Alişan’a var gazetecilere yok!

Gündem 15.01.2021 - 11:51, Güncelleme: 15.01.2021 - 11:51
 

Alişan’a var gazetecilere yok!

Refik Sıla Güvenç yazdı...

Kovid 19 salgını birçok meslek grubunu derinden etkiledi. Gazetecilik, bunların başında gelen mesleklerden birisi oldu.  Salgın nedeniyle onlarca gazeteci yaşamını yitirirken yüzlercesi ise hastalandı, günlerce çalışamadı, evine ekmek götüremedi. Hiçbir gazetecinin -eğer öyle yan gelirleri falan yoksa- günlerce evde kalma şansı olmadı. Yaşam kaygısı ve salgın arasında kalan gazeteciler, her zaman olduğu gibi sokakta, diğer bir deyimle salgının tam ortasında olası riskleri göğüsleyerek işlerini yapmaya çalıştılar. ** Siyasiler aşı olurken dahi onları takip eden gazetecilerdi. Yani bir insan aşı olurken diğer insan aşı olmadığı gibi ayrıca oradaki haberi yapma derdine düşmüş oluyor. Açıklanan aşılama takvimindeki meslek gruplarında gazeteciler yok, toplumun her daim tam göbeğinde olan basın mensupları görünen o ki aşı konusunda yok sayılmışlar. Şarkıcılara ya da mankenlere verilen hak ne yazık ki gazetecilere sağlanmıyor. Üstelik pek çok gazeteci günlerce işe gidememiş, bazıları ise yaşamını yitirmişken. ** Her zamankinden daha fazla bir arada olmamız, yan yana mücadele vermemiz gereken şu günlerde toplumun can damarı olan gazetecilerin böyle bir konuda görmezden gelinmesi kabul edilir gibi değil. Gazeteciler olmasa salgın haberlerini kimler yazacak? İnsani olarak da büyük bir ayıba imza atılmış, toplum için sahada görev alan gazeteciler unutulmuştur. En büyük isteğimiz bu konudaki yanlıştan derhal geri dönülmesi ve sağlık çalışanları sonrasında gazetecilere aşı yapılmasıdır. ** Bildiğiniz gibi manken Çağla Şikel ve şarkıcı Alişan günler önce Kovid 19 aşısı olarak gündeme geldiler. Bunun haberini yazanlar da aşı konusunda yok sayılan gazeteciler! Sürekli sokakta olan, salgın boyunca iki gün bile evlerinde oturma lüksü olmayan, ekmek kavgası için canlarını hiçe sayan, bunun sonucunda da onca basın şehidi veren gazetecilerin böylesine önemli bir sağlık sorunu karşısında geri plana atılması çok hazin. 16 Ocak Basın Onur gününü kutlarken, bu yanlıştan bir an önce geri dönülmesini diliyoruz...
Refik Sıla Güvenç yazdı...

Kovid 19 salgını birçok meslek grubunu derinden etkiledi. Gazetecilik, bunların başında gelen mesleklerden birisi oldu.  Salgın nedeniyle onlarca gazeteci yaşamını yitirirken yüzlercesi ise hastalandı, günlerce çalışamadı, evine ekmek götüremedi. Hiçbir gazetecinin -eğer öyle yan gelirleri falan yoksa- günlerce evde kalma şansı olmadı. Yaşam kaygısı ve salgın arasında kalan gazeteciler, her zaman olduğu gibi sokakta, diğer bir deyimle salgının tam ortasında olası riskleri göğüsleyerek işlerini yapmaya çalıştılar.

**

Siyasiler aşı olurken dahi onları takip eden gazetecilerdi. Yani bir insan aşı olurken diğer insan aşı olmadığı gibi ayrıca oradaki haberi yapma derdine düşmüş oluyor. Açıklanan aşılama takvimindeki meslek gruplarında gazeteciler yok, toplumun her daim tam göbeğinde olan basın mensupları görünen o ki aşı konusunda yok sayılmışlar. Şarkıcılara ya da mankenlere verilen hak ne yazık ki gazetecilere sağlanmıyor. Üstelik pek çok gazeteci günlerce işe gidememiş, bazıları ise yaşamını yitirmişken.

**

Her zamankinden daha fazla bir arada olmamız, yan yana mücadele vermemiz gereken şu günlerde toplumun can damarı olan gazetecilerin böyle bir konuda görmezden gelinmesi kabul edilir gibi değil. Gazeteciler olmasa salgın haberlerini kimler yazacak? İnsani olarak da büyük bir ayıba imza atılmış, toplum için sahada görev alan gazeteciler unutulmuştur. En büyük isteğimiz bu konudaki yanlıştan derhal geri dönülmesi ve sağlık çalışanları sonrasında gazetecilere aşı yapılmasıdır.

**

Bildiğiniz gibi manken Çağla Şikel ve şarkıcı Alişan günler önce Kovid 19 aşısı olarak gündeme geldiler. Bunun haberini yazanlar da aşı konusunda yok sayılan gazeteciler! Sürekli sokakta olan, salgın boyunca iki gün bile evlerinde oturma lüksü olmayan, ekmek kavgası için canlarını hiçe sayan, bunun sonucunda da onca basın şehidi veren gazetecilerin böylesine önemli bir sağlık sorunu karşısında geri plana atılması çok hazin. 16 Ocak Basın Onur gününü kutlarken, bu yanlıştan bir an önce geri dönülmesini diliyoruz...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.