Çayırovalı işçilerin direnişi sürüyor

Çayırova 24.01.2021 - 14:36, Güncelleme: 24.01.2021 - 14:36
 

Çayırovalı işçilerin direnişi sürüyor

Çayırovalı işçilerin direnişi sürüyor

Salgına karşı önlem alınmaması ve uzun çalışma süreleri nedeniyle haklarını aradıkları için işten atıldıklarını ve ücretsiz izne çıkartıldıklarını öne süren Us Grup’a bağlı Migros işçilerinin eylemi sürüyor. Us Grup Taşımacılık Paketleme Temizlik Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şirketi’nin taşeronluğunu yaptığı Çayırova Şekerpınar Migros deposunda çalışan işçiler, koronavirüs salgınına karşı alınmayan önlemlerden şikayetçiydi. İşçiler, uzun çalışma saatleri, kötü işyeri koşulları ve mobbing nedeniyle Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’nda (DGD-Sen) örgütlendi. Süreci DGD-Sen Genel Başkanı Murat Bostancı gelişen süreci anlattı. MOBBİNGE MARUZ KALIYORLARDI Bostancı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Pandemi süreciyle birlikte işçilerin çalışma koşulları daha da ağırlaştı. İşçiler sabah 08.00’de işe başlayıp, akşam 22.30’a kadar çalıştırılıyordu. Bu durum bir günlük ya da iki günlük de değildi. Pandeminin başından beri böyleydi, hatta insanlar pazar günleri bile çalışmaya zorlanıyordu. Kabul etmediklerinde de mobbinge maruz kalıyorlardı. Bunun yanı sıra Kovid-19’a karşı önlem alınmıyordu. 700 kişinin çalıştığı yerde sadece iki tuvalet vardı. Koronavirüse yakalanan arkadaşlarla temaslı olanlar çalıştırılmaya devam ediyordu. Koşullar böyle olunca işçiler de örgütlenip haklarını aradılar ve işlerinden sürüldüler. 50’YE YAKIN İŞÇİ ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILDI Kocaeli’nden İstanbul Esenyurt’a sürgünü kabul etmeyince de işten çıkartıldılar. 50’ye yakın işçi arkadaşımızı ücretsiz izne ayırdılar. Ücretsiz izne ayrılırken bir gerekçe ya da süre de belirtilmedi. Sadece telefonlarına gönderilen bir mesajla bu yapıldı. Amaçları, işçileri sindirip sendikal faaliyetlerinin önüne geçmek. Meselenin yasal olmadığını, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na gönderdiğimiz dilekçeyle bildirdik. İşten çıkarılan işçilerin durumuyla ilgili Us Grup’un sahibi Veysel Cingöz ile bir görüşmemiz oldu. Görüşmede bize söylediği şey, ‘Benim buradaki işçilere dair yapacağım bir şey yok. Bu tamamen Migros’un takdirinde olan bir durum. KARARLARI ALAN MİGROS’UN KENDİSİ Taşeron olduğumuz için bir şey yapamıyoruz. Bütün kararları alan Migros’un kendisi. İşçilerin işten çıkarılması ya da ücretsiz izne ayrılması bizim sorunumuz değil’ oldu. Konuyla ilgili defalarca Migros yetkilileriyle de görüşmek istedik. Ancak görüşmek istemediler, bizi muhatap almadılar. Onlar da, ‘Bizim çalışanımız değil’ diyorlar. Topu birbirlerine atıyorlar. İşlerine son verilen ve ücretsiz izne ayrılan işçilerimizin eylemi 4 Ocak’tan beri sürüyor. Arkadaşlarımız işbaşı yapana kadar direnmeye devam edeceğiz.”  
Çayırovalı işçilerin direnişi sürüyor

Salgına karşı önlem alınmaması ve uzun çalışma süreleri nedeniyle haklarını aradıkları için işten atıldıklarını ve ücretsiz izne çıkartıldıklarını öne süren Us Grup’a bağlı Migros işçilerinin eylemi sürüyor.

Us Grup Taşımacılık Paketleme Temizlik Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şirketi’nin taşeronluğunu yaptığı Çayırova Şekerpınar Migros deposunda çalışan işçiler, koronavirüs salgınına karşı alınmayan önlemlerden şikayetçiydi. İşçiler, uzun çalışma saatleri, kötü işyeri koşulları ve mobbing nedeniyle Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’nda (DGD-Sen) örgütlendi. Süreci DGD-Sen Genel Başkanı Murat Bostancı gelişen süreci anlattı.

MOBBİNGE MARUZ KALIYORLARDI

Bostancı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Pandemi süreciyle birlikte işçilerin çalışma koşulları daha da ağırlaştı. İşçiler sabah 08.00’de işe başlayıp, akşam 22.30’a kadar çalıştırılıyordu. Bu durum bir günlük ya da iki günlük de değildi. Pandeminin başından beri böyleydi, hatta insanlar pazar günleri bile çalışmaya zorlanıyordu. Kabul etmediklerinde de mobbinge maruz kalıyorlardı. Bunun yanı sıra Kovid-19’a karşı önlem alınmıyordu. 700 kişinin çalıştığı yerde sadece iki tuvalet vardı. Koronavirüse yakalanan arkadaşlarla temaslı olanlar çalıştırılmaya devam ediyordu. Koşullar böyle olunca işçiler de örgütlenip haklarını aradılar ve işlerinden sürüldüler.

50’YE YAKIN İŞÇİ ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILDI

Kocaeli’nden İstanbul Esenyurt’a sürgünü kabul etmeyince de işten çıkartıldılar. 50’ye yakın işçi arkadaşımızı ücretsiz izne ayırdılar. Ücretsiz izne ayrılırken bir gerekçe ya da süre de belirtilmedi. Sadece telefonlarına gönderilen bir mesajla bu yapıldı. Amaçları, işçileri sindirip sendikal faaliyetlerinin önüne geçmek. Meselenin yasal olmadığını, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na gönderdiğimiz dilekçeyle bildirdik. İşten çıkarılan işçilerin durumuyla ilgili Us Grup’un sahibi Veysel Cingöz ile bir görüşmemiz oldu. Görüşmede bize söylediği şey, ‘Benim buradaki işçilere dair yapacağım bir şey yok. Bu tamamen Migros’un takdirinde olan bir durum.

KARARLARI ALAN MİGROS’UN KENDİSİ

Taşeron olduğumuz için bir şey yapamıyoruz. Bütün kararları alan Migros’un kendisi. İşçilerin işten çıkarılması ya da ücretsiz izne ayrılması bizim sorunumuz değil’ oldu. Konuyla ilgili defalarca Migros yetkilileriyle de görüşmek istedik. Ancak görüşmek istemediler, bizi muhatap almadılar. Onlar da, ‘Bizim çalışanımız değil’ diyorlar. Topu birbirlerine atıyorlar. İşlerine son verilen ve ücretsiz izne ayrılan işçilerimizin eylemi 4 Ocak’tan beri sürüyor. Arkadaşlarımız işbaşı yapana kadar direnmeye devam edeceğiz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.