19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze’de gözaltına alınanlar işçiler serbest kaldı

Gebze 25.11.2020 - 10:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Gebze’de gözaltına alınanlar işçiler serbest kaldı

Gebze’de izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Gözaltına alınan işçiler kişi serbest kaldı. Birleşik Metal İşçileri Sendikası üyeleri, çalıştıkları fabrikalarda ücretsiz izne çıkarıldıklarını ya da işlerine son verildiğini belirten işçilere destek için Gebze'deki şube binası önünde bir araya geldi.  Buradan slogan atarak Ankara'ya yürümek isteyen gruba polis, Kocaeli Valiliği tarafından koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında önceki gün alınan, gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının 30 gün süreyle yasaklanması kararını hatırlatarak uyarıda bulundu. Grup, uyarılara rağmen dağılmadı. Gruba müdahale eden polis, bazı sendika yöneticilerinin de aralarında olduğu 99 kişiyi gözaltına aldı. Emniyette ifade işlemleri tamamlanan göstericiler, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Gebze’de izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Gözaltına alınan işçiler kişi serbest kaldı.

Birleşik Metal İşçileri Sendikası üyeleri, çalıştıkları fabrikalarda ücretsiz izne çıkarıldıklarını ya da işlerine son verildiğini belirten işçilere destek için Gebze'deki şube binası önünde bir araya geldi.  Buradan slogan atarak Ankara'ya yürümek isteyen gruba polis, Kocaeli Valiliği tarafından koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında önceki gün alınan, gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının 30 gün süreyle yasaklanması kararını hatırlatarak uyarıda bulundu. Grup, uyarılara rağmen dağılmadı. Gruba müdahale eden polis, bazı sendika yöneticilerinin de aralarında olduğu 99 kişiyi gözaltına aldı. Emniyette ifade işlemleri tamamlanan göstericiler, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.