Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu'na milyonluk tazminat davası

Siyaset 11.01.2021 - 18:38, Güncelleme: 11.01.2021 - 18:38
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu'na milyonluk tazminat davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kendisine yönelik, 'sözde Cumhurbaşkanı' sözü nedeniyle 1 milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan haksız ve mesnetsiz iddia ve ithamlarda bulunduğunu belirtti. Aydın, Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onur, şeref ve saygınlığını ihlal ettiği ve kişilik haklarını ağır bir şekilde zedelendiği gerekçeleriyle, Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açtıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda da bulunduklarını belirten Aydın, "Söz konusu ifadelerin TCK 299'uncu maddesinde düzenlenen 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçu unsurlarını ihtiva etmesi ve yasama sorumsuzluğu kapsamında bulunmaması nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kendisine yönelik, 'sözde Cumhurbaşkanı' sözü nedeniyle 1 milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan haksız ve mesnetsiz iddia ve ithamlarda bulunduğunu belirtti. Aydın, Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onur, şeref ve saygınlığını ihlal ettiği ve kişilik haklarını ağır bir şekilde zedelendiği gerekçeleriyle, Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açtıklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda da bulunduklarını belirten Aydın, "Söz konusu ifadelerin TCK 299'uncu maddesinde düzenlenen 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçu unsurlarını ihtiva etmesi ve yasama sorumsuzluğu kapsamında bulunmaması nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadelerini kullandı.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.