“Bitcoin'e global denetim gelsin!”

Gündem 13.01.2021 - 15:57, Güncelleme: 13.01.2021 - 15:57
 

“Bitcoin'e global denetim gelsin!”

Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde, dijital para Bitcoin için global denetim ve düzenleme gelmesi gerektiğini ifade ederken, "Banknotlar varlığını sürdürecek; ancak sonunda elbette dijital Euro’muz olacak" açıklamasını yaptı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ECB bünyesinde "dijital Euro"nun beş yıl içinde çıkarılabileceğini umduğunu; ancak yine de, dijital Euro’nun söz konusu süre içinde çıkarılabileceği konusunda emin olmadığını vurguladı. "SONUNDA ELBETTE DİJİTAL EUROMUZ OLACAK" Bir çevrimiçi konferanstaki konuşmasında, "Banknotlar varlığını sürdürecek; ancak, sonunda elbette dijital Euro’muz olacak" diyen Lagarde, buna karşın, dijital Euro’nun tam olarak ne zaman çıkarılabileceğini "söylemenin zor olduğuna" dikkat çekti. Lagarde Aralık ayının başında yaptığı bir konuşmada, dijital para biriminin çıkarılması konusunda hazırlıklarda, Çin'in, Avrupa Birliği (AB) ve ABD'deki çalışmaların da ilerisinde olduğunu söyledi. Dijital Euro çıkarmanın, "daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenli" olacağının altını çizen Lagarde, buna karşılık, bu konuda somut adımlar atmadan önce üzerinde düşünülüp, kararlaştırılması gereken daha birçok konu olduğuna dikkat çekti. "BİTCOİN İÇİN GLOBAL DÜZEYDE DENETİM GEREKLİ" Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde, dijital para Bitcoin'in bazı durumlarda kara para aklama aktiviteleri için kullanıldığını ve bu konudaki yasal boşlukların kapatılması gerektiğini belirterek, global denetim ve düzenleme istedi. Reuters Next konferansında konuşan Lagarde, "Bitcoin, bazı çarpık işler, kınanması gereken para aklama aktiviteleri için de kullanılan, oldukça spekülatif bir varlık" dedi. Bitcoin'in kullanıldığı kara para aklama v akalarına spesifik örnek vermeyen Lagarde, "Bir düzenleme, denetim olmalı. Bu regülasyonlar global seviyede belirlenmeli ve uygulanmalı, çünkü eğer bir boşluk olur ise bu boşluk kullanılır" diye konuştu.
Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde, dijital para Bitcoin için global denetim ve düzenleme gelmesi gerektiğini ifade ederken, "Banknotlar varlığını sürdürecek; ancak sonunda elbette dijital Euro’muz olacak" açıklamasını yaptı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ECB bünyesinde "dijital Euro"nun beş yıl içinde çıkarılabileceğini umduğunu; ancak yine de, dijital Euro’nun söz konusu süre içinde çıkarılabileceği konusunda emin olmadığını vurguladı.

"SONUNDA ELBETTE DİJİTAL EUROMUZ OLACAK"

Bir çevrimiçi konferanstaki konuşmasında, "Banknotlar varlığını sürdürecek; ancak, sonunda elbette dijital Euro’muz olacak" diyen Lagarde, buna karşın, dijital Euro’nun tam olarak ne zaman çıkarılabileceğini "söylemenin zor olduğuna" dikkat çekti. Lagarde Aralık ayının başında yaptığı bir konuşmada, dijital para biriminin çıkarılması konusunda hazırlıklarda, Çin'in, Avrupa Birliği (AB) ve ABD'deki çalışmaların da ilerisinde olduğunu söyledi. Dijital Euro çıkarmanın, "daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenli" olacağının altını çizen Lagarde, buna karşılık, bu konuda somut adımlar atmadan önce üzerinde düşünülüp, kararlaştırılması gereken daha birçok konu olduğuna dikkat çekti.

"BİTCOİN İÇİN GLOBAL DÜZEYDE DENETİM GEREKLİ"

Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde, dijital para Bitcoin'in bazı durumlarda kara para aklama aktiviteleri için kullanıldığını ve bu konudaki yasal boşlukların kapatılması gerektiğini belirterek, global denetim ve düzenleme istedi. Reuters Next konferansında konuşan Lagarde, "Bitcoin, bazı çarpık işler, kınanması gereken para aklama aktiviteleri için de kullanılan, oldukça spekülatif bir varlık" dedi. Bitcoin'in kullanıldığı kara para aklama v akalarına spesifik örnek vermeyen Lagarde, "Bir düzenleme, denetim olmalı. Bu regülasyonlar global seviyede belirlenmeli ve uygulanmalı, çünkü eğer bir boşluk olur ise bu boşluk kullanılır" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.