“Çayırova’da bir mahalleden diğerine gitmek sorun!”

Siyaset 27.10.2020 - 13:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

“Çayırova’da bir mahalleden diğerine gitmek sorun!”

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanlığı Sosyal İşler Birim Başkanı Necdet Yüce, “Yapıların imar aşamasında rant anlayışlı uygulamalar eklenince Çayırova’da bir mahalleden diğer bir mahalleye gitmek bile sorun haline gelmektedir” dedi. Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanlığı Sosyal İşler Birim Başkanı Necdet Yüce Çayırova’nın temel sorunlarından birisi olan çarpık şehirleşme ve ranta eksenli bilinçsiz uygulamalar hakkında bir basın açıklaması yaptı. Yüze açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Çayırova, Sanayi bölgesinde olması sebebiyle yoğun trafik akışının olduğu ve bununla birlikte zaman zaman kilitlenme yaşandığı bir bölge. Gerek yapı denetim gerekse sokak, cadde ve yapıların imar aşamasında rant anlayışlı uygulamalarda eklenince Çayırova’da bir mahalleden diğer bir mahalleye gitmek bile sorun haline gelmektedir. Eskilerden her şehrin kendine mahsus bir kimliği olduğu gibi Çayırova ilçemizin de eski adı ‘Güzeltepe’ gibi güzel bir çehresi vardı fakat plansız kentleşme uygulamaları ilçemizi bu noktaya getirdi. KALDIRIMLAR OTOPARK Dikey mimari yerine yatay mimariyi Çayırova ilçemizde gerçek manada uygulamış olsaydık bugün bu sorunları konuşuyor olmazdık. Örneğin; dört kat ruhsat verilen ve içerisine 12 daire sığdırılan bir binaya park yeri tahsis etme zorunluluğu getirilmiş ancak bunu karşılayamayan projelere ruhsat verilmiş ve verilmeye de devam etmektedir. Bunun sonucunda park yerlerine sığmayan araçlar zaten dar olan yollara ve kaldırımlara istemeden de olsa taşmak zorunda kalıyor. Bu durumlarda bir annenin çocuk arabasıyla ya da bir engelli vatandaşımızın bu yollarda yürüyebilmesi imkansız oluyor. ÇAYIROVA’YI ÖRNEK YAPALIM İlçemizin en yoğun yeri olan Fatih Caddesi başta olmak üzere genelinde karşılaşılan, hem görüntü kirliliği hem de fiziki yaşamı olumsuz etkileyen trafik ve park sorununa kısa vadede çözüm olması için insanların güvenle araçlarını bırakabileceği belirli noktalarda açık yâda kapalı otoparklar oluşturulması gerekir. Orta ve uzun vadede ise planlı ve sürekli artan nüfusu da hesaba katarak yatay mimari için ilçemizi hazırlamalıyız. İlçemiz hızlı göç alması sebebiyle yapılaşmanın olmadığı alan miktarı giderek azalan bir bölgedir. Biran önce önlemleri uygulamaya koymazsak birkaç yıl sonra dönülmez ve çözülmez sorunlarla karşı karşıya kalacağız. Şehrimiz bizim ve gelecek nesillerimizin. Lütfen rant odaklı düşünerek dikey mimariyle plansız bir ilçe değil yatay mimariyle ve sosyal alanlarıyla rahat ve huzurlu bir şehir inşa ederek Türkiye’ye örnek bir başarı yakalayalım.”

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanlığı Sosyal İşler Birim Başkanı Necdet Yüce, “Yapıların imar aşamasında rant anlayışlı uygulamalar eklenince Çayırova’da bir mahalleden diğer bir mahalleye gitmek bile sorun haline gelmektedir” dedi.

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanlığı Sosyal İşler Birim Başkanı Necdet Yüce Çayırova’nın temel sorunlarından birisi olan çarpık şehirleşme ve ranta eksenli bilinçsiz uygulamalar hakkında bir basın açıklaması yaptı. Yüze açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Çayırova, Sanayi bölgesinde olması sebebiyle yoğun trafik akışının olduğu ve bununla birlikte zaman zaman kilitlenme yaşandığı bir bölge. Gerek yapı denetim gerekse sokak, cadde ve yapıların imar aşamasında rant anlayışlı uygulamalarda eklenince Çayırova’da bir mahalleden diğer bir mahalleye gitmek bile sorun haline gelmektedir. Eskilerden her şehrin kendine mahsus bir kimliği olduğu gibi Çayırova ilçemizin de eski adı ‘Güzeltepe’ gibi güzel bir çehresi vardı fakat plansız kentleşme uygulamaları ilçemizi bu noktaya getirdi.

KALDIRIMLAR OTOPARK

Dikey mimari yerine yatay mimariyi Çayırova ilçemizde gerçek manada uygulamış olsaydık bugün bu sorunları konuşuyor olmazdık. Örneğin; dört kat ruhsat verilen ve içerisine 12 daire sığdırılan bir binaya park yeri tahsis etme zorunluluğu getirilmiş ancak bunu karşılayamayan projelere ruhsat verilmiş ve verilmeye de devam etmektedir. Bunun sonucunda park yerlerine sığmayan araçlar zaten dar olan yollara ve kaldırımlara istemeden de olsa taşmak zorunda kalıyor. Bu durumlarda bir annenin çocuk arabasıyla ya da bir engelli vatandaşımızın bu yollarda yürüyebilmesi imkansız oluyor.

ÇAYIROVA’YI ÖRNEK YAPALIM

İlçemizin en yoğun yeri olan Fatih Caddesi başta olmak üzere genelinde karşılaşılan, hem görüntü kirliliği hem de fiziki yaşamı olumsuz etkileyen trafik ve park sorununa kısa vadede çözüm olması için insanların güvenle araçlarını bırakabileceği belirli noktalarda açık yâda kapalı otoparklar oluşturulması gerekir. Orta ve uzun vadede ise planlı ve sürekli artan nüfusu da hesaba katarak yatay mimari için ilçemizi hazırlamalıyız. İlçemiz hızlı göç alması sebebiyle yapılaşmanın olmadığı alan miktarı giderek azalan bir bölgedir. Biran önce önlemleri uygulamaya koymazsak birkaç yıl sonra dönülmez ve çözülmez sorunlarla karşı karşıya kalacağız. Şehrimiz bizim ve gelecek nesillerimizin. Lütfen rant odaklı düşünerek dikey mimariyle plansız bir ilçe değil yatay mimariyle ve sosyal alanlarıyla rahat ve huzurlu bir şehir inşa ederek Türkiye’ye örnek bir başarı yakalayalım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.