Uğur Batı: Daha Az Siyaset Daha Çok Kitap

Kültür-Sanat 18.05.2022 - 11:12, Güncelleme: 18.05.2022 - 11:12
 

Uğur Batı: Daha Az Siyaset Daha Çok Kitap

Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan Uğur Batı, insanlık tarihinde kitaptan daha iyi bir ilerleme metodolojisinin bulunmadığını söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 12.’si düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan Uğur Batı, kitaplardan daha çok bahsedilmesi gerektiğini vurguladı. ‘Siz Hiç İlham Perisi Gördünüz Mü?’ adlı söyleşisinde Batı, “İnsanlık tarihinde kitaptan daha iyi bir ilerleme metodolojisi bulunmuş değil. Daha az siyaset konuşmalıyız. Çok daha fazla kitaplardan bahsetmeliyiz” diye konuştu. “GELECEĞİ ŞİMDİ İNŞA ETMELİYİZ” Geleceği doğru okumanın geleceği kurmak için bir araç olduğunu belirten Batı, “Geleceği şu an inşa etmeliyiz ki on yıl, yüz yıl sonraki geleceğe hazırlanalım. Sen bir milim ilerlerken rakiplerin üç milim ilerliyorsa sen geride kalıyorsun demektir. Geride kalmamanın yolu geleceği algılayabilmekten geçiyor” ifadelerini kullandı. “TEKNOLOJİ UCUZ ÜRETİM SAĞLAR” “Teknoloji ilerlediğinde hep daha ucuz üretir” diyen Batı, “Bu bölgede montaj sanayi oldukça iyi noktada. Şimdilik insan gücü teknolojiden birim bazda daha ucuz üretim sağlıyor. Ancak teknoloji daha ucuz üretim sağladığında uluslararası firmalar bu bölgede üretim yapmaya devam mı edecek? Yoksa teknolojiyle daha ucuz üretime mi geçecek?” diye sordu. “TÜRKİYE’DE MARKALAŞMA SORUNU VAR” Batı, “Türkiye, teknik tekstil noktasında inanılmaz bir yerde. Daha değerli ürünler üretebiliyoruz. Ama ürettiğimiz ürünleri markalama noktasında sıkıntılarımız var. Örneğin kumaş üretimi gerçekleştirip ihraç ediyoruz. Ama sattığımız ülke firması bu işleyerek çok daha fazla gelir elde edebiliyor” şeklinde konuştu. “BU ÜLKEYE, GENÇLERE GÜVENİYORUM” Batı, “Biz geleceği nasıl kuracağız ve nasıl hazırlanacağız konusu son derece önemli. Bu ülkenin gücü var. Gençlerinin gücü var. Ben buna inanıyorum. Bir insanın mutlu olması için umuda ihtiyacı var. Bu ülkenin en çok umuda ihtiyacı var” diye konuştu.  
Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan Uğur Batı, insanlık tarihinde kitaptan daha iyi bir ilerleme metodolojisinin bulunmadığını söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 12.’si düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan Uğur Batı, kitaplardan daha çok bahsedilmesi gerektiğini vurguladı. ‘Siz Hiç İlham Perisi Gördünüz Mü?’ adlı söyleşisinde Batı, “İnsanlık tarihinde kitaptan daha iyi bir ilerleme metodolojisi bulunmuş değil. Daha az siyaset konuşmalıyız. Çok daha fazla kitaplardan bahsetmeliyiz” diye konuştu.

“GELECEĞİ ŞİMDİ İNŞA ETMELİYİZ”

Geleceği doğru okumanın geleceği kurmak için bir araç olduğunu belirten Batı, “Geleceği şu an inşa etmeliyiz ki on yıl, yüz yıl sonraki geleceğe hazırlanalım. Sen bir milim ilerlerken rakiplerin üç milim ilerliyorsa sen geride kalıyorsun demektir. Geride kalmamanın yolu geleceği algılayabilmekten geçiyor” ifadelerini kullandı.

“TEKNOLOJİ UCUZ ÜRETİM SAĞLAR”

“Teknoloji ilerlediğinde hep daha ucuz üretir” diyen Batı, “Bu bölgede montaj sanayi oldukça iyi noktada. Şimdilik insan gücü teknolojiden birim bazda daha ucuz üretim sağlıyor. Ancak teknoloji daha ucuz üretim sağladığında uluslararası firmalar bu bölgede üretim yapmaya devam mı edecek? Yoksa teknolojiyle daha ucuz üretime mi geçecek?” diye sordu.

“TÜRKİYE’DE MARKALAŞMA SORUNU VAR”

Batı, “Türkiye, teknik tekstil noktasında inanılmaz bir yerde. Daha değerli ürünler üretebiliyoruz. Ama ürettiğimiz ürünleri markalama noktasında sıkıntılarımız var. Örneğin kumaş üretimi gerçekleştirip ihraç ediyoruz. Ama sattığımız ülke firması bu işleyerek çok daha fazla gelir elde edebiliyor” şeklinde konuştu.

“BU ÜLKEYE, GENÇLERE GÜVENİYORUM”

Batı, “Biz geleceği nasıl kuracağız ve nasıl hazırlanacağız konusu son derece önemli. Bu ülkenin gücü var. Gençlerinin gücü var. Ben buna inanıyorum. Bir insanın mutlu olması için umuda ihtiyacı var. Bu ülkenin en çok umuda ihtiyacı var” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.