İYİ Kocaelili kadınlar öğretmenlerin sorunlarını dinledi

Siyaset 24.11.2020 - 16:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

İYİ Kocaelili kadınlar öğretmenlerin sorunlarını dinledi

İYİ Parti Kocaeli Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Pelin Dönge, 24 Kasım öğretmenler günü sebebi ile Kocaeli’de bulunan kadın öğretmenlerin sorun ve taleplerini korona virüs pandemisi nedeni ile online olarak dinledi. Başkan yardımcısı Dönge online olarak gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Öğretmenlerimizin toplumdaki saygınlığının sağlanması, eğitici motivasyonlarının yükseltilmesi ve mali statülerinin arttırılması gerekir. Bunu da sağlayacak olan devlet yöneticilerimizdir. Öğretmenlik mesleği, 1739 Sayılı Milli Eğitim Kanunu'nun 43. maddesinde özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlanmıştır. İhtisas mesleği olarak tanımlanmış birçok mesleğin özel meslek yasaları olmasına rağmen öğretmenlerimiz böyle bir yasaya sahip değildir. ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’, öğretmenlerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki haklarını koruyacak ve genişletecek şekilde hazırlanarak en kısa zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilmeli ve yasalaşması sağlanmalıdır. Bu özel yasa, öğretmenlerin sosyal statüsünü yükseltecektir. ÖĞRETMENLERİN MALİ SORUNLARI VAR Diğer önemli bir konu da öğretmenlerimizin mali sorunları olduğu gerçeğidir. Mali sorunu olan hiçbir öğretmenimizden eğitim öğretim hizmetinde tam başarı beklenemez. Bunun için hükümet açıkladığı ve vermeyi vadettiği; 3600 ek göstergeyi bir an önce hayata geçirmeli ve ek ders ücretlerini günümüze göre revize etmelidir. Ömrünü bu kutsal göreve adamış, ülkemize çok kıymetli değerler kazandırmış ve nihayetinde emekli olmuş öğretmenlerimiz de günümüz şartlarında sahip oldukları emekli maaşı ile zar zor geçinmektedir. Devletimizin her birimizde emeği olan öğretmenlerimizin hak ettikleri gibi bir yaşama taşımaları elzemdir. Atama bekleyen binlerce genç öğretmenimiz işsizlik buhranı ile karşı karşıyadır. Eğitim sistemimizin ivedilikle bu sorunlara cevap olması, öğretmenlerimize müjdeli haberler verilmesi, bu özel günde en kıymetli hediye olacaktır. Bu vesile ile Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener başta olmak üzere bu zor pandemi sürecinde görevinin hala başında olan ve her yeri sınıf yapan tüm öğretmenlerimizin gününü kutlarız.”

İYİ Parti Kocaeli Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Pelin Dönge, 24 Kasım öğretmenler günü sebebi ile Kocaeli’de bulunan kadın öğretmenlerin sorun ve taleplerini korona virüs pandemisi nedeni ile online olarak dinledi.

Başkan yardımcısı Dönge online olarak gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Öğretmenlerimizin toplumdaki saygınlığının sağlanması, eğitici motivasyonlarının yükseltilmesi ve mali statülerinin arttırılması gerekir. Bunu da sağlayacak olan devlet yöneticilerimizdir. Öğretmenlik mesleği, 1739 Sayılı Milli Eğitim Kanunu'nun 43. maddesinde özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlanmıştır. İhtisas mesleği olarak tanımlanmış birçok mesleğin özel meslek yasaları olmasına rağmen öğretmenlerimiz böyle bir yasaya sahip değildir. ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’, öğretmenlerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki haklarını koruyacak ve genişletecek şekilde hazırlanarak en kısa zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilmeli ve yasalaşması sağlanmalıdır. Bu özel yasa, öğretmenlerin sosyal statüsünü yükseltecektir.

ÖĞRETMENLERİN MALİ SORUNLARI VAR

Diğer önemli bir konu da öğretmenlerimizin mali sorunları olduğu gerçeğidir. Mali sorunu olan hiçbir öğretmenimizden eğitim öğretim hizmetinde tam başarı beklenemez. Bunun için hükümet açıkladığı ve vermeyi vadettiği; 3600 ek göstergeyi bir an önce hayata geçirmeli ve ek ders ücretlerini günümüze göre revize etmelidir. Ömrünü bu kutsal göreve adamış, ülkemize çok kıymetli değerler kazandırmış ve nihayetinde emekli olmuş öğretmenlerimiz de günümüz şartlarında sahip oldukları emekli maaşı ile zar zor geçinmektedir. Devletimizin her birimizde emeği olan öğretmenlerimizin hak ettikleri gibi bir yaşama taşımaları elzemdir. Atama bekleyen binlerce genç öğretmenimiz işsizlik buhranı ile karşı karşıyadır. Eğitim sistemimizin ivedilikle bu sorunlara cevap olması, öğretmenlerimize müjdeli haberler verilmesi, bu özel günde en kıymetli hediye olacaktır. Bu vesile ile Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener başta olmak üzere bu zor pandemi sürecinde görevinin hala başında olan ve her yeri sınıf yapan tüm öğretmenlerimizin gününü kutlarız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.