19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Soğuk havaların beyaz kahramanları!

Darıca 18.01.2021 - 10:16, Güncelleme: 18.01.2021 - 10:16
 

Soğuk havaların beyaz kahramanları!

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan filyasyon ekipleri, sokağa çıkma yasağında kar, soğuk dinlemeden çalışmalarını kararlılıkla sürdürdü.

Koronavirüsle mücadelenin öncüsü filyasyon ekipleri de hem virüsle hem de karla mücadele ediyor. Darıca’da koronavirüsle mücadelede önemli yeri olan filyasyon ekipleri, yoğun kar yağışına rağmen ev ev dolaşarak, evlerinde izole edilen hastaları ve temaslıların takibini sağlamak ve virüsün yayılımının önüne geçmek için yoğun çaba harcıyor. Ev ev dolaşan ekipler, zaman zaman araç yolunun olmadığı noktalarda da yürümek zorunda kalıyor. 24 SAAT GÖREV YAPIYORLAR Ekipler, evlerinde izole edilen COVID-19 hastaları ile temaslıların takibini sağlamak ve virüsün yayılımının önüne geçmek için 24 saat görev yapıyor. Kentte yüzlerce sağlık personeli pandeminin bir an önce son bulması için yoğun gayret gösteriyor. Karın etkili olduğu noktalarda daha yorucu mücadele veren ekipler, test sonucu belli olanlara hızlıca ulaşıp, filyasyonu tamamlayarak, gereken durumda ilaç veriyor. Ekipler, acil durumlarda ise hastaların veya temaslıların hastaneye sevkini sağlıyor. EKİPLERİMİZ 24 SAAT BOYUNCA HAZIR DURUMDA Hafta sonu etkili olan kar yağışında dahi filyasyon ekiplerinin kapı kapı gezerek hastaları yalnız bırakmadığını dile getiren Darıca İlçe Sağlık Müdürü Ulaş Doğan, “Hasta sisteme pozitif olarak düştüğü anda hastayı önce arayıp, bilgilendirmesini yapıyoruz. Uyması gereken kuralları anlatıyoruz ve izolasyon sürecinin başladığını anlatıyoruz. Filyasyon ekiplerimiz 24 saat boyunca hep hazır durumda” dedi. Müdür Doğan sağlık çalışanlarının zaman kavramı gözetmeden büyük özveri ve gayretle çalıştıklarını dile getirerek pandemide ön saflarda mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan filyasyon ekipleri, sokağa çıkma yasağında kar, soğuk dinlemeden çalışmalarını kararlılıkla sürdürdü.

Koronavirüsle mücadelenin öncüsü filyasyon ekipleri de hem virüsle hem de karla mücadele ediyor. Darıca’da koronavirüsle mücadelede önemli yeri olan filyasyon ekipleri, yoğun kar yağışına rağmen ev ev dolaşarak, evlerinde izole edilen hastaları ve temaslıların takibini sağlamak ve virüsün yayılımının önüne geçmek için yoğun çaba harcıyor. Ev ev dolaşan ekipler, zaman zaman araç yolunun olmadığı noktalarda da yürümek zorunda kalıyor.

24 SAAT GÖREV YAPIYORLAR

Ekipler, evlerinde izole edilen COVID-19 hastaları ile temaslıların takibini sağlamak ve virüsün yayılımının önüne geçmek için 24 saat görev yapıyor. Kentte yüzlerce sağlık personeli pandeminin bir an önce son bulması için yoğun gayret gösteriyor. Karın etkili olduğu noktalarda daha yorucu mücadele veren ekipler, test sonucu belli olanlara hızlıca ulaşıp, filyasyonu tamamlayarak, gereken durumda ilaç veriyor. Ekipler, acil durumlarda ise hastaların veya temaslıların hastaneye sevkini sağlıyor.

EKİPLERİMİZ 24 SAAT BOYUNCA HAZIR DURUMDA

Hafta sonu etkili olan kar yağışında dahi filyasyon ekiplerinin kapı kapı gezerek hastaları yalnız bırakmadığını dile getiren Darıca İlçe Sağlık Müdürü Ulaş Doğan, “Hasta sisteme pozitif olarak düştüğü anda hastayı önce arayıp, bilgilendirmesini yapıyoruz. Uyması gereken kuralları anlatıyoruz ve izolasyon sürecinin başladığını anlatıyoruz. Filyasyon ekiplerimiz 24 saat boyunca hep hazır durumda” dedi. Müdür Doğan sağlık çalışanlarının zaman kavramı gözetmeden büyük özveri ve gayretle çalıştıklarını dile getirerek pandemide ön saflarda mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.