Gebze’de tarih yeniden canlanıyor

Gebze 20.12.2020 - 14:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Gebze’de tarih yeniden canlanıyor

Gebze’de tarih yeniden canlanıyor

Gebze’de, Bizans dönemine ait su sarnıcının restorasyonu tüm hızıyla devam ediyor. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, zamanında bölgenin su ihtiyacının karşılayan sarnıcın restorasyonunu kısa sürede yapacaklarını söyledi. Gebze’de tarihi Çoban Mustafa Paşa Hamamı’nın arka kısmında bulunan tarihi su sarnıcının restorasyonu devam ediyor. Bizans döneminde yapılan Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen Çoban Mustafa Paşa Külliyesi, Çarşı Çeşmesi ve Çarşı Hamamı gibi diğer tarihi yapılarla da entegre olarak günümüze kadar ulaşan su sarnıcı, yapılan restorasyon çalışmaların ardından ziyarete açılacak. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, 551 metrekarelik meydan düzenlemesinin yanı sıra 245 metrekarelik cam seyir terasıyla, koruma altına alınacak sarnıcın, ziyaretçilerin gezebilmesine olanak sağlanacağını belirtti. GEBZE HALKI İLE BULUŞTURUCAĞIZ Zinnur Büyükgöz tarihe sahip çıkmak için çalışmaların hassasiyetle yapılacağını belirterek, “Su sarnıcı yaklaşık 1200 yıllarında yapılmış bir sarnıç. Bizans dönemine ait Osmanlı öncesi bir eser tabi ki temelde su ihtiyacını karşılamak ve o dönemde dahil Gebze’nin bir konaklama bölgesi Osmanlı’daki adıyla menzil bölgesi veya kervansaray ve seyahatlerde kullanılan dinlenme istasyonu. Bu sarnıcı hem teşhir edecek şekilde projelendirip vatandaşlarımız ile buluşturacağız. Böyle bir tarihi özelliği bulunan ve böyle bir tarihi kimliğe sahip olan bu alanı en güzel şekliyle açığa çıkartıp restoresini yapıp Gebze halkı ile buluşturuyor olacağız. Biz bu anlamda tarihimize, kültürümüze sahip çıkmak için gerekli çalışmaları hassasiyetle yapacağız” dedi.      
Gebze’de tarih yeniden canlanıyor

Gebze’de, Bizans dönemine ait su sarnıcının restorasyonu tüm hızıyla devam ediyor. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, zamanında bölgenin su ihtiyacının karşılayan sarnıcın restorasyonunu kısa sürede yapacaklarını söyledi.

Gebze’de tarihi Çoban Mustafa Paşa Hamamı’nın arka kısmında bulunan tarihi su sarnıcının restorasyonu devam ediyor. Bizans döneminde yapılan Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen Çoban Mustafa Paşa Külliyesi, Çarşı Çeşmesi ve Çarşı Hamamı gibi diğer tarihi yapılarla da entegre olarak günümüze kadar ulaşan su sarnıcı, yapılan restorasyon çalışmaların ardından ziyarete açılacak. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, 551 metrekarelik meydan düzenlemesinin yanı sıra 245 metrekarelik cam seyir terasıyla, koruma altına alınacak sarnıcın, ziyaretçilerin gezebilmesine olanak sağlanacağını belirtti.

GEBZE HALKI İLE BULUŞTURUCAĞIZ

Zinnur Büyükgöz tarihe sahip çıkmak için çalışmaların hassasiyetle yapılacağını belirterek, “Su sarnıcı yaklaşık 1200 yıllarında yapılmış bir sarnıç. Bizans dönemine ait Osmanlı öncesi bir eser tabi ki temelde su ihtiyacını karşılamak ve o dönemde dahil Gebze’nin bir konaklama bölgesi Osmanlı’daki adıyla menzil bölgesi veya kervansaray ve seyahatlerde kullanılan dinlenme istasyonu. Bu sarnıcı hem teşhir edecek şekilde projelendirip vatandaşlarımız ile buluşturacağız. Böyle bir tarihi özelliği bulunan ve böyle bir tarihi kimliğe sahip olan bu alanı en güzel şekliyle açığa çıkartıp restoresini yapıp Gebze halkı ile buluşturuyor olacağız. Biz bu anlamda tarihimize, kültürümüze sahip çıkmak için gerekli çalışmaları hassasiyetle yapacağız” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.