” açıklamalarına atıfta bulunan Başkan Ardaman, “’Giderlerse gitsinler, gidişleri olsun da dönüşleri olmasın’ diyebilecek kadar minnetsiz olanlar bilsinler ki: Kaybettiklerimizin haklarını sormak; emek verenlerimizin haklarını korumak için gitmiyoruz, kalıyoruz! Sağlık mücadelesi size bırakılamayacak kadar değerlidir; yaşamın özüdür; topluma karşı sorumluluğumuzdur. Topluma sözümüz var, hekimlere sözümüz var: Gitmeyeceğiz. Sizin, bizim, hepimizin sağlığı için; emeğimiz için söyleyecek sözümüz var…” açıklamalarında bulundu.

KİMSENİN KAHRAMANI OLMAK İSTEMİYORUZ

Pandemi sürecinin hekimler ve sağlık çalışanları için son derece zorlu bir süreç olduğunu sözlerine ekleyen Ardaman, “Tükeniyoruz çığlıklarımıza kulak tıkayanlar bilmelidir ki, bu toplumun parçası olan bizler kimsenin kahramanı olmak istemiyoruz: Yalnızca haklarımızı istiyoruz, haklarımızı korumak istiyoruz, toplum sağlık hakkını korumak istiyoruz! COVID-19 ‘un illiyet bağı aranmaksızın meslek hastalığı sayılması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Hakkımız olan yıpranma payının uygulanmasını istiyoruz. Hayatımızı korumamıza yardım edecek çalışma koşulları istiyoruz. İsteklerimiz o kadar zor mu ki bizleri hedef göstermeye, itibarsızlaştırmaya, toplumla karşı karşıya getirmeye çalışmayı; haklarımızı vermeye tercih ediyorsunuz?” diye konuştu.

2020’de COVİD-19 nedeniyle görevi başında hayatını kaybeden Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun ölüm günü olan 1 Nisan tarihi, Türk Tabipleri Birliği 72. Büyük Kongresi’nde, ‘COVİD-19 nedeniyle hayatını Kaybedene Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü’ olarak belirlenmişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.