19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze’de aranan elemanlar yetiştirilecek

Gebze 21.01.2021 - 10:52, Güncelleme: 21.01.2021 - 10:52
 

Gebze’de aranan elemanlar yetiştirilecek

Smart Energy ve Özel Adem Ceylan Final Meslek Teknik Koleji, geleceğin yeşil enerji uzmanlarını yetiştirmek için işbirliği yaptı.

Güneş enerjisi sektörünün önde gelen markası Smart Energy ile Özel Adem Ceylan Final Meslek Teknik Koleji işbirliği gerçekleştirdi. Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde (Güzeller OSB) faaliyet gösteren kolejin Yenilenebilir Enerji bölümünde eğitim gören gençler, ara eleman değil, aranan eleman olarak sektöre kazandırılacak. Smart Energy Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kemal Yılmaz, Özel Adem Ceylan Final Meslek Teknik Koleji ve Smart Akademi arasında imzalanan işbirliği protokolünün geleceğin Türkiye’si açısından büyük bir önem taşıdığını vurguladı. GENÇLERİN YETİŞTİRİLMESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ Türkiye’nin güneş enerjisindeki payının yüzde 6,9 olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Yarın çok daha farklı bir yerde olacağız. Bu nedenle Özel Adem Ceylan Final Meslek Teknik Koleji bünyesinde ‘Yenilenebilir Enerji Bölümü’ oluşturulması çok doğru bir karar. Bu bölümde okuyan gençlerin yetiştirilmesi için Smart Energy olarak katkı sağlayacak olmaktan çok mutluyuz” dedi. Bu işbirliğinin yansımalarının gelecek yıllarda görüleceğini kaydeden Yılmaz, “Türkiye’nin güneş enerjisi sektöründe yolu çok açık, daha yolun başındayız. Gençlerimizin sektöre kazandırılması bu açıdan büyük önem taşıyor” diye konuştu. ÖZEL OKULDA ÜCRETSİZ EĞİTİM Güzeller Eğitim Kurumları Genel Müdürü Oğuzhan Ceylan, Türkiye’nin aranan eleman ihtiyacının karşılanması, öğrencilerin kaliteli eğitimle birlikte iş hayatına hazırlanması gibi birçok nedenden dolayı alanının başarılı şirketleri ile işbirlikleri yapmaya büyük önem verdiklerini vurguladı. Smart Energy ile imzalanan protokolün de hem gençlerin hem de yenilenebilir enerji sektörünün geleceği açısından anlamlı olduğunu söyleyen Ceylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  “Burası özel okul, ancak ücretsiz eğitim veren bir okul. Biz okulumuzla Türkiye’deki meslek lisesi algısını değiştirmek istiyoruz. Türkiye’de tam donanımlı meslek liseleri büyük bir ihtiyaç. Sadece Güzeller OSB’de 160 firma bulunuyor ve bunların her birinin nitelikli işgücüne ihtiyacı var. Öncelikle okulumuzun yer aldığı bölgeye ve ardından daha geniş bir şekilde, bilişimden elektrik-elektroniğe, endüstriyel otomasyondan makine teknolojilerine, motorlu araç teknolojilerinden yenilenebilir enerjiye toplam 6 farklı alanda nitelikli işgücü kazandırmayı hedefliyoruz.”
Smart Energy ve Özel Adem Ceylan Final Meslek Teknik Koleji, geleceğin yeşil enerji uzmanlarını yetiştirmek için işbirliği yaptı.

Güneş enerjisi sektörünün önde gelen markası Smart Energy ile Özel Adem Ceylan Final Meslek Teknik Koleji işbirliği gerçekleştirdi. Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde (Güzeller OSB) faaliyet gösteren kolejin Yenilenebilir Enerji bölümünde eğitim gören gençler, ara eleman değil, aranan eleman olarak sektöre kazandırılacak. Smart Energy Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kemal Yılmaz, Özel Adem Ceylan Final Meslek Teknik Koleji ve Smart Akademi arasında imzalanan işbirliği protokolünün geleceğin Türkiye’si açısından büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

GENÇLERİN YETİŞTİRİLMESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Türkiye’nin güneş enerjisindeki payının yüzde 6,9 olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Yarın çok daha farklı bir yerde olacağız. Bu nedenle Özel Adem Ceylan Final Meslek Teknik Koleji bünyesinde ‘Yenilenebilir Enerji Bölümü’ oluşturulması çok doğru bir karar. Bu bölümde okuyan gençlerin yetiştirilmesi için Smart Energy olarak katkı sağlayacak olmaktan çok mutluyuz” dedi. Bu işbirliğinin yansımalarının gelecek yıllarda görüleceğini kaydeden Yılmaz, “Türkiye’nin güneş enerjisi sektöründe yolu çok açık, daha yolun başındayız. Gençlerimizin sektöre kazandırılması bu açıdan büyük önem taşıyor” diye konuştu.

ÖZEL OKULDA ÜCRETSİZ EĞİTİM

Güzeller Eğitim Kurumları Genel Müdürü Oğuzhan Ceylan, Türkiye’nin aranan eleman ihtiyacının karşılanması, öğrencilerin kaliteli eğitimle birlikte iş hayatına hazırlanması gibi birçok nedenden dolayı alanının başarılı şirketleri ile işbirlikleri yapmaya büyük önem verdiklerini vurguladı. Smart Energy ile imzalanan protokolün de hem gençlerin hem de yenilenebilir enerji sektörünün geleceği açısından anlamlı olduğunu söyleyen Ceylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  “Burası özel okul, ancak ücretsiz eğitim veren bir okul. Biz okulumuzla Türkiye’deki meslek lisesi algısını değiştirmek istiyoruz. Türkiye’de tam donanımlı meslek liseleri büyük bir ihtiyaç. Sadece Güzeller OSB’de 160 firma bulunuyor ve bunların her birinin nitelikli işgücüne ihtiyacı var. Öncelikle okulumuzun yer aldığı bölgeye ve ardından daha geniş bir şekilde, bilişimden elektrik-elektroniğe, endüstriyel otomasyondan makine teknolojilerine, motorlu araç teknolojilerinden yenilenebilir enerjiye toplam 6 farklı alanda nitelikli işgücü kazandırmayı hedefliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.