19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Korkulacak düzeyde değil!

Sağlık 07.08.2020 - 09:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Korkulacak düzeyde değil!

İŞTE GEBZE BÖLGESİ’NDEKİ HASTANELERİN DOLULUK ORANI!

Koronavirüs vaka sayılarının artması ile birlikte hastanelerin doluluk oranları tartışma konusu oldu. Birçok ilde doluluk oranları yükselirken Gebze Bölgesi’ndeki hastanelerin yatak doluluk oranları yüzde 44, yoğun bakımların ise yüzde 67 seviyesinde olduğu öğrenildi. Koronavirüs salgınında kontrol altına alınan vaka sayıları Kurban Bayramı'nın ardından yeniden 1000’in üzerine çıktı. Türkiye genelinde yaşanan vaka artışı Gebze Bölgesi’ne de yansıdı. Gebze Bölgesi’nde asıl artışların hafta sonu ve Pazartesi günü olması beklenirken, şu anda hastanelerin ve yoğun bakım ünitelerinin doluluk oranları da belli oldu. Şu anda doluluk oranları korkulacak düzeyde olmasa da, önümüzdeki günlerde beklenen artışlar hastanelerde ciddi sıkıntılara neden olabilir. Gebze Bölgesi’ndeki mevcut devlet hastanelerinde koronavirüs ve diğer hastalıklardan dolayı yatan hastalarla birlikte doluluk oranları yüzde 44 oranında. Yoğun bakımlarda ise doluluk oranı yüzde 67. Hafta sonu ve Pazartesi günü beklenen vaka artışında bu rakamların biraz daha yükselmesi bekleniyor. PANDEMİ HASTANESİ SAYISI ARTABİLİR Koronavirüs vakalarının artması halinde şu anda pandemi hastanesi olarak hizmet veren 4 hastane dışında yeni hastaneler de pandemi hastanesi haline getirilebilir. Gebze Fatih Devlet Hastanesi, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi, İzmit SEKA Devlet Hastanesi, şu anda pandemi hastanesi olarak hizmet veriyor. Koronavirüs hastalarının büyük bölümü bu hastaelerde tedavi ediliyor.
İŞTE GEBZE BÖLGESİ’NDEKİ HASTANELERİN DOLULUK ORANI!

Koronavirüs vaka sayılarının artması ile birlikte hastanelerin doluluk oranları tartışma konusu oldu. Birçok ilde doluluk oranları yükselirken Gebze Bölgesi’ndeki hastanelerin yatak doluluk oranları yüzde 44, yoğun bakımların ise yüzde 67 seviyesinde olduğu öğrenildi.

Koronavirüs salgınında kontrol altına alınan vaka sayıları Kurban Bayramı'nın ardından yeniden 1000’in üzerine çıktı. Türkiye genelinde yaşanan vaka artışı Gebze Bölgesi’ne de yansıdı. Gebze Bölgesi’nde asıl artışların hafta sonu ve Pazartesi günü olması beklenirken, şu anda hastanelerin ve yoğun bakım ünitelerinin doluluk oranları da belli oldu. Şu anda doluluk oranları korkulacak düzeyde olmasa da, önümüzdeki günlerde beklenen artışlar hastanelerde ciddi sıkıntılara neden olabilir. Gebze Bölgesi’ndeki mevcut devlet hastanelerinde koronavirüs ve diğer hastalıklardan dolayı yatan hastalarla birlikte doluluk oranları yüzde 44 oranında. Yoğun bakımlarda ise doluluk oranı yüzde 67. Hafta sonu ve Pazartesi günü beklenen vaka artışında bu rakamların biraz daha yükselmesi bekleniyor.

PANDEMİ HASTANESİ SAYISI ARTABİLİR

Koronavirüs vakalarının artması halinde şu anda pandemi hastanesi olarak hizmet veren 4 hastane dışında yeni hastaneler de pandemi hastanesi haline getirilebilir. Gebze Fatih Devlet Hastanesi, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi, İzmit SEKA Devlet Hastanesi, şu anda pandemi hastanesi olarak hizmet veriyor. Koronavirüs hastalarının büyük bölümü bu hastaelerde tedavi ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.