Türkiye'nin Yüzde 79'unun Dindar Olduğu Ortaya Çıktı

13.04.2015 - 21:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Türkiye'nin Yüzde 79'unun Dindar Olduğu Ortaya Çıktı

İsviçre merkezli Global araştırma ağı WIN/Gallup International'ın araştırmasına göre Türkiye'de dindar olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 79

Türkiye'de kendisini dindar olarak tanımlayanların oranı yüzde 79 olarak belirlendi. YÜZDE 13'Ü DİNDAR DEĞİL İsviçre merkezli Global araştırma ağı WIN/Gallup International'ın son çalışmasında dünyada ülkelere göre dindarlık oranı ortaya konuldu. Araştırma sonucunda dünya nüfusunun 3'te ikisinin kendisini dindar olarak tanımladığı çıktı. Türkiye'de dindar olduğunu söyleyenler yüzde 79 çıktı. Yüzde 13'lük bir kesim ise 'dindar değilim' cevabını verdi. ATEİSTLERİN ORANI YÜZDE 2 Türkiyeli ateistlerin oranının yüzde 2 olarak görüldüğü araştırmada kendisini din konusunda herhangi bir şekilde tanımlamayanların ya da soruya cevap vermeyenlerin oranı yüzde 6 oldu. DÜNYANIN EN DİNDAR ÜLKESİ TAYLAND Dünyanın en dindar ülkesi yüzde 94'le Tayland olurken, bunu Ermenistan, Bangladeş, Gürcistan ve Fas yüzde 93'le takip etti. Çin, yüzde 7 ile dindarlığın en az olduğu ülke olarak dikkat çekti. Çinlilerin yüzde 61'i ateist olduklarını söyledi. JAPONYA'DA ORAN YÜZDE 13 Japonya'da dindar olduğunu söyleyenler yüzde 13 olurken, İsveç yüzde 19, Çek Cumhuriyeti yüzde 23 ve Hollanda yüzde 26 ile en az dindar nüfus barındıran diğer ülkeler olarak sıralandı. Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu'da araştırmanın yapıldığı ülkeler İsrail ve Filistin oldu. Filistin'de 'dindarım' diyenler yüzde 75 çıktı. İsrail'de bu oran yüzde 30 oldu. GENÇLER DİNE YÖNELİYOR WIN/Gallup International'ın çalışması gençler arasında dine verilen önemin yüksekliğini ortaya koydu. 25-34 arasındaki yaş grubunda dindarlık yüzde 65'in üzerine çıktı. 55 yaş üstündekilerde bu oran yüzde 60'ın altına düştü. Kaynak: Hürriyet
İsviçre merkezli Global araştırma ağı WIN/Gallup International'ın araştırmasına göre Türkiye'de dindar olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 79

Türkiye'de kendisini dindar olarak tanımlayanların oranı yüzde 79 olarak belirlendi.

YÜZDE 13'Ü DİNDAR DEĞİL

İsviçre merkezli Global araştırma ağı WIN/Gallup International'ın son çalışmasında dünyada ülkelere göre dindarlık oranı ortaya konuldu. Araştırma sonucunda dünya nüfusunun 3'te ikisinin kendisini dindar olarak tanımladığı çıktı. Türkiye'de dindar olduğunu söyleyenler yüzde 79 çıktı. Yüzde 13'lük bir kesim ise 'dindar değilim' cevabını verdi.

ATEİSTLERİN ORANI YÜZDE 2

Türkiyeli ateistlerin oranının yüzde 2 olarak görüldüğü araştırmada kendisini din konusunda herhangi bir şekilde tanımlamayanların ya da soruya cevap vermeyenlerin oranı yüzde 6 oldu.

DÜNYANIN EN DİNDAR ÜLKESİ TAYLAND

Dünyanın en dindar ülkesi yüzde 94'le Tayland olurken, bunu Ermenistan, Bangladeş, Gürcistan ve Fas yüzde 93'le takip etti. Çin, yüzde 7 ile dindarlığın en az olduğu ülke olarak dikkat çekti. Çinlilerin yüzde 61'i ateist olduklarını söyledi.

JAPONYA'DA ORAN YÜZDE 13

Japonya'da dindar olduğunu söyleyenler yüzde 13 olurken, İsveç yüzde 19, Çek Cumhuriyeti yüzde 23 ve Hollanda yüzde 26 ile en az dindar nüfus barındıran diğer ülkeler olarak sıralandı. Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu'da araştırmanın yapıldığı ülkeler İsrail ve Filistin oldu. Filistin'de 'dindarım' diyenler yüzde 75 çıktı. İsrail'de bu oran yüzde 30 oldu.

GENÇLER DİNE YÖNELİYOR

WIN/Gallup International'ın çalışması gençler arasında dine verilen önemin yüksekliğini ortaya koydu. 25-34 arasındaki yaş grubunda dindarlık yüzde 65'in üzerine çıktı. 55 yaş üstündekilerde bu oran yüzde 60'ın altına düştü.

Kaynak: Hürriyet

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.