19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Anibal ne zaman bitecek?

Gebze 10.01.2017 - 13:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Anibal ne zaman bitecek?

Gebze'de yapımı devam eden Anibal Dalçık projesi hakkında da bilgi veren AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, "Anibal projesi çalışması olumsuz kış şartları nedeniyle durdu. Yoksa müteahhitle ilgili bir durum yok. 2017 sonunda bitirilmesini istiyorduk ama 2018'e sarkabilir. Zor kısmı aslında yapıldı, kazıklar çakıldı. Kısa sürede bitirilmesi için takipçisi olacağız " dedi.

  AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Basın toplantısına katılan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak başlayan Hasan Soba, anayasa değişiklik paketi ve Gebze'nin sorunlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı. MİLLET NE DERSE O OLACAK Anayasa değişiklik görüşmelerini ve referandumla ilgili konuşan Başkan Soba, son kararı milletin vereceğini ifade ederek "Mart sonu ya da Nisan'ın ilk haftalarında referanduma gidilecektir. İnşallah sonucu milletimiz için hayırlı olur. Referandumda halk ne derse o olacak. Halkın iradesini yok sayan anlayışı anlamak mümkün değil. Mecliste 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazısı asılıyken teklifi millete götürmeye karşı çıkılmasını anlamak çok güç." dedi. BİLİŞİM VADİSİ TÜRKİYE'NİN PROJESİ Bilişim Vadisi'nin yönetiminde Gebze Ticaret Odası ve büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Valiliği'nin çıkartılması konusundaki eleştirileri yanıtlayan Hasan Soba, "Bilişim Vadisi sadece Gebze'nin değil Türkiye'nin projesidir. Biz de Gebze'den isimlerin yönetimde ağırlıklı olmasını isteriz ama olmaması da projesinin aksayacağı anlamına gelmez. Kaldı ki yönetimde Gebe Teknik üniversitesi Rektörümüz ve TÜBİTAK Başkanı da var. Dediğim gibi bu bir ülke projesidir." dedi. KIŞLANIN HEPSİ TOKİ'YE VERİLMİYOR Gebze'deki Askeri Kışla'nın TOKİ'ye devredilip edilmeyeceği iddialarına da açıklık getiren Başkan Soba, "Gebze Askeri Kışla'nın tamamı TOKİ'ye devredilmiyor. Bu konuda yanlış bilgiler var. 300 dönüme yakını yeşil alan olarak projelendiriliyor. Bu konuda çalışmalar hazır. Yaklaşık 150 dönümlük bir alanın metro çalışmasında kullanılabilir. Geriye kalan küçük bir bölümüne de TOKİ konut yapabilir. Bu konuda henüz yapılmış bir TOKİ ihalesi ya da çalışması yok." diye konuştu. ANİBAL PROJESİ 2018'E SARKABİLİR Gebze'de yapımı devam eden Anibal dalçık projesi hakkında da bilgiler veren AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, "Anibal projesi çalışması olumsuz kış şartları nedeniyle durdu. Yoksa müteahhitle ilgili bir durum yok. Daha önce Dilovası'ndaki kavşak çalışmasını da aynı firma yaptı. Bir sıkıntımız yok. İnşallah havaların düzelmesiyle birlikte çalışmalar yeniden başlayacak. 2017 sonunda bitirilmesini istiyorduk ama 2018'e sarkabilir. Zor kısmı aslında yapıldı, kazıklar çakıldı. Kısa sürede bitirilmesi için takipçisi olacağız" dedi.
Gebze'de yapımı devam eden Anibal Dalçık projesi hakkında da bilgi veren AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, "Anibal projesi çalışması olumsuz kış şartları nedeniyle durdu. Yoksa müteahhitle ilgili bir durum yok. 2017 sonunda bitirilmesini istiyorduk ama 2018'e sarkabilir. Zor kısmı aslında yapıldı, kazıklar çakıldı. Kısa sürede bitirilmesi için takipçisi olacağız " dedi.

 

AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Basın toplantısına katılan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak başlayan Hasan Soba, anayasa değişiklik paketi ve Gebze'nin sorunlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

MİLLET NE DERSE O OLACAK

Anayasa değişiklik görüşmelerini ve referandumla ilgili konuşan Başkan Soba, son kararı milletin vereceğini ifade ederek "Mart sonu ya da Nisan'ın ilk haftalarında referanduma gidilecektir. İnşallah sonucu milletimiz için hayırlı olur. Referandumda halk ne derse o olacak. Halkın iradesini yok sayan anlayışı anlamak mümkün değil. Mecliste 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazısı asılıyken teklifi millete götürmeye karşı çıkılmasını anlamak çok güç." dedi.

BİLİŞİM VADİSİ TÜRKİYE'NİN PROJESİ

Bilişim Vadisi'nin yönetiminde Gebze Ticaret Odası ve büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Valiliği'nin çıkartılması konusundaki eleştirileri yanıtlayan Hasan Soba, "Bilişim Vadisi sadece Gebze'nin değil Türkiye'nin projesidir. Biz de Gebze'den isimlerin yönetimde ağırlıklı olmasını isteriz ama olmaması da projesinin aksayacağı anlamına gelmez. Kaldı ki yönetimde Gebe Teknik üniversitesi Rektörümüz ve TÜBİTAK Başkanı da var. Dediğim gibi bu bir ülke projesidir." dedi.

KIŞLANIN HEPSİ TOKİ'YE VERİLMİYOR

Gebze'deki Askeri Kışla'nın TOKİ'ye devredilip edilmeyeceği iddialarına da açıklık getiren Başkan Soba, "Gebze Askeri Kışla'nın tamamı TOKİ'ye devredilmiyor. Bu konuda yanlış bilgiler var. 300 dönüme yakını yeşil alan olarak projelendiriliyor. Bu konuda çalışmalar hazır. Yaklaşık 150 dönümlük bir alanın metro çalışmasında kullanılabilir. Geriye kalan küçük bir bölümüne de TOKİ konut yapabilir. Bu konuda henüz yapılmış bir TOKİ ihalesi ya da çalışması yok." diye konuştu.

ANİBAL PROJESİ 2018'E SARKABİLİR

Gebze'de yapımı devam eden Anibal dalçık projesi hakkında da bilgiler veren AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, "Anibal projesi çalışması olumsuz kış şartları nedeniyle durdu. Yoksa müteahhitle ilgili bir durum yok. Daha önce Dilovası'ndaki kavşak çalışmasını da aynı firma yaptı. Bir sıkıntımız yok. İnşallah havaların düzelmesiyle birlikte çalışmalar yeniden başlayacak. 2017 sonunda bitirilmesini istiyorduk ama 2018'e sarkabilir. Zor kısmı aslında yapıldı, kazıklar çakıldı. Kısa sürede bitirilmesi için takipçisi olacağız" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.