Gebze’de Osmanlı mirası yaşatılacak!

Gebze 14.01.2021 - 15:58, Güncelleme: 14.01.2021 - 15:58
 

Gebze’de Osmanlı mirası yaşatılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze’de bulunan tarihi Hünkar Çayırı hakkında, “Burada Osmanlı mirasını yaşatılacak, yarı millet bahçesi konumunda bir açık müze olacak. 200 dönümlük alana yapacağımız otağ, 100 milyon liralık bir çalışma olacak” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze Bölgesi ile alakalı açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükakın ilk olarak Gebze’de bulunan tarihi Hünkar Çayırı’nın akıbeti hakkında, “Gebze’de Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği Hünkâr Çayırı’ndaki otağını canlandıracağız. Burası Osmanlı mirasını hatırlatacak, yaşatacak, yarı millet bahçesi konumunda bir açık müze olacak. 200 dönümlük alana yapacağımız otağ, 100 milyon liralık bir çalışma olacak” diye konuştu. İSTANBUL’UN FETHİ DE CANLANDIRILACAK Başkan Büyükakın, “Bu alanda İstanbul’daki Panorama 1453’e benzer bir yapıyı kentimize kazandıracağız. İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han’ın Otağı’nı canlandıran bir kısımda orada olacak. Orası muhteşem bir cazibe noktası olacak. Şu anda İstanbul’daki minyatürü yapan projecilerle çalışıyoruz. Hünkâr Çayırı için çok güzel bir proje hazırlanıyor. Projemiz tamamlanır tamamlanmaz da hızlı bir şekilde sahaya gireceğiz. Bu alan başta bölgemiz ve kentimizin yanı sıra Türkiye için de cazibe alanı olacak” açıklamasında bulundu. ÇAYIROVA’YA KENT MEYDANI VE MİLLET BAHÇESİ Daha sonra Gebze Millet Bahçesi ve Çayırova Kent Meydanı hakkında bilgi veren Başkan Büyükakın, “Kocaeli merkezde 40 dönümlük alanda kent meydanı projesini bitirdik, yakında paylaşacağız. Fuarın kurulduğu yere sulak alanı da muhafaza ederek 300 dönüme yakın millet bahçesi düşünüyoruz. Gebze’de askerî kışla alanını aldık. 400 dönümlük bir millet bahçesi oluşturulacak. Çayırova’ya 25 dönümlük bir alana kent meydanı yapıyoruz. Projesini bitirdik. Yine Çayırova’da 80 dönüm civarında bir millet bahçesi hazırlığımız var” ifadelerini sarf etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze’de bulunan tarihi Hünkar Çayırı hakkında, “Burada Osmanlı mirasını yaşatılacak, yarı millet bahçesi konumunda bir açık müze olacak. 200 dönümlük alana yapacağımız otağ, 100 milyon liralık bir çalışma olacak” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze Bölgesi ile alakalı açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükakın ilk olarak Gebze’de bulunan tarihi Hünkar Çayırı’nın akıbeti hakkında, “Gebze’de Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği Hünkâr Çayırı’ndaki otağını canlandıracağız. Burası Osmanlı mirasını hatırlatacak, yaşatacak, yarı millet bahçesi konumunda bir açık müze olacak. 200 dönümlük alana yapacağımız otağ, 100 milyon liralık bir çalışma olacak” diye konuştu.

İSTANBUL’UN FETHİ DE CANLANDIRILACAK

Başkan Büyükakın, “Bu alanda İstanbul’daki Panorama 1453’e benzer bir yapıyı kentimize kazandıracağız. İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han’ın Otağı’nı canlandıran bir kısımda orada olacak. Orası muhteşem bir cazibe noktası olacak. Şu anda İstanbul’daki minyatürü yapan projecilerle çalışıyoruz. Hünkâr Çayırı için çok güzel bir proje hazırlanıyor. Projemiz tamamlanır tamamlanmaz da hızlı bir şekilde sahaya gireceğiz. Bu alan başta bölgemiz ve kentimizin yanı sıra Türkiye için de cazibe alanı olacak” açıklamasında bulundu.

ÇAYIROVA’YA KENT MEYDANI VE MİLLET BAHÇESİ

Daha sonra Gebze Millet Bahçesi ve Çayırova Kent Meydanı hakkında bilgi veren Başkan Büyükakın, “Kocaeli merkezde 40 dönümlük alanda kent meydanı projesini bitirdik, yakında paylaşacağız. Fuarın kurulduğu yere sulak alanı da muhafaza ederek 300 dönüme yakın millet bahçesi düşünüyoruz. Gebze’de askerî kışla alanını aldık. 400 dönümlük bir millet bahçesi oluşturulacak. Çayırova’ya 25 dönümlük bir alana kent meydanı yapıyoruz. Projesini bitirdik. Yine Çayırova’da 80 dönüm civarında bir millet bahçesi hazırlığımız var” ifadelerini sarf etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.