İşte yeni fiyat!

Kocaeli 04.01.2021 - 15:38, Güncelleme: 04.01.2021 - 15:38
 

İşte yeni fiyat!

Toplu ulaşıma gelen yüzde 16,7’lik zamlı tarife başladı. Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, “Her gün her şeye zam geliyor. Bu şartlara baktığımızda yüzde 16 oranında zam tabii ki yeterli değil. Toplu taşıma cazibesini yitirdi.” Dedi.

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası tarafından talep edilen ulaşım zammı geçtiğimiz aylarda UKOME’de onaylandı. Odanın yüzde 25 oranında talep ettiği zamma karşılık Büyükşehir Belediyesi yüzde 16,7 oranında zam verdi. Yapılan zam ile birlikte 3 lira olan şehir içi ulaşım ücreti 3 lira 50 kuruş oldu. Zamlı tarife 1 Ocak’tan itibaren başladı. Yapılan zamla şehir içi 3 liradan 3 lira 50 kuruşa çıkartıldı. Öğrenci ücretlerine ise Büyükşehir katkısı ile zam yapıldı. ZAMLI TARİFEYE GEÇİLDİ Daha önce biniş başına öğrenciden 1 lira 60 kuruş, belediyeden ise 40 kuruş destek alınırken yeni zam ile öğrenciden 1 lira 75 kuruş, belediyeden ise 50 kuruş alınacak. İndirimlilerin ücretleri ise 2 lira 25 kuruştan 2 lira 55 kuruşa çıkartıldı. 31 Aralık ile 4 Ocak tarihleri arasında pandemi süreci nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması ile zamlı tarife tam anlamıyla dün başladı. Kocaelililer ulaşım araçlarına 50 kuruş zamlı binmeye başladı. 10 LİRA OLSA KURTARMAZ Ulaşım araçlarında uygulanmaya başlayan zam hakkında konuşan Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt zamdan memnun olmadığını yineledi. Kurt açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı: “Biniş ücretleri 5 lira da olsa 10 lira da, bizi kurtarmaz. Her gün her şeye zam geliyor. Akaryakıta zam geldi. Gelmeye de devam ediyor. Lastikler bile geçen seneye göre yüzde 100 zamlandı. Sigortaya, bandrole zam geldi. Bu şartlara baktığımızda yüzde 16 oranında zam tabii ki yeterli değil. Toplu taşıma cazibesini yitirdi. Esnaf arkadaşlarımız araçlarını işletme değil de kiralama formülünü tercih ediyor. Çünkü zarar ediyorlar.” dedi.  
Toplu ulaşıma gelen yüzde 16,7’lik zamlı tarife başladı. Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, “Her gün her şeye zam geliyor. Bu şartlara baktığımızda yüzde 16 oranında zam tabii ki yeterli değil. Toplu taşıma cazibesini yitirdi.” Dedi.

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası tarafından talep edilen ulaşım zammı geçtiğimiz aylarda UKOME’de onaylandı. Odanın yüzde 25 oranında talep ettiği zamma karşılık Büyükşehir Belediyesi yüzde 16,7 oranında zam verdi. Yapılan zam ile birlikte 3 lira olan şehir içi ulaşım ücreti 3 lira 50 kuruş oldu. Zamlı tarife 1 Ocak’tan itibaren başladı. Yapılan zamla şehir içi 3 liradan 3 lira 50 kuruşa çıkartıldı. Öğrenci ücretlerine ise Büyükşehir katkısı ile zam yapıldı.

ZAMLI TARİFEYE GEÇİLDİ

Daha önce biniş başına öğrenciden 1 lira 60 kuruş, belediyeden ise 40 kuruş destek alınırken yeni zam ile öğrenciden 1 lira 75 kuruş, belediyeden ise 50 kuruş alınacak. İndirimlilerin ücretleri ise 2 lira 25 kuruştan 2 lira 55 kuruşa çıkartıldı. 31 Aralık ile 4 Ocak tarihleri arasında pandemi süreci nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması ile zamlı tarife tam anlamıyla dün başladı. Kocaelililer ulaşım araçlarına 50 kuruş zamlı binmeye başladı.

10 LİRA OLSA KURTARMAZ

Ulaşım araçlarında uygulanmaya başlayan zam hakkında konuşan Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt zamdan memnun olmadığını yineledi. Kurt açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı: “Biniş ücretleri 5 lira da olsa 10 lira da, bizi kurtarmaz. Her gün her şeye zam geliyor. Akaryakıta zam geldi. Gelmeye de devam ediyor. Lastikler bile geçen seneye göre yüzde 100 zamlandı. Sigortaya, bandrole zam geldi. Bu şartlara baktığımızda yüzde 16 oranında zam tabii ki yeterli değil. Toplu taşıma cazibesini yitirdi. Esnaf arkadaşlarımız araçlarını işletme değil de kiralama formülünü tercih ediyor. Çünkü zarar ediyorlar.” dedi.

 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.